Dosare penale în cazul azilului groazei din Tunari. Proprietarii, artiștii Romeo și Julia Saleno, erau acuzați că îi sedează și înfometează pe bătrâni încă de acum 10 ani

 Oana Pantazi
.

Dosare penale după ororile descoperite în azilul groazei din Tunari! Polițiștii și pompierii ilfoveni au descoperit, luni noapte, într-o clădire aflată în construcție din tunari, 11 oameni, unii cu dizabilități, aflați într-o stare deplorabilă. S-a descoperit că aceștia proveneau dintr-un centru din Pipera și fuseseră ascunși acolo în urma controalelor anunțate de Guvern în centrele de bătrâni din zonă. Patronii azilului din Tunari ar fi doi cântăreți de operă, Romeo și Julia Saleno, care actualmente sunt divorțați și trăiesc în străinătate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dosare penale în cazul azilului groazei din Tunari. Poliția Română a emis, luni noapte, un comunicat de presă, conform căruia, în urma unei sesizări a reprezentanților mass-media, „au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea. Se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul București, pentru a nu fi identificate de autorități', anunșau reprezentanții ISU. Cei 11 bătrâni au fost mutați în acea clădire de frica controalelor anunțate de guvern în instituțiile de profil.

5d985e9d8e99e02bf69df68b1010af96a1b6e5e55d985e9d8e99e02bf69df68b1010af96a1b6e5e5

Dosare penale în cazul azilului groazei din Tunari

La începutul acestei săptămâni, polițiștii și pompierii din județul Ilfov au descoperit într-o clădire în construcție din Tunari 11 persoane, unele cu dizabilități, aflate într-o stare de nedescris. Cei 11 pacienți proveneau de la un centru de specialitate din Pipera și fuseseră ascunși acolo în urma anunțării unor controale. Azilul de unde au fost relocați bătrânii se numește Sf. Dumitru și are sediul în Bd. Pipera 55A (Șos. Pipera-Tunari), Voluntari. Se pare că proprietarii azilului sunt doi cântăreți de operă Romeo și Julia Saleno, iar locul unde au fost duși bătrânii îi aparține tot lui Romeo Saleno.

Citește și: În casa familiei lui Ilan Laufer funcționa un cămin al groazei. Azilul de bătrâni, închis de DSP, nu avea autorizație

Citește și: Dana Roba nu-și poate simți o parte din cap, după ce a fost lovită de soț cu ciocanul și operată pe creier: „Am dureri foarte mari’

Citește și: Georgiana Lobonț este însărcinată: ‘Nu îmi vine să cred. Vai de capul meu, o să mai avem un copil. Cum a dat artista vestea

'Acolo, colegii au constatat prezența a 11 persoane în condiții care nu permit îngrijirea lor corectă. Au fost evaluați medical, din ce am înțeles şi situația este în dinamică, dar nu a necesitat nimeni transportul la spital, însă au fost șase relocaţi către un azil care are condițiile bune pentru a-i primi, iar patru au fost preluați de aparținători', a spus Raed Arafat luni seară.

Cine sunt proprietarii căminelor

Romeo și Julia Saleno sunt numele de scenă ale artiștilor Dumitru și silvana Șăulean. Tenorul Romeo Saleno este cântăreț profesionișt de operă, absolvent al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, specialitatea Canto și pedagogie vocală. Artistul studiază, de asemenea, medicina în cadrul Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Conform informațiilor de pe contul său de socializare reiese că Romeo și Julia sunt divorțați în prezent, iar el ar fi plecat în SUA. Fosta lui soție este în prezent într-o relație cu Nica Mihai, director la Căminul Sf. Mihail din Voluntari.

Azilul Sfântul Dumitru, fondat de cei doi foști soți, ar fi fost cunoscut cu probleme, imobilul principal de pe Bulevardul Pipera fiind închis cu mult timp în urmă, iar în prezent acolo funcționa o singură anexă. Cei 11 pacienți, printre care se aflau persoane cu probleme mari de sănătate, ar fi fost mutați de la azilul celor doi artiști în clădirea din Tunari, care îi aparținea tot lui Romeo Saleno, cu cearșafurile.

Cei doi foști soți au mai fost în atenția presei în 2012. Pe atunci aveau un centru de bătrâni în Cluj și, conform Gazetei de Cluj aceștia i-ar fi scos casa la vânzare și închiriere unei femei de peste 80 pe care ar fi ținut-o închisă într-un azil pe care le aparținea. Azilul ar fi fost închis ulterior după ce autoritățile au descoperit că nu respecta mai multe condiții. Încă de atunci au apărut informații conform cărora bătrânii internați în căminele ce le aparțineau celor doi soți ar fi fost ținuți în condiții improprii și abuzați, notează Playtech.ro.

„ O serie de persoane au reclamat faptul că soții Saleno îi înfometează și le administrează calmante bătrânilor ținuți în azilul din localitatea Tunari, judetul Ilfov', nota presa vremii.

Prima declarație a artistei Julia Saleno în cazul azilului groazei

După scandalul „azilelor groazei”, care a șocat întreaga opinie publică din România, intensificarea controalelor în căminele de bătrâni a scos la iveală și mai multe cazuri șocante. La începutul acestei săptămâni, polițiștii au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, ascunse într-o anexă a clădirii, mutate acolo de teama controalelor. Dat fiind că în acest scandal apare și numele ei, Julia Saleno a dat primele declarații.

'Apreciez că m-ați contactat pe aceasta cale, în contextul dat. Subsemnata sunt divorțată din anul 2019 de Romeo, în prezent fiind logodită cu altcineva și având un copil mic.

Am aflat din media despre problemele care sunt, eu nefiind în țară. Nu am nicio legătură cu firma pe care o deține fostul soț și cu ceea ce s-a întâmplat acolo.

Îmi pare sincer rău că s-a ajuns aici și că sunt asociată fără să am vreo legătură cu acel cămin. Garantat 100% din 2019 nu am nicio firmă cu Romeo, să se verifice la Registrul Comerțului!', a declarat Julia Saleno, în exclusivitate, pentru Playtech.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton