Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială și o susține pe Kamala Harris. Reacția lui Donald Trump, candidatul Partidului Republican: „A fost cel mai prost președinte din istoria SUA”

 Ifrim Georgiana
.

Duminică, Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024. Într-un mesaj publicat pe Twitter, acesta a anunțat că nu va mai încerca să obțină un al doilea mandat, apoi și-a exprimat susținerea față de vicepreședinta Kamala Harris. Donald Trump, candidatul Partidului Republican, l-a descris pe Biden ca fiind „cel mai prost președinte din istoria țării'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Joe Biden se retrage de la alegerile prezidențiale ale SUA, spunând, într-o scrisoare publică că „este cel mai bun interes al partidului și al țării'. Președintele american, în vârstă de 81 de ani, era contestat de mai multe săptămâni, analiștii punând la îndoială faptul că ar fi putut să-și exercite funcția pentru încă patru ani.

Joe Biden et Kamala Harris célèbre la fête nationale du 4 juillet à la Maison BlancheJoe Biden et Kamala Harris célèbre la fête nationale du 4 juillet à la Maison Blanche

Citește și: Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin criminal de război, pentru prima dată. Reacția dură din partea Moscovei

Citește și: Joe Biden a anunțat că SUA interzice importurile de petrol și gaze din Rusia: „Lucrăm cu Europa pentru a reduce dependența de energia rusească'

Citește și: Oana Radu a dat petrecere de casă nouă: „Mi-am dorit să fiu alături de cei mai apropiați oameni din viața mea”. Cântăreața și-a cumpărat o vilă de lux după divorț

Citește și: Brigitte Pastramă susține că s-a mutat în Dubai pentru copiii săi: „Acolo nu există anturaje care să consume așa ceva, pedeapsa este capitală'. Cum e viața ei peste hotare

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială

Într-o scrisoare postată pe contul său de social media, Joe Biden a declarat că a fost cea mai mare onoare să servească ca președinte SUA. Deși intenționa să obțină un nou mandat, președintele american crede că e în interesul „partidului și al țării' să iasă din cursa electorală.

„Dragi compatrioţi americani,

În ultimii trei ani şi jumătate, am făcut progrese mari ca naţiune.

Astăzi, America are cea mai puternică economie din lume. Am făcut investiţii istorice în reconstrucţia naţiunii noastre, în reducerea costurilor medicamentelor pe bază de reţetă pentru persoanele în vârstă şi în extinderea asistenţei medicale accesibile pentru un număr record de americani. Am oferit îngrijiri extrem de necesare unui milion de veterani expuşi la substanţe toxice. Am adoptat prima lege privind siguranţa armelor în ultimii 30 de ani. Am numit prima femeie afro-americană la Curtea Supremă. Şi am adoptat cea mai importantă legislaţie privind clima din istoria lumii. America nu a fost niciodată mai bine poziţionată pentru a conduce decât suntem astăzi.

Ştiu că nimic din toate acestea nu ar fi putut fi făcut fără voi, poporul american. Împreună, am depăşit o pandemie care apare o dată într-un secol şi cea mai gravă criză economică de la Marea Criză Economică. Ne-am protejat şi conservat democraţia. Şi am revitalizat şi consolidat alianţele noastre în întreaga lume.

A fost cea mai mare onoare a vieţii mele să vă fiu preşedinte. Şi, deşi intenţia mea a fost să candidez pentru realegere, cred că este în interesul partidului meu şi al ţării să mă retrag şi să mă concentrez exclusiv asupra îndeplinirii îndatoririlor mele ca preşedinte pentru restul mandatului.

Mă voi adresa naţiunii în cursul acestei săptămâni cu mai multe detalii despre decizia mea.

Pentru moment, permiteţi-mi să îmi exprim profunda recunoştinţă faţă de toţi cei care au muncit din greu pentru a mă vedea reales. Vreau să îi mulţumesc vicepreşedintelui Kamala Harris pentru că a fost un partener extraordinar în toată această activitate. Şi permiteţi-mi să-mi exprim aprecierea sinceră faţă de poporul american pentru credinţa şi încrederea pe care le-aţi avut în mine.

Cred astăzi ceea ce am crezut întotdeauna: că nu există nimic ce America nu poate face – atunci când o facem împreună. Trebuie doar să ne amintim că suntem Statele Unite ale Americii', este comunicatul postat de Joe Biden în social media.

Joe Biden o susține pe Kamala Harris

La scurt timp după anunțul retragerii, Joe Biden a anunțat că o susține pe Kamala Harris în calitate de candidată democrată pentru cursa prezidențială din SUA 2024.

„Dragi colegi democrați, am decis să nu accept nominalizarea și să îmi concentrez toate energiile asupra îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu. Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul și susținerea deplină pentru Kamala, pentru a fi candidatul partidului nostru în acest an. Democrați – este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Haideți să facem asta', scrie el pe X.

Kamala Harris, prima reacție după retragerea lui Joe Biden: „Intenția mea este să câștig'

Duminică, 21 iulie, vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a transmis, într-o primă reacție, că este onorată de susținerea președintelui Joe Biden și că vrea să fie nominalizarea democraților.

 „În ultimul an, am călătorit în întreaga țară, vorbind cu americanii despre alegerea clară din aceste alegeri importante. Și asta voi continua să fac în zilele și săptămânile următoare. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a uni Partidul Democrat și pentru a uni națiunea noastră, pentru a-l învinge pe Donald Trump. Mai avem 107 zile până în ziua alegerilor. Împreună vom lupta. Și împreună vom câștiga', a afirmat Kamala Harris, într-o declarație emisă din partea echipei de campanie Biden-Harris.

Donald Trump, după retragerea lui Biden: „A fost cel prost președinte din istoria țării'

La câteva minute după anunțul retragerii lui Joe Biden, fostul președinte Donald Trump a avut o intervenție telefonică la postul american de televiziune CNN și l-a descris pe liderul de la Casa Albă ca fiind „de departe cel mai prost președinte din istoria țării'.

„Escrocul Joe Biden nu a fost potrivit pentru a candida la preşedinţie, şi cu siguranţă nu este potrivit pentru a servi – şi nu a fost niciodată! El a ajuns în funcţia de preşedinte doar prin minciuni, ştiri false şi prin faptul că nu şi-a părăsit subsolul. Toţi cei din jurul său, inclusiv medicul său şi mass-media, ştiau că nu este capabil să fie preşedinte, şi nu a fost – Şi acum, uite ce a făcut ţării noastre, cu milioane de oameni care vin peste graniţa noastră, total necontrolat şi neavizat, mulţi din închisori, instituţii mintale, şi un număr record de terorişti. Vom suferi foarte mult din cauza preşedinţiei sale, dar vom remedia daunele pe care le-a făcut foarte repede. FACEŢI AMERICA MĂREAŢĂ DIN NOU!', a scris Trump într-o postare pe Truth Social.

Sursa foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton