O fată de 19 ani, din Iași, ucisă de urs, pe traseul Jepii Mici din Bușteni. Iubitul Dianei a povestit cum s-a petrecut tragedia: "Am încercat să sperii ursul, dar nenorocirea s-a întâmplat. Preferam să fiu eu"

 Dumba Gabriela
.

O fată de 19 ani, din Iași, a fost ucisă ieri de urs, pe traseul Jepii Mici din Bușteni. Mare iubitoare a muntelui, Diana a fost atacată de urs sub privirile îngrozite ale iubitului său, care nu-și poate reveni din șoc. Erau împreună pe munte, când animalul a apărut lângă ei și a prins-o pe tânără de picior. Tânărul a sunat la 112, însă salvamontiștii n-au putut decât să constate decesul.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Tragedia s-a produs marţi, în jurul prânzului. Cel care a cerut ajutorul autorităţilor a fost chiar iubitul fetei. Băiatul a sunat la 112 şi a anunţat că pe traseul montan Jepii Mici, un urs s-a năpustit asupra partenerei sale. Salvamontiştii ajunşi la faţa locului l-au găsit pe băiat în stare de şoc. A fost coborât în siguranţă în staţiunea Buşteni, ulterior fiind preluat de poliţişti. 

Iubitul Dianei, fata ucisă de urs în Bucegi, a povestit cum s-a petrecut tragedia

Cei doi tineri se aflau pe traseul Jepii Mici, unul dintre cele mai populare de pe Valea Prahovei. S-au hotărât în ultimul moment să facă drumeţia, din dorinţa fetei. Un urs le-a ieşit în cale chiar pe poteca de lângă Valea Spumoasă. Animalul s-a năpustit asupra tinerei de 19 ani, a prins-o de picior şi a târât-o câţiva metri. 

„Problema delicată a fost că victima ursului a căzut cu ursul până în firul văii, undeva la 120 de metri”, explică Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Buşteni.  

Prietenul fetei a ajuns la audieri unde le-a povestit poliţiştilor detalii despre atacul neaşteptat. Eu am mai mers pe acest traseu, ea a vrut foarte mult să meargă. Echipament cât de cât, eram pregătiţi în ceea ce înseamnă urcare. Nu faceţi prostia să mergeţi neechipaţi cu spray de urşi pe munte pentru că se întâmplă nenorociri”, mărturiseşte iubitul fetei. 

„Inițial am vrut altceva, dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm la cascadă, să avem o după amiază minunată. A fost neașteptat, am încercat să sperii ursul, dar nenorocirea s-a întâmplat. Preferam să fiu eu', a mai spus iubitul Dianei.

Fata era din Iaşi, dar se mutase în Bucureşti după divorţul părinţilor. „Fata era cuminte, n-aveai treabă cu dânsa, era liniştită. Ştiam că ea trebuia să se ducă în vacanţă cu prietenii”, a declarat mătuşa victimei pentru Observator.

Salvamontiştii spun că ursul care i-a atacat pe tineri era extrem de agresiv. De aceea, un fluier cu care să facem zgomot sau un clopoţel agăţat de rucsac împotriva urşilor ne poate salva dacă ne întâlnim cu ursul pe munte. Totodată, specialiştii ne recomandă să aruncăm rucsacul în direcţia opusă celei în care plănuim să fugim.

Citește și: Ileana Lazariuc, apariție îndrăzneață la 42 de ani. Fosta noră a lui Ion Țiriac s-a fotografiat într-o rochie mulată și fără sutien: „Ești superbă

Citește și: Unde va locui Andrei Ionescu după moartea soției lui, Ileana Stana Ionescu. De ce nu vrea să își urmeze fiul în America: „Cu fiul meu vorbesc zilnic, pe Internet, povestim și câte 2-3 ore. Mereu mi-a zis că eu și Ileana am fost cei mai buni părinți din lume’

Tragedia din Buşteni, anchetată de autorităţi

Tragedia este acum anchetată de autorităţi care încearcă să afle dacă moartea fetei a fost cauzată de muşcăturile ursului sau de căzătura în prăpastie. Cu atât mai mult, cu cât vorbim despre un atac direct, deloc specific urşilor. 

În urma incidentului tragic a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi braconaj cinegetic. Iubitul fetei a fost deja audiat. Cei doi voiau să ajungă la Cascada Caraiman şi au urmat traseul Jepii Mici, de altfel, un traseu montan destul de frecventat de turişti. La un moment dat au auzit zgomotele ursului. Băiatul i-a propus fetei să renunţe la traseu, însă animalul ieşise deja pe potecă şi era mult prea târziu.

Tinerii au început să fugă, însă fata s-a împiedicat şi a căzut. Prietenul ei a apelat 112, iar salvamontiştii i-au sugerat să sperie animalul, să arunce cu beţe sau pietre în el, însă animalul nu s-a îndepărtat de tânără, a muşcat-o de picior şi a tras-o în jos pe potecă.

Opt salvamontişti au pornit în căutarea tinerei fără să ştie pericolul la care se expun. Au coborât în rapel în râpă, unde au descoperit ursul lângă victima sa. Animalul a încercat să-i atace şi pe salvatori. „M-am temut pentru viaţa colegilor mei care erau cu pieptul gol în faţa pericolului. Norocul şi iuţeala în decizia paznicului de vânătoare a făcut ca şi colegii mei să fie vii”, spune Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Buşteni.

Paznicul de vânătoare a împuşcat mortal ursul.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton