Dr. Ina Petrescu, expert în reconstrucție mamară: „Mastectomia nu este un sfârșit, ci un nou început al sănătății, integrității și iubirii de sine” / VIDEO

.

Cancerul de sân este o provocare care afectează profund femeile și familiile lor, aducând frică și incertitudine. Reconstructia mamară nu este doar o intervenție fizică, ci un pas esențial spre redobândirea încrederii în sine și a frumuseții interioare, iar dr. Ina Petrescu a vorbit pe larg despre aceste aspecte extrem de importante. Fiecare femeie are dreptul să se simtă întreagă și puternică, indiferent de provocările întâmpinate!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Doamna dr. Ina Petrescu este o adevărată vizionară în domeniul reconstrucției mamare, dedicându-și cariera pentru a oferi femeilor șansa la o viață normală și la recăpătarea încrederii în sine. Cu o abordare plină de compasiune și profesionalism, dr. Petrescu a reușit să transforme viețile nenumăratelor paciente, oferindu-le nu doar soluții medicale de excepție, ci speranță și sprijin moral.

Citește și: Vedete din România care au avut cancer la sân și s-au vindecat. Cum au depășit cele mai grele momente din viața lor: „Niciodată nu știi ce va urma. Poți să fii perfect sănătos și într-o clipă să se spulbere totul”

Citește și: Cum se simte Bianca Brad, la doi ani de la operația de cancer la sân: „Urmează să fac controlul de 6 luni. Am niște…'. Fiul ei pleacă la studii în străinătate

Citește și: „M-am operat. 20 de oameni au fost cu mine. La reanimare au intrat pe rând mama, Cabral, fratele meu'. Cum s-a schimbat viața Andreei Ibacka, după ce a fost suspectă de cancer la sân / EXCLUSIV

Citește și: Ce trebuie să facă o femeie când descoperă un nodul la sân: 'Nu orice formațiune mamară este cancer. Pașii pe care fiecare pacientă trebuie să-i urmeze…'

„De foarte multe ori pierderea unui sân este echivalentă cu pierderea unei rude de gradul 1„

Prin eforturile sale în chirurgia reconstructivă, doamna doctor Ina Petrescu s-a consolidat ca un lider în domeniul reconstrucției mamare, inspirând atât colegii de breaslă, cât și rezidenții care au ales-o drept mentor, recunoscând astfel contribuțiile șidedicarea sa remarcabilă.

Reconstrucția sânilor este o procedură care are un efect pozitiv fizic, dar cel mai important este cel emoțional. De foarte multe ori pierderea unui sân este echivalentă cu pierderea unei rude de gradul 1. De aceea decizia de a face reconstrucție vine ca un pas important spre recâștigarea feminității, a integrității trupului și a sufletului.', a spus Dr. Ina Petrescu, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Cancerul de sân, cea mai frecventă formă de cancer în România

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer la femei în România, cu peste 12.000 cazuri noi în fiecare an. Din 2014, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, prin Programul Național de Oncologie, implementează un subprogram de reconstrucție mamară post-oncologică, decontând costurile achiziției de endoproteze mamare pentru femeile care au suferit o mastectomie în urma diagnosticării cu cancer de sân. În fiecare an, statul român decontează 800 de proteze mamare, fiecare având un cost mediu de 3.150 lei, oferind astfel femeilor un pas important către normalitate.

Acest program de reconstrucție mamară oferă femeilor care au suferit o mastectomie șansa de a-și recăpăta încrederea și a-și reconstrui viața. Cu ajutorul unei echipe de medici specializați și tehnologii avansate, acest program îmbină expertiza medicală cu o abordare empatică și personalizată, asigurând fiecărei paciente sprijinul necesar pentru a trece prin acest proces complex și delicat. Rezultatele nu sunt doar fizice, ci și emoționale, ajutând femeile să se simtă… bine și confortabil cu ele însele,' spune
doamna dr. Ina Petrescu.

Incidența cancerului de sân este relativ redusă în primele două decenii de viață, crescând treptat și atingând un vârf la vârsta de 45 de ani, urmând o creștere dramatică după 50 de ani. Jumătate din cazurile de cancer de sân sunt diagnosticate la femeile de peste 65 de ani, subliniind necesitatea unei monitorizări continue și a unei examinări precoce. Această boală este considerată heterogenă, manifestându-se diferit de la o femeie la alta, în funcție de vârstă și de mediul social.

Sursă foto: comunicat

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton