Fructul banal care poate afecta ficatul. Mihaela Bilic avertizează

 Laciu Andreea
.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic îi avertizează pe români. Ea a dezvăluit public care este fructul banal care poate afecta grav ficatul, dar și silueta. Mii de persoane îl consumă în cantități mari în fiecare vară, fără să bănuiască la ce pericol se supun.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Este vorba, în mod surprinzător, despre pepenele roșu. Răcoritor, dulce, cu un conținut mare de apă și plin de vitamine, se numără printre vedetele sezonului cald. Dar ascunde și un pericol uriaș pentru sănătate, din cauza fructozei pe care o conține.

Citește și: Pepenele roșu, beneficii și contraindicații. Cine nu are voie să-l consume

Citește și: Singura înghețată care nu îngrașă, recomandată de Mihaela Bilic.O poți prepara rapid

Citește și: De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză

Citește și: De ce te îngrași fără să-ți dai seama. Mihaela Bilic:„Mâncăm pe pilot automat!'

Fructul banal care îți poate afecta ficatul

Conform avertismentului lansat public de către specialistul în nutriție Mihaela Bilic, se pare că pepenele roșu afectează ficatul, accelerează depunerea grăsimii pe burtă și afectează grav silueta.

„Fructele se mănâncă cu măsură, dacă vreți să nu vă doară'… grăsimea de pe burtă. Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare. C

ând vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta. Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare. Ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime pe care o pune pe abdomen. Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia”, avertizează Mihaela Bilic, medic nutriționist, conform Antena 3.

Cine nu are voie să mănânce pepene roșu

Acest fruct din sezonul cald este plin de vitamine, în special vitamina A, vitamina B6 și vitamina C. De asemenea, are un conținut de apă de 95% și reprezintă o sursă de nutrienți pentru organism, atunci când este consumat în mod corect, adică în cantități mici.

Însă, sunt și anumite categorii de persoane care nu au voie deloc să mănânce pepene roșu, nici simplu, nici în diverse preparate culinare.

„Diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct pentru a nu-şi agrava starea.

Pepenele roşu nu mai trebuie consumat nici de persoanele sănătoase, dacă apar dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv’, a explicat dr. Daniela Stan, medic de familie, conform adevarul.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton