Ioana, o mamă cu COVID-19, a vrut să se sinucidă de frica virusului din China. Femeia a fost autoarea unei confesiuni absolut tulburătoare, povestind pas cu pas cum a plănuit să-și ia viața. Ajunsese să se teamă atât de mult, încât abia mai putea dormi și evita să se întâlnească cu orice altă persoană din afara familiei. Salvarea ei a fost o vecină ce a găsit-o într-o baltă de sânge.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ioana, o femeie din Ialomița și mamă cu COVID-19, a încercat să se sinucidă, după ce se săturase să trăiască cu teama de boală. Femeia ce are acasă doi copii minori a vrut să-și ia viața, după ce timp de un an și jumătate s-a temut constant de infectarea cu virusul din China. Din fericire, o vecină a reușit să o salveze la timp, găsind-o într-o baltă de sânge.
Citește și: Raed Arafat, mesaj pentru cei care cred că vaccinul anti-COVID este nociv:”Peste 4 miliarde de oameni…”
Citește și: Ce pedeapsă a primit criminala din Suceava, care și-a omorât trei dintre copiii nou-născuţi
Citește și: Cum deosebim răceala și gripa de COVID-19.Simptomele care le diferențiază
Confesiunea tulburătoare a Ioanei, o mamă cu COVID-19 care a încercat să se sinucidă
Conform adevarul.ro, de la începutul pandemiei, lumea asistă la o creștere îngrijorătoare a cazurilor de sinucidete. Această tendință a oamenilor de a-și face rău voluntar e confirmată de OMS, dar și de alte studii internaționale. Sursa menționată notează că multitudinea de informații cutremurătoare despre pandemie îi poate îmbolnăvi pe oameni și să-i facă să se simtă mai stresați. Unii pot fi atât de afectați, încât ajung să se gândească la sinucidere.
Ioana, o femeie din Ialomița, a încercat să-și pună capăt zilelor, după ce s-a temut luni în șir de infectarea cu COVID-19. Aceasta are 38 de ani și e mamă a doi copii minori. A povestit cum ajunsese să fie atât de speriată, încât noaptea nici măcar nu se mai putea odihni.
„De un an şi jumătate am trăit cu frică de COVID. Că eu sau familia s-ar putea infecta şi ne-am sfârşi. Dacă la început temerile au fost de mică intentitate, ulterior acestea s-au amplificat. Am ajuns să nu mai pot închide un ochi şi să-mi fie frică de fiecare persoană pe care o întâlneam', a spus Ioana, potrivit adevarul.ro.
„Am început să mă simt psihic tot mai rău'
Momentul care i-a amplificat și mai tare teama a fost atunci când soțul ei a fost confirmat cu COVID-19. Deși au reușit să treacă cu bine peste acel episod, iar ea și partenerul ei s-au vaccinat, devenea tot mai speriată. Avea în minte doar gândul că va muri de COVID-19.
„Apogeul stărilor de groază au fost atinse astă-vară când soţul meu a fost confirmat pozitiv cu COVID. Am reuşit să trecem cu bine peste perioada de izolare, nici eu, şi nici copiii nu ne-am infectat. Menţionez că noi, ca şi adulţi ne-am vaccinat anti-COVID, însă spaimele mele creşteau pe zi ce trece. Nu aveam decât un singur gând: că voi muri infectată cu COVID-19. De atunci am început să mă simt psihic tot mai rău', continuă ea.
Ioana a încercat ulterior să-și pună capăt zilelor. Își plănuise sinuciderea cu câteva luni în urmă. Din fericire, a fost salvată însă de o vecină. Aceasta a găsit-o în stare de semi-inconștiență în apropierea blocului. Mama din Ialomița prezenta răni la nivelul mâinilor și al gâtului. În prezent, ea se află sub tratament psihiatric, după ce a fost diagosticată cu o tulburare gravă de un medic de la Spitalul Alexandru Obregia.
„Mi-a venit ideea să mă omor în apropierea casei'
Inițial, Ioana plănuia să se sinucidă în baia de la serviu, însă ulterior a hotărât să încerce să-și pună capăt zilelor în apropierea casei. Ultimul lucru ce a împins-o să facă asta a fost rezultatul pozitiv de la un test COVID-19. A lăsat acasă două bilete de „adio' și a plecat cu un cuțit, în vreme ce copiii dormeau și tatăl lor era plecat.
„M-am gândit iniţial, ca să nu expun copiii unui şoc, să mă sinucid în baia de la serviciu. Nu am avut curajul, aşa că mi-a venit ideea să mă omor în apropierea casei. La început eram foarte convinsă că e bine să fac acest lucru, şi pe măsură ce zilelele treceau, doar acest gând mă stăpânea.
Dezastrul a venit într-o zi de sâmbătă, după ce mi-am făcut un test COVID acasă şi a ieşit pozitiv. Aveam oarece stări de rău, o tuse uşoară, nişte frisoane şi îmi pierdusem gustul. Am scris două bilete de adio, am luat un cuţit şi am plecat de acasă. Copiii dormeau dormeau. Le-am scris să deschidă televizorul când se trezesc şi să stea cuminţi în casă. Soţul era plecat', a mai transmis ea.
Femeia de 38 de ani se află sub tratament
În dimineața în care Ioana a vrut să se sinucidă, o vecină ieșise la cumpărături și a văzut-o. Mama cu COVID-19 era întinsă pe jos, într-o baltă de sânge. Femeia a sunat imediat la ambulanță, iar victima a fost transportată la spital. Medicii i-au îngrijit rănile și a primit și un tratament pe care-l urmează și astăzi.
„Sigur că îmi pare rău, dar când povestesc privesc cu alţi ochi aceste evenimente. Parcă nu ar fi vorba despre mine. Cred că tratamentul a început să mă ajute, iar familia este alături de mine. Ei erau şi înainte, dar probabil că eu nu realizam acest lucru. Peste infectarea cu COVID am trecut destul cu bine, am avut o formă uşoară', s-a mai confesat ea.
Tânăra a fost salvată de o vecină
Ioana, mama în vârstă de 38 de ani, a descris în detali senzația trăită atunci când și-a făcut răni la mâini și gât. Spune că brusc i s-a făcut somn, iar când a crezut că moare, a auzit vocea vecinei ca prin vis.
„Simţeam sângele care şiroia din mâini. Mi s-a făcut brusc somn, era o moleşeala amestecată cu puţină durere şi multă linişte. Am crezut că mă sting, când, ca prin vis, am auzit o voce care mă striga: Ioana, fata mea, ce-ai făcut? Era vecina de la etajul III care mergea la cumpărături', a conchis aceasta.
Cum ne ferim de depresie
Cunoscutul psiholog Laura Maia Cojocaru îi sfătuiește pe oameni să comunice cu cei dragi, pentru a nu se îmbolnăvi de depresie, mai ales în pandemie. De asemenea, ea transmite că ar fi bine ca persoanele să apeleze cu încredere și la un specialist.
„Evident, este de preferat să stăm de vorbă cu persoane optimiste, care să ne ajute să ne ridicam moralul. Oamenii trebuie să ştie că o persoană anxioasă, care se îngrijorează peste măsură se poate vindeca. Îngrijorarea este de fapt un mod de gândire. Nu ne naştem îngrijoraţi, ci învăţăm să fim aşa.
Astfel, cum am învăţat îngrijorarea, putem să reînvăţăm (de fapt să ne reamintim) cum este gândirea pozitivă, utilă, bazata pe concret. Pe lângă discuţia cu o prietenă, prieten, rudă, un specialist poate oferi metode şi susţinerea necesară pentru a face ca o descărcare emoţionala de moment să se transforme într-o schimbarea permanentă', a declarat psihologul Laura Maria Cojocaru, scrie adevarul.ro.
Sursă foto: Pixabay