Diana Șoșoacă a fost dată afară din Parlamentul European, după ce și-a pus botniță și a urlat în ședință: "Avem o Europă care decide pentru toți. Nu suntem sclavi!"

 Dumba Gabriela
.

Diana Şoşoacă a fost scoasă joi din sala de plen a Parlamentului European. Incidentul a avut loc în timpul discuțiilor purtate în plenul legislativului european pe tema reconfirmării Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene. Diana Șoșoacă a fost scoasă cu forța afară, după ce și-a pus botniță și a urlat în ședință. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a explicat că a fost luată această măsură deoarece Şoşoacă a întrerupt, prin vociferări, discursurile susținute de trei alți colegi europarlamentari. În momentul când a fost dată afară din sală eurodeputata română avea o intervenţie eurodeputata franceză Valerie Hayer, reprezentanta grupului Renew.

Prvé zasadnutie EP po voľbáchPrvé zasadnutie EP po voľbách

Diana Șoșoacă a fost dată afară din Parlamentul European

Europarlamentarul SOS România, Diana Șoșoacă, a stârnit din nou controverse după ce a apărut joi cu botniță în Parlamentul European și a urlat că au fost uciși oameni în România.

A avut şi celebrul sac negru în care în timpul pandemiei afirma că erau puşi cei decedaţi din cauza COVID-19 şi pe care l-a prezentat şi în plenul Parlamentului de la Bucureşti. Când cineva a încercat să-i ia sacul, ea a refuzat să-l dea, spunând că este proprietatea sa.

La scurt timp, ea a fost scoasă din sală cu forța, dar a continuat scandalul și pe hol.

„Unde e suveranitatea noastră? Au decis pentru toți? De ce? Am o constituție, Constituția României. Am dreptul să să vorbesc, tare și clar. Am fost votată de români. Unde sunt drepturile noastre? Unde e justiția? Nu avem libertatea de exprimare, nu avem nimic. Avem o Europă care decide pentru toți. Nu suntem sclavi', a spus Șoșoacă, citată de Antejna 3.

Martorii citați de stirileprotv.ro, care au asistat la acest incident, au povestit că la părăsirea sălii, Șoșoacă şi-a pus o botniţa şi a început să strige în limba engleză „Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români'.

„Când au văzut icoana, i-au apucat nervii, pentru că aici este vorba de Dumnezeu, nu-L suportă pe Dumnezeu. Când le-am arătat masca vorbeau de libertatea cuvântului, unde e libertatea cuvântului în Parlamentul European. Nici măcar „Nu' nu poți să votezi, trebuie să te abții sau să votezi „Da'. De ce să mă abțin, de ce să anulez un vot (…) Pentru că m-am ridicat a treia oară să arăt icoana. Prima oară am arătat masca, a doua oară am strigat „Bravo, Orban!', altături de alții', le-a declarat europarlamentara jurnaliștilor români.

Citește și: Ce spune Selly despre consumul de droguri la Beach, Please!, după ce a primit un val de critici: „Am adus peste 50 de milioane de euro în economia locală și peste 10.000 de cetăţeni străini. Suntem o generație mult mai…’

Citește și: Valentina Pelinel laudă implicarea lui Cristi Borcea în educația celor trei copii ai lor: „Nu poate să fie dur cu ei, oricât ar încerca el, e sensibil la capitolul acesta. El e genul care…'. Motivele pentru care Milan învață la o școală privată / EXCLUSIV

Explicația Parlamentului European, după ce Diana Șoșoacă a fost scoasă din sală

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat că a luat această măsură după ce Diana Şoşoacă, care face parte din grupul eurodeputaţilor neafiliaţi, a întrerupt verbal de trei ori vorbitorii.

Parlamentul European a venit ulterior și cu un comunicat în care a explicat motivul pentru care Diana Șoșoacă a fost scoasă din sală.

„Europarlamentarul Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost escortată afară din sală după ce a strigat și a întrerupt de trei ori dezbaterea în plen. Articolul 182 din RoP privind „Măsuri imediate' prevede că: 

  • 1.   Președintele cheamă la ordine orice deputat care încalcă regulile de conduită stabilite la articolul 10 alineatul (3) sau (4).
  • 2.   În caz de repetare a încălcării, Președintele cheamă deputatul respectiv din nou la ordine, iar acest fapt se consemnează în procesul-verbal.
  • 3.   Dacă încălcarea continuă, sau în cazul unei noi încălcări, Președintele poate retrage dreptul la cuvânt deputatului respectiv și acesta sau aceasta poate fi exclus(ă) din sală de către Președinte pentru restul ședinței. De asemenea, în cazuri deosebit de grave, Președintele poate să recurgă la această ultimă măsură imediat, fără o a doua chemare la ordine. Secretarul General asigură, fără întârziere, punerea în aplicare a unei astfel de măsuri disciplinare cu ajutorul aprozilor și, dacă este necesar, al personalului de securitate al Parlamentului.
  • 4.   În cazul în care se produce agitație, iar aceasta compromite continuarea dezbaterilor, Președintele, în vederea restabilirii ordinii, suspendă ședința pentru o perioadă de timp determinată sau o închide. În cazul în care nu se poate face auzit, Președintele părăsește fotoliul prezidențial, fapt ce atrage suspendarea ședinței. Aceasta se reia la convocarea Președintelui.
  • 5.   Președintele poate hotărî întreruperea transmisiei în direct a ședinței în cazul încălcării articolului 10 alineatul (3) sau (4) de către un deputat.
  • 6.   Președintele poate decide să elimine din înregistrarea audiovizuală a lucrărilor acele părți din discursul unui deputat care încalcă articolul 10 alineatul (3) sau (4). Decizia respectivă are efect imediat. Decizia se supune însă Biroului spre confirmare cel târziu la patru săptămâni de la adoptarea ei, sau, dacă Biroul nu se reunește în perioada respectivă, în cadrul următoarei sale reuniuni.
  • 7.   Competențele prevăzute la alineatele (1)-(6) sunt atribuite, mutatis mutandis, președintelui de ședință al organelor, al comisiilor și al delegațiilor, astfel cum sunt definite în prezentul regulament.
  • 8.   Dacă este cazul, luând în considerare gravitatea încălcării regulilor de conduită, președintele de ședință plenară sau președintele unui organ, al unei comisii sau al unei delegații poate adresa Președintelui o cerere de aplicare a articolului 183, cel târziu până la următoarea perioadă de sesiune sau până la următoarea reuniune a organului, a comisiei sau a delegației în cauză', mai precizează Parlamentul European în comunicat.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton