Cum vor arăta declarațiile pe propria răspundere după 15 mai. Care sunt motivele pentru care se poate părăsi localitatea: "Participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane"

 Cica Cristina
.

După data de 15 mai nu se mai prelungește starea de urgență, iar România va intra în stare de alertă. Odată cu relaxarea măsurilor vom avea o nouă declarație pe propria răspundere, care va trebui completată când vom părăsi localitatea. Iată cum vor arăta noile declarații!

Precum era de așteptat, un nou set de reguli de distanțare socială trebuie respectat și după data de 15 mai. „Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi precizate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Măsurile vor avea și sancțiuni, în baza legilor care sancționează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situații de Urgență', a spus la un moment ministrul de Interne, Marcel Vela.

Citește și: Unghiile lungi pot fi un pericol de răspândire a noului coronavirus. Avertismentul unei asistente:”Indiferent cât săpun folosești…”

Motivele propuse pentru care persoanele se vor putea deplasa în afara localității

După data de 15 mai, când România va intra în stare de alertă, românii vor avea posibilitatea de a se deplasa în alte localități în următoarele situații. Iată motivele propuse de Ministerul de Interne:

  1. în interes profesional
  2. în scop umanitar sau de voluntariat;
  3. realizarea de activități agricole;
  4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
  5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
  6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
  7. din alte motive justificate, precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deces al unui membru de familie.
  8. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  9. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
  10. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
  11. pentru achiziția, service-ul, efectuarea itp sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu, transmite digi24.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Andreea Marinescu, la datorie și în vremea coronavirusului: „Trăiam într-un breaking news permanent și mă consuma teribil. Până când copilul mi-a aruncat telefonul” / INTERVIU

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton