Dependenţa de internet, una dintre principalele probleme de sănătate mintală ale secolului: "Tinerii vor dezvolta ADHD și tulburări din spectrul autist. Trăiesc într-o lume virtuală..."

 Dumba Gabriela
.

Psihologii avertizează că singurătatea şi dependenţa de internet vor fi printre principalele probleme de sănătate mintală ale secolului, iar consecințele sunt foarte grave. Tinerii vor dezvolta ADHD, tulburări din spectrul autist pentru că trăiesc într-o lume virtuală unde devin dependenţi de social media, fake news şi teorii ale conspiraţiei, spun medicii reuniți la cel de-al 12-lea Congres internaţional dedicat medicinei centrate pe persoană de la Zagreb.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Singurătatea creşte de asemenea în rândul tinerilor care se izolează de societate şi care, efectiv, nu ies din casă zile întregi. Acest fenomen al izolării sociale extreme a fost identificat pentru prima dată în Japonia la sfârşitul anilor 1990 şi a fost denumit sindromul ”hikikomori”, care în japoneză înseamnă ”retragere în interior”.

Psihiatrii propun ca dependenţa de internet în rândul tinerilor să fie tratată asemenea dependenţei de tutun

Psihiatra croată Marijana Bras avertizează că „singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de sănătate mintală ale acestui secol” și propune ca dependenţa de internet în rândul tinerilor să fie tratată asemenea dependenţei de tutun.

”Împărtăşim soarta restului lumii. Este din ce în ce mai dificil de gestionat situaţia în care am ajuns din cauza utilizării necontrolate a internetului şi din cauza jocurilor pe care tinerii şi copiii le joacă pe computer. Acest subiect, printre altele, va fi discutat la congres”, a declarat pentru Marijana Bras, preşedinta comitetului de organizare.

Ea a spus că sunt definite noi diagnostice în psihiatria modernă, provocate de influenţa negativă a social media, fake news şi a existenţei în realitatea virtuală.

”Problemele principale din psihiatrie nu mai sunt depresia şi anorexia, ci dependenţa de internet, tulburările de neurodezvoltare, singurătate şi psiho-oncologia. Ne confruntă cu o mare schimbare pentru care trebuie să fim pregătiţi şi să răspundem la întrebările cum să controlăm utilizarea internetului de către tineri, cum să-l interzicem în şcoli, cum să-i împiedicăm să vizioneze pornografie infantilă”, a spus Mariana Bras, citată de Antena 3.

Citește și: Anamaria Prodan, reacție acidă după ce Reghe a spus că ea este un „om mort' pentru el: „Tot cu mine reușește să pună de mâncare pe masă. Slavă Domnului că îi permit să-mi folosească numele’

Citește și: Cristina Șișcanu a explicat de ce evită să vorbească despre ruptura de finii Gabriela Cristea și Tavi Clonda: „Din respect pentru fetele noastre, care se înțelegeau foarte bine…' / EXCLUSIV

Citește și: Karmen Simionescu a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre despărțirea de tatăl fetiței sale, Bogdan Căplescu: „Suntem două persoane care s-au iubit extraordinar de tare’

Dependența de internet duce la ADHD și tulburări din spectrul autist

Medicul croat a reamintit că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a propus ca dependenţa de internet în rândul tinerilor să fie tratată asemenea dependenţei de tutun.

În Croaţia nu există încă un plan pentru a combate dependenţa de internet şi există din ce în ce mai mulţi dependenţi în rândul tinerilor, a mai spus ea.

„Oamenii vor deveni anxioşi şi depresivi. Tinerii vor dezvolta ADHD, tulburări din spectrul autist pentru că trăiesc într-o lume virtuală unde devin dependenţi de social media, fake news şi teorii ale conspiraţiei. Această temă va fi de asemenea abordată în cadrul congresului”, a spus Marijana Bras

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton