Fosta soție a lui Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a fost găsită moartă în casă. Avea 47 de ani și a făcut malarie într-o vacanță recentă în Zanzibar

.

Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost descoperită moartă în locuința sa din Cluj-Napoca. Medicii legiști au descoperit cauza morții Cameliei Tișe: fosta soție a președintelui CJ Cluj ar fi murit de malarie, boală infecțioasă pe care a făcut-o într-o vacanță recentă în Zanzibar.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Trupul Cameliei Tișe, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit luni dimineață în apartamentul ei din Cluj-Napoca. Echipajul de ambulanță solicitat la fața locului a constatat decesul. Au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, însă medicii legiști au descoperit că ar fi murit de malarie.

Fosta soție a lui Alin Tișe, președintele CJ Cluj, ar fi murit de Malarie

Potrivit unor surse judiciare, printre ipotezele luate în calul s-ar afla chiar și o posibilă infecție cu virusul care produce malaria, ținând cont că femeia se întorsese de câteva zile dintr-o vacanță exotică în Tanzania și Zanzibar.


‘După ce s-au făcut mai multe speculații cu privire la cauza decesului fostei soții a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, este oficial, potrivit certificatului medico-legal emis de cei de la INML, cauza decesului este malaria într-o formă severă. Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj s-a întors dintr-o vacanță în Zanzibar în urmă cu trei săptămâni. Există informații potrivit cărora femeia nu a dorit să se vaccineze înainte să plece în vacanță’, a explicat jurnalistul Andreea Dumitrache la Antena 3 CNN.


Trupul Cameliei Tișe, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit luni dimineață în apartamentul ei din Cluj-Napoca. Echipajul de ambulanță solicitat la fața locului a constatat decesul.

„La data de 5 februarie, în jurul orei 08.50, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că într-un imobil din municipiu a fost găsită decedată o femeie, de 47 de ani. Ajunși la domiciliul femeii, polițiștii, împreună cu un echipaj medical, au confirmat cele sesizate, fiind demarate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc decesul’, a transmis IPJ Cluj ieri, 5 februarie.


Malaria este o boală infecțioasă transmisă de țânțarul Anopheles, care se manifestă prin friguri puternice și intermitente.

Citește și: Cum a decurs prima întâlnire dintre iubitul Cristinei Ciobănașu și părinții ei. Ce relație are actrița cu tatăl ei biologic: „El e un om mai retras. E foarte greu să îi cer să… / EXCLUSIV

Citește și: Jorge l-a taxat pe Iancu Sterp la Survivor All Stars, din cauza unor afirmații misogine: „O femeie care nu este stăpânită de bărbat, nu o să fie fericită niciodată’/ „Suntem în 2024 și nu putem să considerăm femeile că nu sunt egale bărbații. Nu poți să înjosești…’


4 cazuri de malarie înregistrate în ultima lună la Spitalul Victor Babeş. Pacienții au călătorit anterior în Zanzibar

Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate în ultima luna la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş’, în cazul unor pacienţi care călătoriseră recent în Zanzibar.

Reprezentanţii Societăţii Române de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei precum şi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş’ atrag atenţia asupra importanţei realizării tratamentului profilactic împotriva malariei, precum şi a altor boli specifice, atunci când sunt programate călătorii în zone endemice.


În acest context, specialiştii lansează un apel către publicul larg, subliniind importanţa informării medicale corespunzătoare în legătură cu călătoriile spre anumite destinaţii turistice. De asemenea, agenţiile de turism sunt îndemnate să îndrume turiştii către cabinetele medicale specializate în boli infecţioase şi medicina călătoriei, pentru a obţine informaţiile medicale necesare înainte de plecarea în călătorie.


„Pentru turiştii care călătoresc în destinaţii ce sunt considerate zone endemice de malarie, recomandăm în primul rând prezentarea la medicul specialist de boli infecţioase şi, dacă destinaţia o impune, administrarea unui tratament profilactic atât contra malariei, cât şi a altor afecţiuni specifice zonelor respective, care se pot preveni’, a declarat prof. univ. dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş’.

Semnele şi simptomele malariei pot include: febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree precum şi alte manifestări.