Începe campania de vaccinare antigripală. Vaccinul antigripal urmează să ajungă în cabinetele medicilor de familie, acesta intrând deja în depozitele direcțiilor de sănătate. Președintele Societății Medicilor de Familie Olt susține că există o scădere a imunității persoanelor după cei doi ani de pandemie.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Vaccinul antigripal va ajunge în cabinetele medicilor de familie în zilele următoare. Vaccinarea se face în acest an cu produsul biologic Influvac Tetra, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Olt. Vaccinl antigripal a intrat în depozitele direcțiilor de sănătate publică.
Medicii de familie sunt pozitivi în ceea ce privește vaccinarea antigripal. Aceștia susțin că pacienții au încredere în acest vaccin, iar majoritatea întreabă când se pot prezenta la vaccinare.
Citește și:Concurentul care strigă „Sunt celebru, scoate-mă de aici'.Eliminare neașteptată la PRO TV
Citește și:Lia Bugnar, despre despărțirea de Anghel Damian, după 8 ani de relație:”M-a lovit tancul!”
Începe campania de vaccinare antigripală
Vaccinul antigripal va ajunge în zilele următoare în cabinetele medicilor de familie. Acesta a intrat deja în depozitele direcțiilor de sănătate publică. Vaccinarea se va face cu produsul biologic Influvac Tetra. Medicul Mihai Ungureanu îi sfătuiește pe cei care s-au vaccinat spre finalul anului 2021 să mai aștepte înainte să facă vaccinul antigripal.
„Cei care s-au vaccinat anul trecut în luna noiembrie sau decembrie nu e bine să vină să se vaccineze acum, le-am recomandat să aștepte să treacă un an de zile, este foarte importantă treaba aceasta', precizează medicul de familie Mihai Ungureanu, președintele Societății Medicilor de Familie Olt, conform Adevărul.ro.
Cine beneficiează de vaccin gratuit
În depozitul din Olt a intrat prima tranșă de vaccin, peste 20.000 de doze. Categoriile populaționale considerate la risc sunt:
1. Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane (HIV);
2. Copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 59 luni;
3. Gravide;
4. Medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații;
5. Persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt;
6. Toate persoanele cu vârsta peste 65 de ani.
Cei doi ani de pandemie au dus la scăderea imunității
Doctorul Mihai Ungureanu a declarat că oamenii ar trebui să stea liniștiti, cu privire la asigurarea doezelor necesare. Fiecare medic de familie va solicita doze de vaccin în funcție de această evidență. De asemenea, specialistul susține că a observat la pacienții săi că cei doi ani de pandemie au dus la o scădere a imunității.
„Au apărut viroze destul de urâte și rezistente la tratament, a fost nevoie de antibiotic. Faptul că noi am stat izolați și cu măscuțele ne-a ajutat pe de o parte foarte mult, dar a avut și reversul, pentru că ne-a ținut ca într-un clopot, noi n-am mai interacționat să întâlnim cantități mici de bacterii și de viruși care să ne creeze imunitatea'.
Sursa foto: Canva