Ilan Laufer, prima reacție după ce presa a dezvăluit că în casa familiei sale funcționa un azil al groazei: "Nu este al meu și nici casa nu este a mea"

 Oana Pantazi
.

După ce scandalul privind „azilele groazei’ s-a intensificat, presa a dezvăluit că azilul aflat în vila familiei lui Ilan Laufer, din județul Ilfov, funcționa, de asemenea, în ilegalitate. Iată ce spune Ilan Laufer despre căminul care funcționa în fosta casă a tatălui său și de la ce a pornit totul.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Recent, în vila familiei lui Ilan Laufer, fostul ministru al Mediului de Afaceri, a fost descoperit un cămin social care funcționa fără autorizație. Azilul funcționa în locuința unde proprietar este chiar tatăl lui Ilan Laufer. La scurt timp după ce scandalul s-a acutizat și au fost aduse acuzații la adresa familiei sale, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri a reacționat.

alina-laufer-ilanalina-laufer-ilan

Ilan Laufer, prima reacție după ce s-a scris că în casa familiei sale funcționa un azil al groazei

Conform Digi 24, Ilan Laufer a trăit mult timp în vila respectivă, care în acte aparține tatălui său și care, peste noapte, a devenit azil de de bătrâni. Centrul funcționa din decembrie 2022 și, conform directoarei centrului, Iulia Sibiescu, avizul DSP fusese pierdut pe data de 20 iunie anul acesta. Iată ce spune Ilan Laufer despre casa devenită azil de bătrâni.

Citește și: De ce Alina și Ilan Laufer nu au putut să facă copii timp de zece ani: „Am ajuns până în clipa în care să facem fertilizare cu donatori'

Citește și: Dieta prin care Alina Laufer și soțul ei au slăbit câte 12 kilograme:„Doar asta mâncăm la regim

Citește și: Dana Roba nu-și poate simți o parte din cap, după ce a fost lovită de soț cu ciocanul și operată pe creier: „Am dureri foarte mari’

Citește și: Georgiana Lobonț este însărcinată: ‘Nu îmi vine să cred. Vai de capul meu, o să mai avem un copil. Cum a dat artista vestea

‘Este cel mai mare fake-news care s-a dat împotriva mea vreodată. In titlu sunt trei declaratii care toate trei sunt mincinoase, începând cu faptul că asociază acel azil cu un azil al groazei, acolo erau condiții nu știu dacă 1% din căminele de bătrâni aveau asemenea condiții și nu o spun eu, o spun toate autoritățile care au venit să vadă, avea toate autorizațiile înainte să înceapă funcționarea și nu este al meu și nici casa nu este a mea.

Deci, casa este a tatălui meu. Tatăl meu a semnat o promisiune de vânzare-cumpărare anul trecut cu o persoană fizică, care a vrut să facă acolo un cămin pentru bătrâni.

Eu atât am știut. Nu am știut că vor fi acolo și persoane cu dizabilități, că asta a fost marea problemă care i-a supărat pe vecini. După ce s-a semnat acel antecontract de vânzare-cumpărare, dânsa a preluat spațiul, a cerut să i se facă și un contract de comodat ca să își poată desfășura activitatea în legalitate.

S-a autorizat și a deschis acel centru”, a spus Ilan Laufer pentru Kanal D.

Vecinii s-au opus cu vehemnță și au făcut reclamații în repetate rânduri

Vecinii nu și-au dat acordul pentru ca în proximitate să funcționeze acest azil, iar cei care locuiesc chiar gard în gard cu căminul de bătrâni spun că de acolo se aud țipete în mod constant și s-au plâns de condițiile în care sunt ținuți bătrânii. De altfel, vecinii spun că primii vârstnici ar fi fost aduși în căminul social înainte ca reprezentanții acestuia să obțină autorizațiile. Ilan Laufer are însă altă opinie.

După care s-a declanșat jihadul, în sensul că vecinii au zis că ei sub nicio formă nu doresc să fie în vecinătate cu un cămin pentru bătrâni și persoane cu dizabilități. Apropo de ipocrizia totală în care se află societatea românească, care nimeni nu dorește să aibă în apropiere un centru de bătrâni, iar legislația europeană obligă toate aceste centre să se mute în comunități.La presiunile infinite ale vecinilor și chemat zeci de controale și chemat poliția de zeci de ori, au fost nenumărate controale care au plecat de acolo fără sa dea sancțiuni pentru că nu aveau pe ce. Acolo chiar e un cămin de 5 stele.

Luna trecută au venit cei de la DSP și au considerat că gardul trebuie înălțat cu 20 de centrimetri, că piscina trebuie să fie împrejumuită și incă o balustradă. Vă spun spun că știu că m-a rugat tatăl meu să trimit acolo doi muncitori fiindcă femeia respectivă nu avea pe nimeni care să îi facă aceste remedieri. S-au realizat în 3 zile, s-au trimis dovezile că s-au remediat, către DSP, nu au mai vrut să vină să constate. Au venit din nou în control, dânsa crezând că vin să constate remedierea, dânșii au venit să constate că dânsa functionează cu licența suspendată. Și de aici a pornit totul.

Vecinii iar au chemat poliția, presa și uite așa am ajuns eu cu un azil al groazei, care e un azil de 5 stele, care nu este al meu și nici casa nu este a mea”, a declarat exclusiv Ilan Laufer pentru Kanal D.

Ce a declarat tatăl lui Ilan Laufer

Tatăl lui Ilan Laufer a fost contactat de echipa Digi pentru a-și spune opinia privind această situație revoltătoare, însă acesta a susținut că răspunderea pentru ce se petrece acolo nu-i aparține.

 „Această clădire a fost în urmă cu 8 luni, 7 luni, s-a făcut contract de cumpărare-vânzare către o terță persoană și un contract de comodat. Eu nu mai am responsabilitatea a ceea ce se întâmplă acolo’a declarat Dan Laufer, pentru sursa citată.

Totuși, actele îl contrazic pe Dan Laufer. Cartea funciară a imobilului relevă că proprietatea aparține în continuare lui și că nu poate fi vândută sau închiriată.

Azilul a fost închis de DSP

Situat în județul Ilfov, Corbeana, într-o vilă ce aparține familiei fostului ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, azilul a fost închis de DSP. Centrul funcționa din decembrie 2022 și, conform directoarei centrului, Iulia Sibiescu, avizul DSP fusese pierdut pe data de 20 iunie anul acesta. Deși a încercat să îi convingă pe jurnaliști că bătrânii sunt bine îngrijiți în acest stabiliment, directoarea nu a putut explica de ce a fost retras avizul DSP.

Vecinii au dezvăluit că au făcut nenumărate sesizări către autorități cu privire la situația din azil, în ultima jumătate de an, însă nu au primit răspuns, mai arată sursa citată.

În momentul în care începeau controalele din partea Poliției sau a DSP, persoanele aflate în centru erau mutate. Aici, la momentul anchetei mai erau 9 persoane cu dizabilități, de toate vârstele. După demersul Digi, pacienții au fost evacuați și sunt în stare bună.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton