Glumă macabră în Olt. O fetiţă de doar 3 ani, din Slatina, a sunat duminică, 28 iulie, la numărul de urgență 112 şi a anunţat că tatăl ei i-a omorât mama sa. Ajunși de urgență la domiciliul fetiței, poliţiştii au constatat că era alarmă falsă, din fericire. Însă, din păcate pentru părinți, aceștia au primit o amendă de 500 de lei.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI
O fetiță de 3 ani din județul Olt a făcut o glumă sinistră: a sunat la 112 și a transmis că tatăl ei a ucis-o pe mama sa. Polițiștii au descoperit cele sesizate nu se confirmă și fetița a profitat de un moment în care a fost lăsată nesupravegheată de părinți.
Fetița de 3 ani din Slatina, cea mai tânără autoare a unui apel fals la 112
Echipajele de Poliție au ajuns la fața locului într-un bloc din Slatina, după ce au primit apelul la 112, care anunța o crimă și au constatat că fetița s-a jucat cu telefonul mobil al părinților săi. Aceștia nu se așteptau ca o astfel de glumă să vină de la un copil atât de mic, dar situația s-a dovedit a fi un apel fals.
„La data de 28 iulie 2024, în jurul orei 13:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a primit un apel 112 prin care un copil a comunicat faptul că tatăl său a omorât-o pe mama sa. Imediat au fost demarate activități investigativ-operative, în urma cărora s-a stabilit faptul că apelul ar fi fost efectuat din municipiul Slatina. La scurt timp, polițiștii Poliției municipiului Slatina, în urma unor activități complexe, au identificat persoana care a efectuat apelul, respectiv o minoră de 3 ani, din municipiul Slatina', a transmis Poliția.
Părinții fetiței de trei ani, care a sunat la 112 pentru o glumă, au primit amendă de 500 de lei
După verificări, oamenii legii au stabilit că fetița a sunat la 112 când nu era supravegheată de părinți, iar reclamația era falsă.
„Având în vedere activitățile desfășurate și resursele utilizate, polițiștii au sancționat contravențional reprezentantul legal cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991', a precizat Poliția, care le-a cerut oamenilor să sune la 112 doar dacă au urgențe.
Autoritățile recomandă părinților să fie extrem de atenți și să evite lăsarea telefoanelor mobile la îndemâna copiilor mici. Este esențial ca aceștia să înțeleagă gravitatea apelurilor false și să asigure o educație corespunzătoare privind utilizarea serviciilor de urgență.
În 2023 au fost înregistrate 10 milioane de apeluri, iar jumătate dintre ele au fost alarme false. Oamenii sună pentru că văd fantome în curte, din cauza traficului aglomerat, a insomniilor sau pentru că îi doare o unghie. Cele mai multe apeluri de urgență nejustificate au fost înregistrate în: Gorj (66%), Argeș (59%) și Covasna (63%).