Jocurile Olimpice de la Paris s-au încheiat pe Stade de France cu o ceremonie spectaculoasă. Tom Cruise a preluat ștafeta pentru următoarea ediție, după o cascadorie inspirată din "Misiune imposibilă"

 Oana Pantazi
.

Jocurile Olimpice de la Paris s-au încheiat pe Stade de France, cu o ceremonie spectaculoasă. Drapelul României a fost purtat de Mihaela Cambei, sportiva care a obținut medalia de argint la haltere, categoria 49 de kilograme. Steagul olimpic a fost purtat către Los Angeles de Tom Cruise, care a surprins cu o cascadorie inspirată din seria de succes „Misiune imposibilă”.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a debutat la ora 22.00, cu un spectacol memorabil și s-a încheiat la ora 01:00, pe Stade de France, în prezența a peste 70.000 de spectatori. Ceremonia a avut momente artistice superbe, la care au contribuit peste 270 de artişti şi interpreţi. Publicul a fost delectat, printre alții, de trupa franceză Phoenix, iar Tom Cruise, protagonistul unei cascadorii spectaculoase, a fost surpriza serii.

GUuRsp3XcAAiK6rGUuRsp3XcAAiK6r

Jocurile Olimpice de la Paris s-au încheiat pe Stade de France cu o ceremonie spectaculoasă

La ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris portdrapelul delegaţiei României a fost halterofila Mihaela Cambei, care a obținut medalia de argint la 49 de kilograme. La debutul ceremoniei de închidere a JO 2024, artista franceză Zaho de Sagazan și corul Academiei Haendel-Hendrix au interpretat, în Jardin des Tuileries, piesa „Sous le ciel de Paris”.

Citește și: Nadia Comăneci, după ce David Popovici a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Paris: ‘Mă bucur că medalia oferită de mine atunci s-a transformat într-o medalie olimpică de aur. Este doar meritul lui…’ / Fotografia cu ei de acum 10 ani a devenit virală

Citește și: Cum a ajuns Nadia Comăneci să poarte torța olimpică la Paris, alături de Serena Willaims, Rafael Nadal şi Carl Lewis: „Se pare că m-am descurcat destul de bine’ / La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, jurnaliștii de la BBC nu au recunoscut-o

Înotătorul francez Leon Marchand, una dintre vedetele Jocurilor de la Paris, cu patru medalii de aur şi una de bronz, și-a făcut apariția în Grădinile Jardins Tuileries, de unde a preluat flacăra olimpică într-un felinar, pentru a o transporta pe Stade de France. Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au salutat publicul pe Stade de France, iar Orchestra Divertimento a interpretat La Marseillaise, imnul Franței, în prezența a peste 70.000 de spectatori.

Pe parcursul ceremoniei, un grup de acrobați a interpretat un moment artistic ce evoca apariția Jocurilor Olimpice în secolul XIX, ca urmare a eforturilor baronului Pierre de Coubertin. Pe parcursul ceremoniei, un grup de acrobați a interpretat un moment artistic ce evoca apariția Jocurilor Olimpice în secolul XIX, ca urmare a eforturilor baronului Pierre de Coubertin. Cu o coregrafie impresionantă, Voiajorul de Aur a descoperit inelele olimpice, ce au fost scoase din podeaua Stade de France şi înălţate în aer în mijlocul stadionului.

Iar după ridicarea celor cinci cercuri olimpice, pianistul Alain Roche a cântat la un pian amplasat vertical, suspendat în aer, interpretând, alături de tenorul Benjamin Bernheim, „Imnul lui Apollo', cea mai veche piesă ce a supraviețuit din Grecia antică.

Viitoarele jocuri olimpice vor avea loc la Los Angeles

Ce mai așteptat moment al serii a fost apariția lui Tom Cruise. Steagul olimpic a fost predat către Los Angeles, iar Tom Cruise a coborât de pe acoperișul Stade de France. Actorul a luat steagul olimpic de la gimnasta Simone Biles și a plecat cu el pe motocicletă.

Imagini spectaculoase preînregistrate l-au arătat pe actor mergând cu motocicleta și cu steagul olimpic pe Champs-Elysees și apoi parașutându-se dintr-un avion pe dealul de la Hollywood. Pe muzica trupei Red Hot Chili Peppers, steagul a ajuns în California. Spectacolul a continuat, pe Venice Beach, cu Red Hot Chili Peppers, Billie Eillish Snopp Dogg și Dr. Dre.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, i-a oferit lui Thomas Bach steagul olimpic, carei l-a dat mai departe primarului Los Angelesului, Karen Bass. La Los Angeles vor avea loc următoarele Jocuri Olimpice.

Turnul Eiffel, evacuat cu câteva ore înainte de ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

Turnul Eiffel a fost piesa centrală la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris și a s-a aflat în centrul atenției și la ceremonia de închidere, care a avut loc pe Stade de France. Ceremonia de închidere a JO 2024 a avut parte și de momente nedorite. Cu doar câteva ore înainte de eveniment, un bărbat a fost surprins escaladând Turnul Eiffel. Acesta era la bustul gol și a fost surprins la 330 de metri înălțime, chiar deasupra inelelor olimpice, drept urmare autoritățile au evacuta Turnul Eiffel cu doar câteva ore înainte de ceremonia de închidere a JO de la Paris.

Conform AP, peste 30.000 de polițiști au fost dislocați în jurul Parisului și în împrejurimi pentru a asigura securitatea la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, dar și la ceremonia de închidere. Ministrul de Interne francez a informat că 20.000 de trupe de poliție dar și alt personal de securitate din Paris au fost mobilizați în zona în care a avut ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Foto: Hepta, Profimedia, Twitter




 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton