Gabriela Firea și Sebastian Burduja concurează cu Nicușor Dan și Piedone pentru Primăria Capitalei. PSD și PNL au renunțat la Cătălin Cîrstoiu

 Miniosu Alexandra
.

PSD și PNL au renunțat la Cătălin Cîrstoiu. PSD și PNL au decis, în noaptea de luni spre marți, să aibă candidați separați la Primăria Generală a Capitalei. Hotărârea a fost luată de șefii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, după 15 ore de negocieri. Social-democrații și liberalii nu au reușit să cadă de acord în privința menținerii candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu. Așadar, PSD va merge de acum în cursa electorală cu Gabriela Firea, iar PNL, cu Sebastian Burduja.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Așadar, coaliția PSD-PNL s-a rupt la București. Gabriela Firea și Sebastian Burduja intră acum în lupta cu Nicușor Dan și Piedone pentru Primăria Capitalei, după decizia luată, recent, de PSD și PNL. Informația a fost transmisă de surse din cele două partide pentru Libertatea.

catalin-cirstoiu-1-1catalin-cirstoiu-1-1

Înainte ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie desemnat, anul acesta, la jumătatea lunii martie, drept candidat al alianței PSD-PNL pentru funcția de primar al Bucureștiului, atât Gabriela Firea, fost edil în perioada 2016-2020, cât și Sebastian Burduja, actual ministru al energiei, au anunțat că-și doresc să candideze pentru această funcție pusă „la bătaie'.

Citește și: Cine este Monica, soția lui Cătălin Cîrstoiu. Au fost colegi de liceu, au împreună un fiu în vârstă de 5 ani și sunt cununați de Traian Băsescu

Citește și: Oana Zăvoranu susține că Horia Vlădescu, fostul administrator al clinicii sale, a făcut închisoare în Germania: „Dețin document. Informația o am de la fratele lui. Dacă știam…”/ Ce spune despre Ioan Bogdan Furtună, medicul care o acuză de șantaj

Citește și: Cristian Georgescu, fostul soț al Ancăi Țurcașiu, are planuri mari cu actuala iubită pe care a și cerut-o în căsătorie: „Am zis să le fac acum la tinerețe!”

Citește și: Gabriela Lucuțar l-a sărutat pasional pe Mario Dumitru la Chefi la Cuțite: „Pur și simplu m-am întors către regină, ea s-a întors către mine, m-a sărutat! Eu inițial am crezut că vrea să…”

PSD și PNL au renunțat la Cătălin Cîrstoiu

În urma discuțiilor purtate luni, PSD și PNL anunțat că cei doi candidați nu se vor ataca în timpul campaniei electorale și că va fi „o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti', spun sursele citate. În schimb, candidații la primăriile de sector și listele pentru consilii locale vor rămâne la comun.

Primele discuții cu privire la retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu au început să apară în spațiul public după niște dezvăluiri controversate despre activitatea lui. Luna aceasta, pe 10 aprilie, HotNews.ro prezenta într-o investigație documente ce indică faptul că medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi lucrat în toamna lui 2023 ca manager la stat, dar ar fi trimis pacienții la clinica privată Anemona Med, pe care o deține împreună cu soția lui, tot medic, Monica-Mihaela Cîrstoiu.

Mai apoi, pe 17 aprilie, publicația citată a prezentat mesaje prin care pacienții lui Cîrstoiu ar fi fost trimiși de la spitalul de stat la clinica familiei medicului.

Gabriela Firea și Sebastian Burduja concurează cu Nicușor Dan și Piedone pentru Primăria Capitalei

Ulterior, pe 19 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, Cătălin Cîrstoiu spunea că, în opinia lui, nu a făcut nimic care să îi dea impresia că ar fi în incompatibilitate și că mandatul său pentru candidatură „a fost şi este pe masa coaliţiei'.

„Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin' politic, a transmis medicul, când a fost întrebat dacă s-ar retrage din cursa electorală, în cazul în care liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Mai e puțin până la termenul-limită pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale. Partidele politice şi candidaţii independenţi pot să le depună până la sfârșitul lunii, pe 30 aprilie, la ora 23.59. Anul acesta, alegerile pentru Primăria Capitalei se vor desfășura pe data de 9 iunie.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton