Guvernul a adoptat majorarea salariului minim pe economie la 3700 lei. De când intră în vigoare noua creștere

 Calin Maria Bianca
.

Guvernul a adoptat majorarea salariului minim la 3700 lei. Vești bune pentru români, chiar în pragul alegerilor locale și europarlamentare! După numeroase discuții referitoarea la creșterea salariului minim pe economie, Guvernul s-a adunat ieri într-o ședință pentru a discuta aceste aspecte, astfel că s-a ajuns de la suma de 3300 de lei brut cum era până acum, la 3700 de lei brut. Iată de când intră în vigoare noua majorare!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Românii au acum un motiv de bucurie! Chiar dacă nu este o sumă exagerat de mare, contează totuși că s-a mărit câtuși de puțin salariul minim pe economie. Noua majorare intră în vigoare începând cu data de 1 iulie, astfel că salariul minim, în prezent în valoare de 3300 de lei brut, va crește începând cu 1 iulie la 3700 de lei brut.

Citește și: Schimbări în programul de muncă pentru gravide, lăuze și părinți singuri. Legea promulgată de Klaus Iohannis

Citește și: ANAF – anunț privind la impozitarea darului de nuntă sau de botez. Ce venituri trebuie declarate

Citește și: Doi tineri din Călărași au fost arși cu acid de baterie în propria mașină de către un individ necunoscut. În ce stare sunt victimele acum

Citește și: Donatorii de sânge ar putea rămâne fără tichetele de masă pe care le primeau cadou. Decizia luată de Consiliul Europei

Guvernul a adoptat majorarea salariului minim la 3700 lei

Începând de la data de 1 iulie 2024, salariul minim net va crește de la 2080 de lei la 2350 de lei. De specificat este și faptul că suma scutită de taxe din salariul minim va crește de la 200 de lei la 300 de lei, ceea ce înseamnă că angajații vor încasa lunar 2363 de lei net, comparativ cu 2080 de lei anterior, fiind o creștere de 280 de lei lunar.

Din primele informații apărute, această facilitate fiscală se va menține până la sfârșitul anului, astfel că abia după se mai poate ajunge la o majorare a salariului minim pe economie. În prezent, conform studiilor, peste 700,000 de angajați primesc salariul minim pe economie, dar, potrivit estimărilor Guvernului, numărul va crește până 1,8 milioane de la 1 iulie 2024.

Marcel Ciolacu: „Eu am respectat această decizie„

Așa cum știm cu toții, creșterea salarială nu face bine doar angajaților, care primesc în mod automat mai mulți bani, ci va aduce beneficii și către stat, prin încasări suplimentare la bugetul de stat. Din primele calcule, încasările pe urma acestei majorări sunt estimate la aproximativ 1,3 miliarde de lei.

Deși nu mulți se așteptau la o creștere salarială, la sfârșitul lunii mai, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va respecta decizia coaliției de a implementa această majorare de la 1 iulie, ceea ce s-a și întâmplat.

„E o decizie luată pe data de- cred- 15 decembrie, în coaliție, de noi toți, de a se merge cu salariul minim de 3.300 de la 1 ianuarie, urmând ca pe urmă să fie mărit la 1 iunie la 3.700 de lei.

Nu-mi aduc aminte ca, până s-a luat decizia, cu adevărat împreună cu partenerii sociali, cu sindicatele de guvern, să fi fost altă decizie.Eu am respectat această decizie', spunea atunci Marcel Ciolacu, potrivit Antena 3 CNN.

Ce alte majorări salariale sunt în plan

Asta nu este tot! Implementarea majorării salariale de la 3300 de leila 3700 de lei vine într-un context economic și fiscal complex pentru Guvernul României, motiv pentru care sunt planificate și alte majorări salariale semnificative, mai ales pentru angajații din domeniul sănătății și educației:

– Sănătate și Asistență Socială: angajații din acest domeniu vor beneficia de o creștere salarială de 20%, începând cu luna curentă.

– Educație: Cadrele didactice vor primi o creștere suplimentară de 7%.

Sursă foto: Freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton