Cum și-a ales victimele elevul criminal din Belgrad și de ce: "Îmi pare rău că nu i-am omorât pe toți" / Două minute, 57 de gloanțe, 16 oameni împușcați

 Radulescu Ruxandra
.

Anchetatorii au descoperit motivul pentru care băiatul de 13 ani și-a ucis colegii, în masacrul din Belgrad. La data de 3 mai, Serbia a fost zdruncinată de atacul care a avut loc, într-o școală din Belgrad, când un băiat de 13 ani a deschis focul asupra colegilor de clasă, a unei profesoare și a unui gardian, opt dintre copii pierzându-și viața. Anchetatorii au descoperit motivul bizar pentru violențele adolescentului și au fost șocați când acesta a declarat, la audieri, că regretă că nu i-a ucis pe toți de pe listă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Anchetatorii au descoperit motivul pentru care băiatul de 13 ani și-a ucis colegii, în masacrul din Belgrad. Tragedia sângeroasă ce a avut loc în uan dintre cele mai mari școli din Belgrad, Vladislav Ribnikar, a șocat o țară întreagă și a îndurerat părinții ai căror copii au fost uciși cu sânge rece. Autorul a fost un elev de doar 13 ani, care pregătise cu o lună înainte atacul. Întreaga tragedie a durat 120 de secunde, timp în care aadolescentul a tras 57 de gloanțe împușcând 14 copii, o profesoară și pe gardianul școli. Opt dintre elevi și-au pierdut viața în urma atacului. În urma perchezițiilor în casa băiatului, anchetatorii au descoperit un plan al atacului criminal și o listă cu cei 16 copii, ținte ale atacului. Motivul ce l-a determinat pe criminal să-și ucidă colegii de clasă ar fi fost că aceștia erau mai buni decât el la școală și nu voia ca aceștia să se facă remarcați prin abilitățile lor. Iată care sunt concluziile anchetatorilor pînă la acest moment și cum decurge ancheta!

Anchetatorii au descoperit motivul pentru care băiatul de 13 ani și-a ucis colegii, în masacrul din Belgrad

Autoritățile din Serbia susțin că băiatul criminal care și-a împușcat mortal opt colegi la Școala Elementară „Vladislav Ribnikar' din Belgrad a plănuit acest masacru în detaliu. În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit o schiță pentru atacul criminal și lista cu cei 16 copii. Se presupune că unii copii erau mai buni decât el la școală, iar el nu voia ca ei să se facă remarcați prin aceste abilități pe care le aveau, scrie cotidianul telegraf.rs.

„Mi-a făcut plăcere să îi ascult țipând. Îmi pare rău că nu i-am omorât pe toți cei de pe listă, dar când am ieșit în curte să schimb încărcătorul, din rucsac au căzut cocktailurile Molotov și am vrut să le arunc, astfel încât poliția să nu poată intra în școală până nu termin ceea ce am început. Apoi am intrat în panică și mi-am dat seama că cel mai bun lucru e să sun la poliție. Am pus pistolul jos și am sunat”, ar fi spus băiatul în timpul interogatoriului.

Citește și:În ce ținută spectaculoasă s-a afișat Theodor Andrei la Liverpool, înainte de Eurovision 2023: „Tot ceea ce trăiesc acum este un vis devenit realitate'

Citește și:„O să evitam să o mai postăm chiar și cu spatele’. Smiley și Gina Pistol au decis să nu mai publice deloc poze cu fiica lor

Băiatul de 13 ani a făcut declarații șocante

Procurorii au dispus o expertiză asupra telefonului mobil și a computerului atacatorului. Potrivit sursei citate, băiatul citise Codul penal al Serbiei și știa că dacă va comite masacrul până să împlinească 14 ani nu va răspunde penal. Încă nu s-a stabilit cum a fost posibil ca părinții să nu observe ce plănuia băiatul și ce a făcut timp de o lună.

Asistenții sociali care au asistat la interogatoriul criminalului de 13 ani au fost șocați când acesta ar fi declarat că i-a plăcut să audă țipetele copiilor atacați și că îi pare rău că nu i-a omorât pe toți de pe listă, a scris presa din Serbia.

Criminalul de 13 ani avea două liste cu victime

După masacru, băiatul a declarat s-a simţit complet respins şi a început să planifice cum să ucidă toţi copiii din şcoala sa. Kosta avea asupra sa două foi scrise de mână. Unul era o listă cu 16 nume şi prenume de copii din clasa a VII-a B a Şcolii elementare „Vladislav Ribnikar”. Pe hârtie era scris sus „OB. P.”, probabil o abreviere pentru „obiective principale”. Un nume a fost tăiat, astfel că pe listă au rămas numele a opt băieţi şi şapte fete. Cel de-al doilea document era un plan colorat al şcolii cu dispunerea sălilor de clasă şi inscripţia „PRIMARY TARGETS”, în limba engleză. Se crede că acesta a fost planul de bază al lui Costa pentru atacul criminal asupra colegilor.

Băiatul de 13 ani luase pstoalele de la tatăl său

Kosta K. a revenit la școală după două zile de vacanță cu planul bine pus la punct. Din seiful tatălui său luase două pistoale. Le-a pus în rucsacul de școală lângă 4 cocktail-uri Molotov.

După crimă, Kosta K. a sărit pe fereastra de la primul etaj. Atacul sângeros a început la 8.40 și s-a încheiat în două minute, mai târziu când a sunat la poliție, și a spus: „e vorba de un psihopat care trebuie calmat'.

Kosta K. se antrena de la 12 ani și devenise un trăgător bun. Așa se explică cum a reușit să îl împuște mortal pe gardianul școlii de la 14 metri distanță, spun anchetatorii, citați de prea sârbă.

Apoi s-a declanșat iadul. Pe trei fete le-a ucis pe holul școlii, iar pe cei cinci colegi i-a omorât în sala de clasă de la primul etaj. Toți copiii erau născuţi între 2009 şi 2011.

În prezent, el este internat într-o clinică de psihiatrie pentru copii și tineri, în timp ce tatăl său a fost arestat preventiv.

FOTO: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton