Cornel Dinicu vrea să dea vina pe copiii din pensiune, pentru incendiul de la Ferma Dacilor. Ce a declarat avocatul său: ar putea fi și o mână criminală

 Radulescu Ruxandra
.

Cornel Dinicu vrea să dea vina pe copii pentru incendiul de la Ferma Dacilor. Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, susține că incendiul ce a provocat moartea a opt persoane, ar fi putut fi cauzat de adolescenții cazați la locație. Investigația anchetatorilor contrazice această posibilitate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, susține prin intermediul avocatului său, că incendiul ar fi putut porni de la adolescenții care au fumat în pensiune. Declarația a făcut-o prin apărătorul său, în fața judecătorilor de la Ploiești. Pe de altă parte, anchetatorii au stabilit că focul a pornit de la instalația electrică, solicitată prea mult de aparatele din Ferma Dacilor.

retinere_dinicu_02_inquam_photos_ovidiu_micsik-640×400-1retinere_dinicu_02_inquam_photos_ovidiu_micsik-640×400-1

Cornel Dinicu vrea să dea vina pe copiii din pensiune, pentru incendiul de la Ferma Dacilor

Incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor a cauzat o adevărată tragedie, opt persoane pierind în timpul deflagrațiilor. Avocatul lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, a declarat în fața Judecătoriei din Ploiești, că procurorii nu iau în calcul toate variantele în ceea ce privește cauza incendiului. Avocatul a menționat că anchetatorii ar trebui să ia în calcul posibilitatea ca focul să fi pornit din cauza celor patru adolescenți care ar fi fumat și ar fi putut lăsa o țigară nesupravegheată.

Citește și: Ministerul Turismului schimbă legea după tragedia de la Ferma Dacilor. Cum vor fi certificate pensiunile

Citește și: Raed Arafat, după tragedia de la Ferma Dacilor: „În 2019, acest complex putea fi închis'. Ipoteze privind cauza incendiului în care au murit 8 oameni

Anchetatorii contrazic o astfel de posibilitate și afirmă că focul a pornit de la instalația electrică, solicitată prea mult de aparatele din Ferma Dacilor, notează DIGI24.

Cornel Dinicu susține că focul a pornit de la o mână criminală

De la începutul anchetei, patronul de la Fema Dacilor, Cornel Dinicu, a sugerat că în spatele incendiului ar putea fi și o mână criminală. Procurorii nu au luatîn calcul această ipoteză, deoarece incendiul a pornit din interior spre exterior. Patronul de la Ferma Dacilor el a fost arestat pentru 30 de zile. Cornel Dinicu a fost, de asemenea, afectat de tragedie, căci fiul său în vârstă de opt ani a murit în timpul incendiului. Avocatul lui Cornel Dinicu a depus deja o contestație, care se va judeca la Tribunalul din Ploiești, ca să decidă magistrații dacă rămân la această variantă sau nu. De asemenea, cei doi administratori din acte sunt arestați la domiciliu.

Primele declarații ale lui Matei, băiatul care a supraviețuit incendiului de la Ferma Dacilor

Matei, împreună cu părinții, fratele său geamăn și încă un frate mai mic, au mers la Ferma Dacilor pentru a petrece Crăciunul la nașul lor, Cornel Dinicu. Din păcate, doar Matei și mama lui, rănită grav, au rămas în viață.

Puţin înainte de ora cinci, un copil de 11 ani s-a trezit şi a simţit miros de fum. L-a trezit pe fratele lui, care dormea în aceeaşi cameră. Băiatul mai mare a devenit un martor important, cu ajutorul căruia anchetatorii au reconstituit pas cu pas firul tragediei. În acest timp, tatăl băieţilor, care dormea în altă cameră, încerca disperat să îşi găsească copiii prin fumul dens. Prima dată şi-a salvat soţia.

Lucian Ene, tatăl lui Matei, a intrat în flăcări în încercarea de a-și salva ceilalți doi fii. Din păcate, niciunul din cei trei nu a mai ieșit.

„La ora 4 și 50 de minute, fratele meu a mers la toaletă și mi-a spus că a simțit miros de fum în cameră. (…) Fratele meu a deschis ușa, moment în care a intrat un fum puternic pe hol. Fratele meu a început să țipe foarte tare (…)

Nu puteam respira deloc, era fumul foarte dens. M-am lăsat jos pentru a putea respira puțin (…) În momentele următoare l-am auzit pe tatăl meu care țipa de neputință. I-am auzit pe Petru și Victor, care țipau de durere. I-am recunoscut deoarece erau voci de copii’, a spus el, potrivit știrileprotv.ro.

FOTO: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton