Cum să scapi de greață și durerea de stomac dacă ai mâncat prea mult la masa de Paște

 Dumba Gabriela
.

Există câteva trucuri la care poți apela dacă te doare stomacul după masa de Paște. Mai cu seamă cei care au ținut postul de 40 de zile pot avea dureri de stomac după o masă copioasă de Paște, cu ouă fierte, ciorbă și friptură de miel, drob și cozonac.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cei mai mulți exagerează cu mâncarea în timpul sărbătorilor, mai ales dacă au ținut post înainte și din această cauză pot apărea dureri de stomac. Iată câteva trucuri la îndemnă pentru a scăpa de greață și durerea de stomac, după masa de Paște!

Cum scapi de greață și durerea de stomac după masa de Paște

1. Mestecă puțin ghimbir!

Există un motiv întemeiat pentru care specialiștii recomandă ghimbirul pentru tulburări de stomac: funcționează. Potrivit nutriționiștilor, ghimbirul a fost foarte apreciat ca un ajutor digestiv de mii de ani. Este eficient pentru orice, de la greață, la gaze și balonare până la o durere standard de burtă pentru că are un compus antioxidant și antiinflamator care se găsește în mod natural în ghimbir și care poate „relaxa mucoasa intestinală' ajutând acea masă enormă să se miște mai repede.

2. Bea suc de Aloe Vera!

Sucul de aloe poate fi găsit la majoritatea magazinelor cu alimente naturiste, dar căutați unul care a fost certificat pur pentru a vă asigura că beneficiați de toate beneficiile. Sucul de aloe conține enzime naturale care ajută la digestie și ajută la descompunerea zaharurilor și grăsimilor. De asemenea, potrivit specialiștilor citați de spynews.ro, această băutură normalizează echilibrul pH-ului organismului, care poate fi eliminat de o masă bogată în carbohidrați și proteine și are un efect laxativ ușor, care poate ajuta la mișcarea delicată a tuturor alimentelor în exces prin colon.

Citește și: Ovidiu Lipan Țăndărică a împlinit 70 de ani. Ce gest neașteptat a făcut Gheorghe Turda la ziua lui de naștere: „Am rămas niște copii zglobii’ / EXCLUSIV

Citește și: Ce regret are Crina Abrudan după Survivor și ce părere a avut soțul ei despre parcursul său: „Mi-a luat apărarea după ce am fost jignită de Mihai Zmărăndescu’/ EXCLUSIV

Citește și: Cum a afectat-o pe Mihaela Rădulescu moartea tatălui ei și ce sacrificii a făcut ca mamă: „Nici azi nu pot să mă gândesc la el fără lacrimi în ochi’ / EXCLUSIV

3. Încercați enzimele digestive!

Dacă sunteți în căutarea unei astfel de pastile specialiștii recomandă să căutați o enzimă digestivă naturală. Astfel de medicamente naturiste pot ajuta la ameliorarea disconfortului creat de senzația de prea plin „ajutând la descompunerea moleculelor mari de alimente în particule mai mici pe care organismul le poate absorbi sau expulza mai ușor'.

4. Rezistați impulsului de a vă întinde în pat!

De obicei, după ce ai terminat de mâncat, tot ce vrei să faci este să te întinzi și să tragi un pui de somn. S-a dovedit clinic că o plimbare scurtă după masă va avea un efect mai bun asupra digestiei decât un espresso sau un digestiv. Dacă stai întins, este mai probabil să ai arsuri la stomac, așa că încearcă să rămâi în picioare câteva ore după masă, dacă este posibil.

5. Bea Cola!

Consumul de băuturi carbogazoase în exces nu este recomand, dar atunci când vine vorba de probleme ale stomacului, cercetătorii spun că acestă băutură neagră poate fi uneori folosită chiar și pe post de medicament.

Mai exact, poate fi consumată atunci când ai un blocaj stomacal sau chiar toxiinfecție alimentară. Potrivit cercetătorilor, odată ce au ajuns în stomac, enzimele ajută la dizolvarea mâncărurilor grele, care se blochează în stomac și cauzează dureri mari.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton