Închisoare pe viață pentru Robert-Alexandru Florea, tânărul din București care și-a ucis iubita, din gelozie, în mai 2023. Motivarea judecătorilor: "Inculpatul a dovedit ferocitate și sadism"

 Dumba Gabriela
.

În luna mai 2023, o asistentă din București, în vârstă de 28 de ani, a fost ucisă cu sadism de iubitul gelos, trupul victimei fiind descoperit, două zile mai târziu, chiar de mama ei. Curtea de Apel București l-a condamnat la detenție pe viață pe Robert-Alexandru Florea, după ce primise inițial 22 de ani și jumătate. Decizia este finală. În plus, va trebui să îi plătească mamei victimei daune morale de o jumătate de milion de euro.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Crima îngrozitoare a fost descoperită într-un apartament din sectorul 4 al Capitalei. Deși victima, o tânără asistentă medicală, în vârstă de 28 de ani, a fost ucisă, niciunul dintre vecini nu a auzit nimic. Mama fetei a găsit-o, după ce intrase la bănuieli că nu mai răspunde la telefon.

Închisoare pe viață pentru Robert-Alexandru Florea, tânărul din București care și-a ucis iubita, din gelozie

Crima a avut loc anul trecut în mai, iar victima de 28 de ani, a fost descoperită fără viață de părinții ei. Îl părăsise pe ucigaș din cauza comportamentului său violent și începuse altă relație. A fost însă atrasă de fostul iubit în locuința lui și atacată.

Inițial, Robert-Alexandru Florea a fost condamnat la 22 de ani și 6 luni, pentru omor și pentru că i-a furat victimei mașina și telefonul mobil în care a căutat fotografii și conversații cu noul iubit. Judecătorii Tribunalului au apreciat că agresorul a dat dovadă de ferocitate și sadism.

Prin actele întrebuințate, inculpatul dovedind ferocitate și sadism, de natură a produce un sentiment de oroare. 

(…) Prezintă relevanţă deosebită pentru ferocitatea actelor de ucidere faptul că – în concret – inculpatul a desfigurat victima (…) ca o expresie a urii faţă de feminitatea acesteia pe fondul percepţiei sale cu privire la o pretinsă infidelitate, suferinţele victimei fiind în acest context inimaginabile, depășind cu mult nivelul de suferinţă – intensitate şi durată – inerent unei acţiuni de ucidere.

Inculpatul este o persoană predispusă la violenţă, iar din datele cauzei rezultă că acesta a demonstrat limita extremă până la care se poate manifesta violenţa sa, astfel încât este necesară excluderea pentru viitor a oricărui risc de vătămare/ucidere a unei alte persoane, singura sancţiune adecvată fiind detenţiunea pe viaţă', se arată în motivarea judecătorilor.

Prin aceeași decizie care l-a trimis în spatele gratiilor pentru tot restul vieții sale, bărbatul a fost obligat de judecători să îi plătească mamei asistentei pe care a ucis-o 500.000 de euro daune morale.

Citește și: Anghel Damian a acceptat ușor divorțul părinților, în copilărie: „Nu simt despărțirea lor ca pe o traumă. Îmi aduc aminte că au fost extrem de delicați și grijulii, să îi simt mai prezenți ca niciodată în viața mea. Deși eram destul de mic…'/ EXCLUSIV

Citește și: Povestea de dragoste dintre Smiley și Sânziana Negru: au fost împreună doi ani și s-au despărțit când artistul s-a îndrăgostit de Laura Cosoi / Detalii picante: „Ele erau prietene, se cunoșteau’

Filmul tragediei din București, în care asistenta de 28 de ani a fost ucisă de iubit

Cei doi, victimă și agresor, susțin surse din anchetă, ar fi avut o relație de aproape șapte ani, presărată cu certuri și violențe. Fata ar fi decis în primăvara anului trecut să îl părăsească pe bărbatul, în vârstă de 33 de ani, și, între timp, și-ar fi găsit un nou iubit.

Din motive încă neclare, tânăra a revenit în apartamentul fostului ei partener, unde și-a găsit sfârșitul, iar după câteva discuții contradictorii, alimentate cu crize violente de gelozie, totul s-a transformat, în câteva clipe, într-o crimă atroce. Imediat după crimă, bărbatul a fugit de-acasă. S-a dus la Gara de Nord, unde s-a urcat într-un tren, cu gândul să se îndrepte spre Galați, unde să se sinucidă.

Coincidență sau nu, dar la o oră după ce familia a descoperit trupul neînsuflețit și plin de răni al tinerei asistente medicale, suspectul a ajuns la secția 16 de Poliție, și a decis să se predea personal, renunțând astfel la planurile sale de a-și pune capăt zilelor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton