Directoarea școlii Nicolae Titulescu, Iudita Popteanu, a demisionat. Un elev a fost violat de două ori în toaleta școlii, iar directoarea e acuzată că a mușamalizat cazul

 Dumba Gabriela
.

Directoarea Școlii Nicolae Titulescu din Capitală, Iudita Popteanu, a demisionat, după ce s-a aflat că un elev a fost violat de două ori în toaleta școlii și ea a mușamalizat cazul. Se pare că directoarea a fost determinată să îşi înainteze demisia, după ce premierul Marcel Ciolacu i-a reproșat Ligiei Deca, ministrul Educației, că se mişcă greu în acest caz scandalos.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Mai mulți părinți s-au adunat încă de luni în fața Școlii Nicolae Titulescu, din Sectorul 1 al Capitalei, după ce în spațiul public au apărut informații că un elev din clasele primare a fost violat de două ori în toaletă, de către colegi mai mari. Abia după protestul părinților ministrul Educației a aflat ce s-a întâmplat în școală, acum doi ani.

Directoarea școlii Nicolae Titulescu a demisionat

Directoarea Școlii Nicolae Titulescu din Capitală, Iudita Popteanu, și-a înregistrat marți demisia din funcție, iar Inspectoratul Școlar al Municipiului București urmează să numească un director interimar.

Iudita Popteanu și-a dat demisia din funcția de director, însă va rămâne profesor de matematică în cadrul școlii.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat situația, iar din datele pe care le-a dat, directoarea ar fi vinovată pentru că nu a anunțat DGASPC, nu a informat Inspectoratul Școlar și nu a făcut ancheta pentru că era în vacanță.

Din aceste motive, directorul nu mai poate rămâne în funcție.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că a cerut toate datele despre cazul de la Școala „Nicolae Titulescu' din București, unde un copil ar fi fost violat de două ori, în toaletă, iar dacă oficialii unității de învățământ au ascuns informații 'nu o să rămână piatră pe piatră'.

Citește și: Gabriela Prisăcariu are hernie de disc: „Am doar 30 de ani. Fac recuperare…. Cum a aflat că suferă de această boală

Citește și: De ce s-a îngrășat Gabriela Cristea în ultimii ani. A spus adevărul despre lupta cu kilogramele: „Efectiv nu mai pot…

Ministrul Educației, prima reacție în cazul elevului abuzat

Ligia Deca a anunțat că a trimis Corpul de Control al Ministerului Educației atât la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu' din București, cât și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

„Trebuie să avem o toleranță zero pentru violență în școli, asta înseamnă că una dintre principalele misiuni ale conducerii școlii este asigurarea unui climat de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Imediat ce am fost notificați, am discutat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București care a avut un control la fața locului. Ne-a remis un raport în această dimineață.

În plus, am decis ca, începând de astăzi, să trimit Corpul de Control al Ministerului Educației pentru a avea și un punct de vedre suplimentar obiectiv, în așa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea și adresarea cazurilor de violență în școli sunt respectate”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.

Părinţii elevilor de la Şcoala Nicolae Titulescu, disperaţi că agresorul încă vine la ore

Băiețelul violat are acum 10 ani, iar la prima agresiune ar fi avut doar 8 ani. Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu au fi fost informate despre niciuna dintre cele două situații.

Dosarul penal deschis în 2022 a fost clasat pentru că agresorul avea 11 ani şi nu răspunde penal. Directoarea interpretează altfel situaţia. „În anul 2022, cercetarea penală a adus la clasarea dosarului şi anularea suspiciunii de viol”, spune directoarea şcolii, potrivit Antena 3.

Astfel, conducerea şcolii nu a luat nicio măsură ca faptele să nu se repete. Consilera şcolară nu a ştiut nimic de incident. „A avut copilul acesta în consiliere, dar doamnei nu i s-a adus nicidecum la cunoştinţă despre acest lucru. De către conducerea şcolii”, spune Robert Florea, Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Empatia nu a existat nici printre celelalte învăţătoare: „Numai lui i se întâmplă! Cum dracu din atâţia copii numai lui i se întâmplă?”

„Eu, ca părinte, nu am văzut nimic făcut în plus care să sporească siguranţa copiilor”, spune un părinte. „Așteptam aceasta decizie, demisia directoarei sau demiterea ei”, a precizat o mamă.

Poliţia face o anchetă separată în cazul celui de-al doilea abuz sexual. 

În timp ce profesorii se baricadau în şcoală, părinţii primeau în locul răspunsurilor cerute mesaje cum că tot ce au auzit este fals. „Totul s-a şters cu buretele. Înainte de începerea şcolii, eu am venit la dânsa şi dânsa a zis, păi ce anchetă să fac?”, povesteşte mama copilului abuzat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton