Cine este Dragoș Dobocan, băiețelul de 10 ani din Oradea, care și-a expus picturile la muzeul Luvru din Paris: "Parizienii au fost uluiți". E alintat "micul Picasso"

 Radulescu Ruxandra
.

Cine este Dragoș Dobocan, băiețelul de 10 ani din Oradea, care și-a expus picturile la muzeul Luvru. Dragoș, un băiețel în vârstă de 10 ani, din Oradea, a uimit Parisul cu talentul său la pictură. Micuțul artist și-a expus lucrările la celebrul muzeu Luvru din centrul Capitalei Franței, o performanță unică, de neegalat. Dragoș, supranumit „micul Picasso”, a realizat 150 de lucrări pănă în prezen, iar la anul este invitat să expună la Cannes.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Dragoș Dobocan este micul pictor, în vârstă de 10 ani, din Oradea, care a avut prima sa mare expoziție la celebrul muzeu Luvru, din Paris, în cadrul Salonului Internațional de Artă Contemporană. Dragoș a debutat în lumea artei la vârsta de 5 ani, iar până la acest moment a realizat 150 de picturi, dintre care 30 au fost găzduite de muzeul Luvru din Capitala Franței. Dragoș a avut de mic o mare pasiune pentru pictură și și-a dezvoltat talentul într-un atelier din Oradea. Ani mai târziu micul pictor român ajuns să fie singurul copil din cadrul unei importante expoziții în unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, muzeul Luvru din Paris.

dr7dr7

Cine este Dragoș Dobocan, băiețelul de 10 ani din Oradea, care și-a expus picturile la muzeul Luvru din Paris

Dragoș mărturisește că francezii au fost uluiți de talentul său și nu le venea să creadă că picturile sunt realizate de mâna unui copil.

Citește și:Cum arată azilul în care stă Irinel Columbeanu. Monica Gabor, reacție neașteptată privind decizia lui: „S-a bucurat de hotărârea asta pe care am luat-o

Citește și: Bianca Drăgușanu critică dur vedetele din România. Ce le reproșează: „Sunt aceleași gagici, care își schimbă rochiile între ele

Citește și:Cum a început povestea de iubire dintre Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu: „Am invitat-o la Viena. De aici a pornit totul…’ / El era însurat, iar ea într-o relație

Am dus 30 de lucrări şi când au văzut parizienii aceste lucrări făcute de un copil au fost uluiţi„, a spus Dragoș Dobocan, în vârstă de 10 ani.

Am început să pictez de la vârsta de cinci ani. Atunci mama m-a înscris la canto muzică uşoară. Dar mie nu mi-a plăcut acolo. Şi-atunci le-am spus părinţilor mei să mă înscrie la pictură. De atunci, acesta este modul meu de a mă relaxa. Pictura este pentru mine o oază de bucurie și de culoare, este modul meu de a mă elibera. Lucrarea mea preferată este «Canarul». Urmează apoi «Bufniţa polară», «Farul». Eu am doi canari acasă şi m-au inspirat să pictez. L-am pictat pe unul dintre ei. Am început cu lucrarea «Peisaj marin».

Îmi place foarte mult marea și am multe lucrări realizate în vacanțele mele cu mama la mare. Natura este cea care mă inspiră în fiecare zi, de aceea majoritatea lucrărilor mele au legătură cu aceasta. Prima mea expoziție în afara țării a fost aceasta, de la Paris, unde am cunoscut pictori consacrați din toate țările lumii. M-am simțit răsfățat de artiștii mari, eu fiind singurul copil printre aceștia.

Am descoperit stiluri noi în pictură, în cadrul unor masterclass-uri susținute de artiști francezi, dar și străini, la care am participat. Totodată, am reușit să văd cum lucrează artiștii adevărați, artiștii de renume. Au fost unele lucrări care pur și simplu m-au impresionat. Cum de pildă a fost cea a artistului Edgar Zepeda Diaz din Mexic care a folosit paie de mătură pentru a crea opere de artă magnifice. E o tehnică pe care nu am mai văzut-o până acum. Sau m-a impresionat o artistă din Franța care a făcut adevărate dantele din pictura pe hârtie', a spus Dragoș Dobocan, potrivit Bihon.ro.

Profesioniștii în domeniul artei, impresionați de talentul lui Dragoș Dobocan

Micul artist este susținut atât de mama sa, cât și de profesioniști din lumea artei impresionați de iscusința sa.

Îl voi susţine în continuare, pentru că am mare încredere în talentul său. L-am văzut mânuind, cu profesionalism aş putea spune, pensula, în modul în care armonizează culorile şi de aceea îl susţin.„, spune Daniela Maier, pictoriță româncă, stabilită la Paris,

Eu am avut emoţii când a spus mama lui Dragoş că are cinci ani şi zic: o să aibă răbdare o oră jumate cât durează atelierul? Păi zice să vedem. Şi chiar a avut răbdare. Picta în picioare atunci, nu pe scaun ca şi acum. Abia ajungea cu capul mai sus de şevalet puţin.', a povestit coordonatorul atelierului de pictură, Alina Pocian, pentru Observator.

Mama lui Dragoș Dobocan povestește de ce fiul ei nu era lăsat să intre la Luvru

Mama lui Dragoș este extrem de mândrp să iabă un copil binecuvântat cu un talent artistic atât de special. Femeia a povestit că atunci când a ajuns cu fiul ei la muzeul Luvru, paznicii de la intrare nu voiau să-l lase să intre pe micul artist, deoarece e prea mic.

Am spus păi el este artistul şi au spus nu, nu se poate, aici nu expun copii, nici nu au voie să intre, cum să expună. Odată ce am fost remarcaţi acolo, am fost invitaţi la mai multe expoziţii în Dubai, Republica Dominicană, Argentina, Franţa.„, a povestit Crina, mama lui Dragoș Dobocan.

FOTO: Bihon.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton