Potrivit referatului DIICOT, Laura Vicol ar fi cheltuit nu mai puțin de opt milioane de lei, în jur de 1.6 milioane de euro, în ultimii ani pentru a-și satisface plăcerile, o parte din aceste sume ducându-se pe operații estetice, dar și petreceri în cluburi de lux.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Din referatul DIICOT reiese că Laura Vicol, fostă șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, ar fi cheltuit 90.000 de euro, în doar trei zile, la magazine de lux din Dubai. Anchetatorii au constatat că, între 6 și 8 ianuarie 2020, Laura Vicol ar fi efectuat 45 de tranzacții în magazine de lux din Dubai, precum Hermes, Gucci, Chanel, Loro Piana și Louis Vuitton.
Laura Vicol a cheltuit 1,6 milioane de euro din banii Nordis pe operații estetice, petreceri și mașini
Procurorii DIICOT au stabilit în referatul cu care au cerut în instanță arestarea cuplului Laura Vicol – Vladimir Ciorbă că fosta șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților a făcut nu mai puțin de 8.000 de operațiuni bancare între aprilie 2019 și 2025, cheltuind opt milioane de lei (1,6 milioane de euro) din banii Nordis.
O bună parte din acești bani, 323.000 de lei, s-au dus pe proceduri estetice, mașini și publicitate media. Mai precis, potrivit datelor din dosar, consultate de Digi24, Laura Vicol ar fi plătit 14.000 de euro pe patru operații estetice.
Alți bani ai companiei Nordis s-au dus pe petreceri în cluburi de fițe și justificați ca fiind cheltuieli de protocol, potrivit referatului.
Peste 860.000 de lei (170.000 de euro) a cheltuit Laura Vicol în cluburi de pe litoral și din Poiana Brașov, ceea ce a atras comentarii chiar din partea managerilor Nordis, șocați de amploarea acestor cheltuieli.
Procurorii DIICOT precizează în referat că nu toate aceste cheltuieli au componentă penală, dar expunerea lor este relevantă pentru că, pe de altă parte, inculpații din dosar „în mod cinic și cu dispreț au invocat, față de clienți, dificultăți financiare’.
Aflată în arest preventiv, Laura Vicol a fost transportată la spital pentru „probleme cardiace'
Laura Vicol, anchetată în dosarul Nordis, a fost scoasă din arestul Poliţiei joi şi dusă la un control cardiologic la Centru Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Doctor Nicolae Kretzulescu' din Bucureşti. Potrivit unor surse judiciare, nu a fost vorba de o situaţie de urgenţă, ci un control făcut la cerere.
Laura Vicol, Vladimir Ciorbă și ceilalți trei acționari ai dezvoltatorului imobiliar Nordis vor rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de o fraudă de peste 71 de milioane de euro. Avocații celor reținuți au depus contestații, sperând ca magistrații Curții de Apel să schimbe decizia.
Înregistrările din dosar arată amploarea ilegalităţilor şi cinismul cu care suspecţii îşi păcăleau clienţii.
DIICOT a pus sechestru pe sute de imobile, zeci de terenuri și conturi bancare
Între timp, procurorii DIICOT au pus sechestru pe sute de imobile, zeci de terenuri și conturi bancare ale celor implicați în această schemă financiară, considerată cel mai mare tun imobiliar din România. Ancheta a scos la iveală o metodă de înșelăciune prin care zeci de oameni au fost păcăliți să investească în apartamente care existau doar pe hârtie.
În fața instanței, Laura Vicol a comparat situația sa actuală cu un episod petrecut acum zece ani: „A fost fix ca acum zece ani, dacă vă aduceți aminte. Am fost adusă cu cătușe la mâini, care mi-au lăsat semne și după zece ani.'
Piramida Nordis, o maşinărie de delapidat zeci de milioane de euro din banii cumpărătorilor de bună credinţă, ar fi fost controlată, la vârf, de soţul Laurei Vicol. Vladimir Ciorbă a insistat că Nordis va livra apartamentele promise și că firma are suficiente active pentru a-și despăgubi clienții.
„Oamenii care se plâng că i-am înșelat trebuie să știe că nu i-am înșelat. Le vom preda apartamentele atât din Mamaia, cât și din Brașov. Dacă vreun proiect nu va ajunge la maturitate, societatea are suficiente active care pot fi vândute. Valoarea activelor noastre este de 100 de milioane de euro, așa că toată lumea poate fi îndestulată', a spus Vladimir Ciorbă, în interviu pentru activistul Marian Ceaușescu, citat de Observator.
Întrebat despre termenul de restituire a banilor pentru cei care doresc acest lucru, Ciorbă a precizat că procesul ar putea dura doi sau trei ani.