Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța pentru viol și trafic de persoane

 Dumba Gabriela
.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța, alături de 40 de membri ai unei secte internaționale de yoga tantrică. El este acuzat, printre altele, de trafic de persoane, viol și constituire a unui grup infracțional organizat care răpea oameni, potrivit presei internaționale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

În total, 41 de persoane au fost arestate marți de poliția din Franța, suspectate că ar fi legate de o sectă internațională acuzată de numeroase abuzuri sub pretextul practicii yoga. Printre cei arestați se numără și Gregorian Bivolaru, guruul român și fondatorul acestei controversate mișcări internaționale de yoga.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța

Gregorian Bivolaru a fost ridicat din locuința sa situată într-o suburbie a Parisului, în Val-de-Marne. Poliția franceză a demarat o operațiune de amploare, iar descinderi au avut loc simultan în mai multe orașe din Franța, precum Paris, Seine-et-Marne, Val-de-Marne și Alpes-Maritimes.

În toată Franța, 175 de polițiști au fost mobilizați marți pentru o operațiune coordonată de Oficiul central pentru reprimarea violenței împotriva persoanelor.

Gregorian Bivolaru se folosea de rețeaua sa internațională de yoga pentru a racola femei tinere, pe care „le îndoctrina”, le sechestra și le exploata sexual.

Potrivit presei franceze, citate de Digi 24, Gregorian Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, își sechestra adeptele zile întregi în mai multe locuințe din suburbiile Parisului, femei cu care „își satisfăcea apetitul sexual”. În momentul reținerii sale, acesta ținea sechestrate 26 de femei în condiții „de izolare și igienă precare”.

Citește și:Cătălin Scărlătescu, prima reacție după ce Antena 1 l-a dat în judecată pentru demisia de la Chefi la Cuțite: „Eu sunt pârâtul, își dai seama că ne așteptam. Le doresc…'

Citește și:Codin Maticiuc s-a căsătorit civil cu mama copiilor lui, Ana Pandeli: „Nu vreau să facem nunta la biserică'

Cautat în prezent de Interpol, el a fost deja condamnat la 6 ani de închisoare în România pentru viol asupra unui minor în 2013, dar a fost arestat abia în 2016 după o lungă perioadă de timp.

El a stat doar un an în detenție în acest caz. A fost eliberat condiționat în septembrie 2017 și a părăsit Penitenciarul Bistrița, fără să mai aibă vreo apariție publică de atunci.

Înainte să fie extrădat în România, Bivolaru a avut statutul de azilant politic în Suedia, a stat și în Franța, unde a fost arestat și adus în țară, unde și-a executat parțial pedeapsa.

Gregorian Bivolaru este considerat liderul MISA

Românul este considerat liderul Mişcării de Integrare Spirituală spre Absolut (Misa) – care a devenit Atman în timpul expansiunii sale în afara României, care are numeroase şcoli de yoga şi alte ramuri. 

„Este greu de cuantificat numărul de urmăritori”, dar „este vorba despre câteva sute de oameni”, a adăugat o sursă apropiată subiectului, potrivit Antena 3.

Potrivit unei surse judiciare citate de Agenția France Presse, mișcarea Misa, cunoscută în prezent sub numele de Atman, preda tantra yoga cu scopul de a „condiționa victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare mentală menite să elimine orice noțiune de consimțământ'.

sursa foto: Profimedia (de arhivă)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton