Fostul preot Visarion Alexa a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală. Ce pedeapsă a primit, după ce nouă femei au depus plângere împotriva sa

 Dumba Gabriela
.

Fostul preot Visarion Alexa a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală. Nouă dintre femeile pe care preotul le-ar fi agresat sexual au depus plângere împotriva fostului paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh' din Capitală. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată atât de Visarion Alexa, cât și femeia care l-a acuzat de hărțuire sexuală, la Curtea de Apel București.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Scandalul a izbucnit în toamna anului 2022, când o femeie de 37 de ani a depus o plângere la poliție, acuzându-l pe preot de agresiune sexuală. Conform procurorilor, Alexa ar fi profitat de vulnerabilitatea femeii după spovedanie, agresând-o sexual într-un moment în care aceasta nu se putea apăra.

977cf51b66ac26bfb66bd3447a7f6370b39e58e8977cf51b66ac26bfb66bd3447a7f6370b39e58e8

Visarion Alexa a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare

Visarion Alexa, fostul preot cunoscut pentru activitatea sa în Biserica Ortodoxă Română, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală, într-un caz ce a stârnit controverse după ce nouă femei au depus plângeri împotriva sa, relatează Euronews.

Asta înseamnă că Visarion Alexa nu va executa pedeapsa în detenție, ci va fi supus unor măsuri de supraveghere pe o perioadă determinată. Pentru Visarion Alexa, urmează acum posibilitatea de a contesta decizia instanței, la fel cum și partea vătămată poate face apel, în speranța obținerii unei pedepse mai severe.

Visarion Alexa a fost trimis în judecată pentru o singură faptă, deşi era cercetat în nouă dosare penale pentru agresiune sexuală şi viol. Restul au fost clasate pe motivul că plângerile au fost făcute târziu şi au trecut peste 90 de zile de la comiterea faptei.

Visarion Alexa a negat constant acuzațiile, care inițial au fost formulate de nu mai puțin de 9 femei. Avocata lui, Mariana Mihai, a declarat la acel moment că între preot și una dintre femeile care a depus plângere exista o relație de prietenie. De asemenea, fostul preot nu a mai apărut în spațiul public.

Citește și: Cum sărbătoresc Ioana Ginghină și Cristi Pitulice un an de la nuntă: „Există o comunicare ca într-un dans. Toată perioada de când suntem împreună…’

Citește și: Cum arăta Fuego când a debutat, la Festivalul Mamaia, și ce surpriză le face, acum, fanilor: ‘Acum 31 de ani, în 1993, pe o furtună teribilă, debutam la secțiunea Interpretare…’ / EXCLUSIV

Cine este fostul preot Visarion Alexa

Visarion Alexa a fost parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh' din Militari, București. Era unul dintre cei mai populari preoți, fiind prezent la numeroase emisiuni radio și TV și printre cei care utilizazu rețelele de socializare pentru a le răspunde tinerilor pe  diferite teme de interes.

Postarile preotului au sute de distribuiri, ajungând şi pe reţeaua TikTok, folosită în principal de tineri.

În septembrie 2022, Visarion Alexa a fost reținut de polițiști după ce a fost acuzat de agresiune sexuală de către o enoriașă. Incidentul a fost raportat pe 17 august, când femeia a depus o plângere la Secția 20 de Poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, susținând bărbatul de 46 de ani a agresat-o sexual.

„Prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mâna în zona vaginului şi a atins-o şi mângâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de agresiune sexuală', au transmis procurorii, la acea vreme.

„Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.
', este o parte a conversației dintre Visarion Alexa și enoriașă, care a apărut în spațiul public.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton