ÎPS Teodosie, noi afirmații șocante. Arhiepiscopul Tomisului spune că bolile psihice ale copiilor au legătură cu păcatele părinților

 Oana Pantazi
.

ÎPS Teodosie, noi afirmații șocante. Arhiepiscopul Tomisului a făcut din nou afirmații controversate, declarând că bolile psihice sunt „slăbiciuni' şi susținând că acestea pot fi declanşate de „unele momente' din viaţă, cum ar fi panica sau o sperietură. Mai mult, acesta a afirmat că bolile psihice ale copiilor sunt în strânsă legătură cu păcatele părinților.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

ÎPS Teodosie a agitata din nou apele, afirmând că bolile psihice ale copiilor sunt legate de păcatele părinților lor și, mai mult că aceste afecțiuni sunt niște „slăbiciuni” ce pot fi declanșate de panică sau sperietură. Mai mult acesta susține că cei bolnavi au primit mai mult ajutor prin rugăciune decât prin intermediul medicamentelor.

09-IPS-Teodosie-arh-Tomis-09-IPS-Teodosie-arh-Tomis-

ÎPS Teodosie, noi afirmații șocante

Într-un interviu la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a făcut din nou afirmații controversate. Arhiepiscopul Tomisului susține că bolile psihice ale copiilor au legătură cu păcatele săvârșite de părinții lor de-a lungul vieții și numește aceste afecțiuni „slăbiciuni”.

Citește și: Când își va boteza Vlăduța Lupău fiul, pe Isaia. Cum arată invitația la botez: „Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile tale!’

Citește și: Kira Hagi se mărită cu iubitul grec! Thomas Ferfelis a cerut-o de soție în vacanța din Salonic / Cu ce se ocupă viitorul soț al fiicei lui Gică Hagi

'Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice', a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

ÎPS Teodosie: „Au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice”

De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului a susținut că mulți bolnavi care s-au rugat cu „hotărâre, jertfă şi dragoste' au primit, prin intermediul rugăciunilor, un ajutor mai important decât cel dat de medicamentele pentru aceste afecţiuni. ÎPS Teodosie participă săptămânal la postul de radio Dobrogea la o emisiune, iar răspunsul său a venit în condițiile în care a fost întrebat ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice, întrebare la care nu a venit cu un răspuns concret.

„Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă', a spus Arhiepiscopul Tomisului.

La același post de radio, ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie care a spus că a fost abuzată psihologic de soț să „își ducă crucea'

Nu este prima oară când ÎPS Teodosie face afirmații controversate, pe 24 iunie, Arhoepiscopul Tomisului a sfătuit o femeie abuzată de soț să „își ducă crucea”.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu', i-a spus Teodosie femeii.

După emisiune, Consiliul Național al Audiovizualului a amendat marți postul Radio Dobrogea cu 10.000 de lei. De asemenea, CNA a considerat că trebuie sanţionată lipsa menţionării numărului de telefon «Telverde destinat victimelor violenţei domestice'. Legea obligă radiodifuzorii ca atunci când au dezbateri sau ştiri despre abuzuri să difuzeze automat acest număr.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton