Concluzia legiștilor germani, după 100 de autopsii ale celor decedați de COVID-19: "Sistemul nostru imunitar este cel mai bun medicament!”

 Dumba Gabriela
.

Medicul german Hans Bösmüller este unul dintre legiștii care au făcut autopsiile celor decedați de COVID-19 la Institutul de patologie și neuropatologie al Universității din Tübingen, Germania, el însuși fiind o victimă a noului coronavirus.

covid-19-4908692_1280-13covid-19-4908692_1280-13

Atât Asociația Federală a Patologilor Germani, cât și Societatea Germană pentru Patologie apelează în prezent la medici pentru a examina cadavrele cât mai multor victime COVID-19. Există un „interes public extrem' în fiecare autopsie, spune Karl-Friedrich Bürrig, care conduce Institutul pentru Patologie din Hildesheim. El și echipa sa speră să colecteze și să analizeze constatările a sute, dacă nu mii de astfel de proceduri din noul „Registru german al autopsiilor COVID-19', potrivit Libertatea.

„Morții ne învață lecții pentru viață', spune Klaus Püschel, fost șef al Departamentului de Medicină Legală din cadrul Centrului Medical Universitar Hamburg-Eppendorf (UKE). Pentru el a fost „complet evident' de la bun început că este necesară efectuarea de autopsii pe corpurile persoanelor care au murit în urma COVID-19.

Püschel și cei 14 membri ai echipei sale au deschis până acum aproximativ 100 de corpuri.

Purtăm uneori virusul fără să știm

Descoperirile celor din Hamburg arată că multe persoane poartă virusul fără să știe. Persoanele care suferă decese violente sau care se sinucid sunt testate de rutină. „Au existat o serie de cazuri în care oamenii au murit în mediul de acasă, fără ca cineva să știe vreodată că sunt coronavirus-pozitivi', spune Püschel.

Ca și alții, Püschel consideră că sistemul natural de apărare a organismului este responsabil în mare măsură în cazurile în care nu au fost înregistrate simptome. „Sistemul nostru imunitar este cel mai bun medicament', spune el.

Acesta a fost și cazul patologului din Tübingen, Bösmüller. Deoarece duce un stil de viață sănătos și face o mulțime de exerciții fizice, sistemul său imunitar nu a avut probleme reale pentru a învinge virusul. Din fericire, a rămas într-o cameră de izolare a clinicii până când și-a revenit, pentru a nu ajunge să infecteze pe nimeni altcineva.

Cei care suferă de boli grave, în schimb, sunt mult mai vulnerabili la virus, potrivit datelor din regiunea Basel, Elveția. Patologii de acolo au efectuat autopsii la 21 de victime COVID-19 cu o vârstă medie de 76 de ani. Nici unul dintre ei nu era sănătos în momentul în care s-a infectat cu virusul.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton