Două românce, mamă și fiică, dispărute în incendiul devastator din Valencia, în care au murit 10 oameni. Un bloc de 14 etaje a ars din temelii

 Dumba Gabriela
.

Două românce, mamă și fiică, sunt încă dispărute în incendiul devastator din Valencia, în care au murit 10 oameni. Alte 15 persoane ar fi dispărute, după ce un bloc cu 14 etaje din Valencia a ars din temelii. Românca Adriana Banu, administratorul blocului, este șocată de această tragedie și se întreabă cum o clădire masivă, cu două turnuri, poate arde în mai puțin de o oră.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia se află două românce, lucru confirmat de administratorul imobilului. Cu toate acestea, MAE a anunțat că momentan nu există o concluzie oficială că cele două românce ar fi murit în incendiu.

Două românce, dispărute în incendiul din Valencia

Mai mulți români locuiau în blocul care s-a făcut scrum în Valencia. Unii au scăpat cu viață, dar au rămas fără casă, acte și toate bunurile, alții sunt dați dispăruți.

'Autorităţile locale din Valencia nu au confirmat până la acest moment existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute', a transmis MAE. Administratorul blocului, Adriana Banu, spune că cele două persoane posibil dispărute aveau 15 și 18 ani.

'Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine, atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie.

Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta', a declarat Adriana Banu.

La rândul său, un alt român care locuia acolo, Cătălin Ștefan, a mărturisit că el și familia sa au rămas fără acte, care au ars în urma incendiului. 'Noi am rămas fără acte. Nu avem paşaport, nu avem buletin, în afară de carnetul de conducere de aici şi de documentul de aici nu avem. Nu avem certificate de naştere, de căsătorie, absolut nimic', a explicat bărbatul.

Citește și: Ozana Barabancea susține că a fost sabotată, la Târgu Mureș, când a cântat piese patriotice: ‘O sonorizare extraordinar de proastă. Mi-am dat seama că mulți dintre cei de pe scenă nu mă vor’ Ce au făcut 20 de membri ai corului / EXCLUSIV

Citește și: Ce spune Dan Bittman despre o relație cu Denise Rifai și de ce i-a dat inelul în emisiunea ei: „De la o anumită vârstă-ncolo, te gândești ca ultimii ani ai vieții să-i petreci frumos, cu cineva…’ / EXCLUSIV

Blocul cu 14 etaje din Valencia a ars complet în mai puțin de o oră

Manager al companiei care administrează imobilul în care a izbucnit incendiul, Adriana Banu a precizat că vântul puternic a făcut ca focul să se răspândească „foarte repede'. Întrebată de COPE Valencia din ce tip de material a fost realizată faţada, ea a infirmat ipoteza vehiculată până acum, aceea că ar fi fost vorba despre poliuretan, şi a explicat că este vorba de un material numit „alucobond', care se pare că este un compozit de aluminiu deosebit de apreciat pentru raportul atractiv greutate/volum.

Însă, potrivit Adrianei, acest compozit din aluminiu „a avut o vată minerală în spatele faţadei pentru a asigura izolarea clădirii'. Vata minerală este un material utilizat ca izolator termic în construcţii şi în industrie. Este un tip de vată minerală produsă din roci naturale, cum ar fi bazaltul.

„Nu știm cum a început, pentru că noi nu avem instalație de gaz, totul merge pe curent. Fațada este dintr-un material care se numește alucobond și care nu este tocmai inflamabil dar fibra de dedesubt este', a spus Adriana Banu, citată de libertatea.ro.

Adriana Banu a adăugat că firma pe care o reprezintă nu a administrat clădirea încă de la început, iar arhitecţii care au proiectat imobilul nu i-au pus niciodată la dispoziţie planurile imobilului, deşi s-au oferit chiar să plătească pentru a le obţine.

„Am depăşit această problemă, pentru că cei care au adaptat parterul pentru un magazin de maşini electrice au trebuit să instaleze pe acoperiş un echipament de aer condiţionat şi, fiind nevoie să ridice echipamentul, au trebuit să întocmească planurile pentru autorizaţiile administrative. Aceasta este ceea ce ne-a salvat în aceste circumstanţe. Am pus la dispoziţia poliţiei şi a departamentului de omucideri lista proprietarilor şi cartea de imobil, pentru ca aceştia să vadă din ce este făcută clădirea', a declarat Adriana Banu pentru presa locală.

MAE sare în ajutorul românilor care și-au pierdut documentele în incendiul din Valencia

Între timp, oficialii MAE încearcă să afle cu exactitate dacă fetele din România au murit, sau doar nu erau în bloc în momentul incendiului.

'Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români.

MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute', a precizat MAE. Mai mult, reprezentanții MAE vor încerca să-i ajute pe toți românii care și-au pierdut actele în incendiu.

'Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale', au concluzionat reprezentanţii MAE.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton