"Imaginea teribilă și minunată a succesului". Cum arată palmele canotorilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris, după mii de ore de muncă

 Dumba Gabriela
.

Canotorii români au cucerit astăzi încă două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. România are, până acum, șase medalii, dintre care 2 de aur, 3 de argint şi 1 de bronz. Toată lumea știe ce sacrificii imense fac sportivii de performanță, dar ați văzut vreodată cum arată palmele unui canotor? „Imaginea teribilă și minunată a succesului', a transmis Radu Naum, după un interviu realizat la Paris cu campionii olimpici Marian Enache și Andrei Cornea.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Canotoarele române Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după un finiş remarcabil. Tot argint au obținut și Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară. Anterior, Marian Enache și Andrei Cornea au obținut prima medalie de aur la masculin.

452483176_923496172918078_3820822227901116694_n-1452483176_923496172918078_3820822227901116694_n-1

Imagini sfâșietoare cu palmele canotorilor medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris

Canotorii Marian Enache și Andrei Cornea au adus a doua medalie de aur a țării noastre la JO 2024, la dublu vâsle masculin, după David Popovici. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au luat argint la proba de dublu vâsle feminin.

Canotoarele române Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după un finiş remarcabil. Tot argint au obținut și Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară.

Bucuria produsă de această medalie de aur a fost mare, însă sacrificiile din spatele ei au fost și mai mari. Marian Enache și Andrei Cornea, la fel ca ceilalți canotori din lotul național, muncesc timp de 11 luni pe an la antrenamente, în cantonament, iar acest lucru este scos în evidență cel mai bine de palmele lor pline de bătături.

'Astea sunt palmele și medaliile. E imaginea teribilă și minunată a succesului', a transmis Radu Naum, la Digi Sport, care i-a intervievat pe cei doi campioni olimpici, la scurt timp după ce au cucerit aurul la Paris.

Înainte de plecarea spre Paris, GSP a fotografiat palmele sportivilor, cele care trag în fiecare zi cu gândul la cele mai bune rezultate.

Un contrast aproape brutal între ținutele elegante și pielea crăpată, cu bătături, unele tocite, altele mai proaspete, semn al greutății imense pe care o presupune zi de zi acest sport. Acum, în acele palme muncite și încercate se odihnesc medaliile. Greutatea lor parcă mai ia din durere, unde e cazul, și potențează bucuria.

'Suntem foarte bucuroşi pentru ceea ce am putut realiza aici la Paris. Am plecat tot timpul cu mentalitatea de a câştiga şi că vom reuşi, indiferent de condiţiile şi presiunile care se pun pe noi. Ceea ce am făcut la antrenamente ne-a adus aici', a declarat Marian Enache.

Citește și: David Popovici, susținut din tribune de părinții săi, la Jocurile Olimpice. Georgeta și Mihai Popovici nu și-au văzut fiul de când au ajuns la Paris: „L-au lăsat să-și facă treaba. Un om de 19 ani care judecă și vede mai bine decât o națiune’

Citește și: Sorana Cîrstea, după declarațiile lui David Popovici, despre sportul românesc: „Condițiile de antrenament sunt deplorabile, poate chiar umilitoare. Suntem folosiți în scop de câștiguri politice'

România are acum un bilanţ de 6 medalii la Paris: două de aur, trei de argint şi una de bronz

România a obținut până acum medalii la canotaj și la natație. Prima medalia de aur a României la Paris a fost cucerită de înotătorul David Popovici la proba de 200 metri liber. Tot Popovici a adus și medalia de bronz, dar la proba de 100 m liber.

Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit aurul la dublu vâsle masculin, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş medalia de argint la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel argintul la dublu rame feminin, iar Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc medaliile de argint la dublu vâsle feminin, categorie uşoară.

Astfel, țara noastră se află în clasamentul medaliilor pe locul 11. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, disputate în 2021 din cauza pandemiei de COVID-19, România s-a întors cu patru medalii câştigate și pe locul 46 în clasament. 

Aurul a fost câștigat de Ancuţa Bodnar, Simona Radiş la dublu vâsle feminin. Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au obținut argintul la patru rame fără cârmaci masculin, iar Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă tot argintul la dublu rame masculin. De asemenea, Ana Maria Popescu a câștigat argintul la spadă.

Mai mult decât atât, la Jocurile Olimpice de la Rio România a câștigat tot patru medalii. Acest lucru înseamnă că delegația țării noastre are cel mai bun parcurs la Jocurile Olimpice din ultimii 12 ani.

Este important de precizat că sportivii români mai au șanse să câștige medalii la Paris.

Programul de sâmbătă, 3 august, al sportivilor români la Jocurile Olimpice

Atletism

  • 20:35 aruncarea greutăţii masculin – finala: Rareş Toader (dacă se califică)
  • 21:20 triplusalt feminin – finala: Andreea Taloş, Diana Ion (dacă se califică)

Canotaj

  • 11:06 simplu vâsle masculin – Finala B: Mihai Chiruţă
  • 11:50 opt plus unu feminin – Finala A: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu
  • 12:10 opt plus unu masculin – Finala A: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu

Înot

  • 12:30 1.500 m liber masculin – serii: Vlad Stancu

Polo pe apă

  • 22:05 Italia – România (Grupa A, masculin)

Tir cu arcul

  • 12:01 individual feminin – optimi: Mădălina Amăistroaie
  • 13:39 individual feminin – sferturi: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)
  • 15:33 individual feminin – meciul pentru bronz: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)
  • 15:46 individual feminin – meciul pentru aur: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)

foto: CS Dinamo București, Facebook Federatia Romana De Canotaj, Gazeta Sporturilor

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton