Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Schimbări majore de temperatură de la o zi la alta

 Calin Maria Bianca
.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. În urmă cu câteva zile iarna părea că s-a instalat deja la noi în țară, însă temperaturile din prezent sunt mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului. Cum vremea se schimbă de la o zi la alta, toți vrem să știm cum vor fi zilele de Crăciun și Revelion, mai ales că majoritatea avem planurile deja făcute! Iată ce spun meteorologii!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Crăciunul ca în povești este cel în care ninge abundent și tot ce vezi pe geam este zăpadă. Mulți copii, cât și adulți își doresc ca începând de pe data de 24 să avem zăpadă, însă meteorologii nu anunță precipitații, ci doar un val de aer rece în jurul datei de 22-23 decembrie, după care temperaturile vor fi, din nou, mai mari decât cele normale.

Citește și: Trucuri pentru ca bradul natural de Crăciun să reziste mai mult timp în casă

Citește și: Cum e vremea în Dubai în luna decembrie

Citește și: Ștefan Bănică i-a avut alături pe Lavinia Pîrva și pe fiul lor, Alexandru, pe scenă, la concertul de la Sala Palatului: „Asta-i o dată-n viaţă. Nu o să mai vedeți așa ceva!' / EXCLUSIV

Citește și: Sânziana Buruiană împlinește opt ani de când își alăptează fetițele: „Le dau până vor dori ele să se oprească…”

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Începând de zilele acestea, se anunță o răcire destul de puternică, cu maxime între – 2 și 5 grade, astfel că și nopțile vor fi tot mai reci, cu valori între – 7 grade și zero grade. Deși mulți se gândesc că este o perioadă tocmai bună pentru a ninge, fiind cu o săptămână înainte de Crăciun, meteorologii anunță că precipitațiile se vor restrânge, doar în Banat vor fi ninsori slabe, iar în Oltenia și Dobrogea va fi lapoviță.

De pe data de 25 decembrie, vremea se mai încălzește, iar de la temperaturile pe minus, se ajunge la o încălzire bruscă, cu valori termice mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului. Deși mulți visau la zăpadă, sărbătorile vor aduce temperaturi mai ridicate față de normal, iar ninsoarea se lasă așteptată, ca în fiecare an.

Schimbări majore de temperatură de la o zi la alta

Totodată, meteorologul Mihai Huștiu, a declarat la Digi24 că alternanțe termice vor fi și în următoarele două săptămâni, vor fi trei – patru zile cu vreme caldă, apoi vreme rece, astfel că trebuie să avem mare grijă. Schimbările de temperatură sunt și cu până la 10 grade diferență termică de la o zi la alta, astfel că putem să ne îmbolnăvim foarte ușor.

În concluzie, în următoarele zile și până după Revelion vreme este destul de instabilă din punct de vedere al temperaturilor, astfel că dacă azi sunt chiar și 12 grade, mâine pot ajunge pe minus. Valorile termice vor varia mult de la o zi la alta, ajungându-se la temperaturi peste cele normale ale acestei perioade. Mai mult, ninsoarea va predomina în zona de munte și prea puțin în restul zonelor din țară.

Sursă foto: Freepics

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton