Jocurile Olimpice 2024: Canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit aurul la dublu vâsle masculin, iar Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câștigat argintul

 Dumba Gabriela
.

Canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după o cursă pe care au condus-o aproape integral. De asemenea, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat argintul la dublu vâsle, la JO 2024.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Sportivii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice, după ce au câştigat proba de dublu vâsle masculin. Este a doua medalie de aur pentru România la Paris, după cea a lui David Popovici la 200 metri liber.

andrei-cornea-si-marian-enache-au-cucerit-aurul-la-dublu-vasle-masculin-ancuta-bodnar-si-simona-radis-au-castigat-argintul-915443andrei-cornea-si-marian-enache-au-cucerit-aurul-la-dublu-vasle-masculin-ancuta-bodnar-si-simona-radis-au-castigat-argintul-915443

Canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache, încă o medalie de aur la Jocurile Olimpice 2024

Campioni europeni în exerciţiu, Andrei Cornea şi Marian Enache au făcut o cursă excelentă la Paris, iar finalul a fost fabulos. Ei au încheiat proba în şase minute, 12 secunde şi 58 de sutimi, scrie news.ro.

Pe locul doi s-a clasat Ţările de Jos, iar pe trei Irlanda.

Este a patra medalie pentru România la Paris, a doua de aur, după cele obţinute de David Popovici (aur şi bronz) şi Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (argint).

Ancuţa şi Simona, ambele de 25 de ani, au încheiat cursa în şase minute, 50 de secunde şi 69 de sutimi. Medalia de aur a revenit Noii Zeelande, iar pe trei s-a clasat Marea Britanie.

Podium ratat pentru România la canotaj, în finala de patru rame feminin

Locul 4 pentru România în finala probei de patru rame feminin, de la Jocurile Olimpice de la Paris. Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş au ratat la mustaţă medalia de bronz după ce au trecut pe locul 4 linia de finiş.

Echipajul de patru rame (4-) feminin, format din Amalia Bereş, Maria Rusu, Maria Lehaci, Adriana Adam, a ocupat locul 4, joi, în concursul de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Paris. Româncele au încheiat cursa în şase minute, 29 de secunde şi 52 de sutimi. Medalia de aur a revenit echipajului din Ţările de Jos, urmat de Marea Britanie şi Noua Zeelandă.

Citește și: Ce mesaj le-a transmis Marcel Pavel lui David Popovici și părinților lui: ‘Ești fabulos! Felicitări părinților tăi care te-au educat atât de frumos, pentru implicarea şi sacrificiile făcute…’ / EXCLUSIV

Citește și: David Popovici, lăudat în presa internațională după ce a luat aurul la Jocurile Olimpice. The Guardian aplaudă „talentul extraordinar al românului'

După bronzul lui Popovici, România a ajuns la un total de 310 medalii la Jocurile Olimpice de vară

România a ajuns la 310 medalii la ediţiile de până acum ale Jocurilor Olimpice de vară, după ce, miercuri seară, David Popovici a obţinut bronzul la 100 metri liber. Popovici a câştigat doup medalii la Jocurile de la Paris, aur la 200 metri liber şi bronz la 100 metri liber.

Ediţia din 1984 a JO a fost cea mai bună din istorie pentru România, clasată pe locul doi în ierarhia pe naţiuni, cu 53 de medalii (au participat 127 de sportivi români). Vedeta ediţiei a fost Ecaterina Szabo, cu cele mai multe medalii obţinute la gimnastică artistică – patru de aur şi una de argint, potrivit Observator.

Gimnastica i-a adus României 71 de medalii – 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz. În canotaj s-au obţinut 41 de medalii, din care 20 de aur, 12 de argint şi 9 de bronz, în timp ce la atletism, România a obţinut 11 medalii de aur, 14 de argint şi 10 de bronz.Sportivii români au mai câştigat medalii olimpice de-a lungul timpului la kaiac-canoe (10 aur, 10 argint, 14 bronz), lupte (7 aur, 8 argint, 18 bronz), tir (6 aur, 4 argint, 5 bronz), scrimă (4 aur, 6 argint, 7 bronz), nataţie (3 aur, 2 argint, 4 bronz), haltere (2 aur, 7 argint, 4 bronz), box (una aur, 9 argint, 15 bronz), judo (una aur, 2 argint, 3 bronz), handbal (una argint, 3 bronz), călărie (una argint, una bronz), gimnastică ritmică (una argint), rugby (una bronz) şi volei (una bronz). România nu a avut reprezentanţi la ediţiile din 1896 (Atena), 1904 (St Louis), 1908 (Londra), 1912 (Stockholm), 1920 (Antwerp), 1932 (Los Angeles) şi 1948 (Londra) ale Jocurilor Olimpice.

La Antwerp ar fi trebuit să participle 40 de sportivi români la şapte sporturi, dar fondurile adunate au fost insuficiente pentru a asigura deplasarea în Belgia. În 1908, un sportiv de origine română a obţinut o medalie olimpică, dar nu pentru România. Atletul Ştefan Somodi din Cluj a fost medaliat cu argint la săritura în înălţime, dar a concurat sub drapelul Ungariei, deoarece Transilvania era în acel moment parte a Imperiului Austro-Ungar.

foto: Facebook Federatia Romana De Canotaj 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton