De ce este mai mare numărul deceselor provocate de COVID-19 în rândul bărbaților? Răspunsul specialiștilor: "Virusul se refugiază în..."

 Cica Cristina
.

Se pare că bărbații sunt mai vulnerabili în fața noului coronavirus, dat fiind numărul mai mare de decese în rândul acestora. Specialiștii au găsit și o explicație!

coronavirus-1coronavirus-1

S-ar zice că noul coronavirus nu ține cont de sex, că nu contează genul în momentul infectării. Statisticile arată, însă, că numărul deceselor este mai mare în rândul bărbaților. Exemple elocvente le-ar reprezenta Italia și SUA. În prima țară aproximativ 70% dintre cei care au murit din cauza coronavirusului erau bărbați, iar în SUA cifrele sunt asemănătoare: 68% dintre cei care au încetat din viață erau tot bărbați.

Experții au reușit să descopere explicația, și anume că noul coronavirus s-ar refugia în testicule, se arată în cadrul unei cercetări realizată de specialiști din SUA și Mumbai.

Citește și: Interpretul de muzică populară Nelu Bălășoiu, testat pozitiv cu noul coronavirus, a murit.Artistul era în comă

Glandele sexuale masculine ar constitui un soi de „bastion', unde viruul se refugiază în momentul în care este atacat. În plus, spre deosebire de testicule, ovarele femeilor nu au proteina ACE2, receptorul de care se leagă coronavirusul în vederea invadării celulelor umane, notează click.ro.

Se transmite coronavirusul prin sex?

Cercetătorii au mai remarcat și fapul că bărbații au nevoie de o perioadă mai îndelungată pentru a scăpa de coronavirus, ceea ce ar putea explica și „severitatea sporită a cazurilor lor'.

Citește și: Un fost concurent de la „Chefi la Cutițe”, răpus de coronavirus.Bărbatul cunoscut drept „sosia lui Romică Țociu” a murit

În acest caz, în condițiille în care se confrimtă ipoteza potrivit căreia virusul se ascunde în testicule, specialiștii vor lua în calcul și că boala poate fi transmisă pe cale sexuală.

„Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal', a atenționat oncologul Aditi Shastri.

Totuși, experții nu au ajuns la o concluzie clară, dacă acest virus se transmite și prin alte fluide, în afară de saliva.

Citește și: A lăsat scena pentru a lupta împotriva noului coronavirus.Solista Corina Elena Badea este medic primar la Spitalul Județean din Tulcea: 'Am învățat din nepregătirea altora'

‘La acest moment, nu avem prea multe detalii. Știm că noul COVID-19 se află în secrețiile respiratorii, dar nu știm sigur dacă se regăsește și în alte fluide, precum secrețiile vaginale sau spermă. Nu putem să spunem cât de sigură este activitatea sexuală pentru că nu avem suficiente informații’, susține Kristin Englund, medic la departamentul de boli infecțioase de la Cleveland Clinic, care a adăugat că ideal ar fi să se ia toate măsurile de precauție.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Specialiștii avertizează: Prețul biletelor de avion ar putea crește cu până la 50%, pe fondul crizei provocată de coronavirus

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton