Doi copii s-au sinucis, în Tulcea, pentru că părinții nu le dădeau voie să aibă o relație. Care ar fi adevăratul motiv al dublei tragedii

.

Dublă tragedie în Tulcea. Doi copii de 14 și 15 ani s-au sinucis, aruncându-se de la 20 de metri în gol, pentru că părinții nu le dădeau voie să aibă o relație. Tatăl vitreg al băiatului susține că de vină ar fi fost, de fapt, drogurile, băiatul fiind consumator cunoscut și dă vina pe autorități pentru această dramă uriașă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Cei doi copii erau dați dispăruți de pe 4 ianuarie, iar pe 8 ianuarie au fost găsiți morți pe un câmp, într-o zonă denumită „carieră’, unde s-au aruncat în gol de la o înălțime de 20 de metri.

Alexandra și Răzvan s-au aruncat în gol, de la 20 de metri

Cei doi adolescenți, Alexandra și Răzvan, au plecat de acasă la data de 4 ianuarie 2025. Imediat după sesizarea la Poliţie, agenții au plecat în căutarea lor. La 6 ianuarie, părinții fetei au dat acord de mediatizare privind dispariția ei.


S-a dat și mesaj RO-ALERT la Tulcea și mai mulți voluntari s-au implicat în căutarea ei. În cazul băiatului, părinții au refuzat mediatizarea dispariției.

A fost refăcut și traseul parcurs de tineri prin vizionarea camerelor de supraveghere. S-a stabilit că cei doi s-au deplasat într-o zonă de câmp din afara muncipiului Tulcea, în cariera Medgidia, acolo unde au fost găsiți fară viață ieri dimineață, pe 8 ianuarie.

Copiii ar fi ajuns aici cu ajutorul unui taxi și i-au zis taximetristului că vin să facă un grătar, potrivit Observator. Potrivit unor surse din anturajul familiei, părinții celor doi nu ar fi fost de acord cu relația lor și de aceea ar fi decis să-și pună capăt zilelor.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă’, au transmis polițiștii.

Necropsia urmează să stabilească cu exactitate cauzele morții celor doi tineri.

Citește și: Cum arată locul în care a copilărit Sebastian Stan. Apartamentul bunicilor săi se află într-un bloc de la periferia Constanței / Actorul a câștigat Globul de Aur și a spus pe scenă „România, te iubesc’


Citește și: Val de reacții după ce David Popovici și-a cumpărat un Porsche de 120.000 de euro. Cristian Tudor Popescu l-a criticat dur: „Acest vis poate să-l aibă orice beizadea / Cine a sărit în apărarea lui

Alexandra era elev model, Răzvan consuma droguri

Liliana Caraman, Directorul adjunct și profesoară de geografie la Liceului Teoretic Ion Creangă Tulcea, acolo unde învăța Alexandra, adolescenta găsită fără viață, a oferit o declarație publicației ziuaconstanta.ro:


„Alexandra a fost un elev obișnuit, cu note bune, care-și făcea treaba în clasă. Stătea în prima bancă, câți elevi stau în prima bancă? De obicei se fuge în ultima. Colega ei de bancă o sunase, nimeni nu știa detalii despre familie, dacă avea probleme. Nu părea că ar avea probleme. Nu avea absențe. Era un copil care își făcea treaba de elev. Stătea în prima bancă și tot timpul o vedeam.’, a spus Liliana Caraman.

La rândul său, băiatul de 15 ani, Răzvan, mai plecase și în alte dăți de la domiciliu, dar de fiecare dată până acum s-a întors teafăr. Între tânăr și părinții lui ar fi existat neînțelegeri vechi, iar în relația dintre ei s-a cerut la un moment dat și intervenția celor de la Protecția Copilului.


„Statul ăsta nenorocit, cu vagabonzii, cu drogurile… asta s-a întâmplat. Nici psihologii nu îți dau voie să îți duci copilul unde trebuie. Când un părinte se duce cu copii caută să îi ia. Un psiholog, în loc să pună la un loc părinții cu copiii, caută să ți-i ia. Asta fac…asta s-a întâmplat’, a declarat tatăl vitreg al lui Răzvan.

La un moment dat, băiatul fusese și instituționalizat la DGASPC Tulcea. Atât minorul, cât şi părinţii acestuia au fost în atenţia DGASPC Tulcea, într-un program de consiliere, în primăvara anului trecut’, spune Laura Micu – DGASPC Tulcea.


Numărul la care pot suna copii și adolescenții în caz de urgență

În România, adolescenții pot apela Telefonul Copilului pentru a vorbi despre situații care îi afectează în mod direct și pentru a primi ajutor în caz de urgență.


Asistenții sociali și psihologii de la Telefonul Copilului răspund apelurilor la 116 111 de luni până vineri, între orele 10.00 și 20.00, și permanent online pe platforma 116111.ro.