O macara video s-a prăbuşit în timpul festivalului Romanian Fashion Week, de la Iași, peste invitați. Două persoane au fost rănite

 Dumba Gabriela
.

Doar o minune a făcut ca Festivalul Romanian Fashion Week, de la Iași, să nu se încheie cu o tragedie. O macara ce susținea o cameră video mobilă a căzut peste invitați și doi oameni răniți au ajuns la spital. Incidentul s-ar fi produs din cauza faptului că utilajul care susţinea o cameră grea de câteva kilograme nu ar fi fost instalat cum trebuie.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Seara de duminică s-a terminat la spital pentru unii dintre invitații Festivalului Romanian Fashion Week, de la Iași. O macara pe care era poziționată, dar nu susținută cum trebuia, o cameră de filmat mobilă, a căzut peste invitați, provocându-le răni.

ka2v4q8agzw_3oka2v4q8agzw_3o

Later edit:

Organizatorii Romanian Creative Week ne-au oferit clarificări în privința celor întâmplate și precizează că, din fericire, o singură persoană a ajuns la spital, însă este în afara oricăui pericol.

„În seara de duminică, 26 mai 2024, în timpul show-urilor de fashion, un spectator a lovit brațul unei macarale video, care filma la fața locului. În urma impactului, brațul macaralei video a basculat și, din păcate, o spectatoare a fost atinsă de acesta. Ambulanța, care a fost prezentă permanent în perimetrul în care s-au desfășurat show-urile de fashion, pe parcursul tuturor celor trei zile de festival, a intervenit. Spectatoarea a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde i-au fost făcute toate investigațiile indicate de medici. După câteva ore, duminică seara, doamna a fost externată. Niciun alt spectator aflat în perimetru nu a fost afectat', au precizat organizatorii Romanian Creative Week.

Știrea inițială

Doi răniți după ce o macara a căzut peste invitați, la Romanian Fashion Week, de la Iași

După primele prezentări de modă de ieri din cadrul Romanian Fashion Week, o macara ce manipula o cameră mobilă la care nu au fost montate contragreutățile a căzut peste invitați. Două persoane au suferit răni, una dintre ele prezentând un traumatism cranian, fiind nevoie de intervenția medicilor pentru asistență medicală.

Aceasta a fost transportată la spital cu un scaun cu rotile. Și cea de-a doua victimă a fost preluată de cadrele medicale și dusă la cea mai apropiată unitate medicală, potrivit România TV.

Femeia, care a suferit răni la nivelul capului, a fost preluată de urgență de paramedici și transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Din fericire, starea acesteia nu este gravă.

„În seara de duminică, 26 mai 2024, în timpul show-urilor de fashion, un spectacor a lovit brațul unei macarale video, care filma la fața locului. În urma impactului, brațul macaralei video a basculat și, din păcate, o spectatoare a fost atinsă de acesta.

Ambulanța, care a fost prezentă permanent în perimetrul în care s-au desfășurat show-urile de fashion, pe parcursul tuturor celor trei zile de festival, a intervenit. Spectatoarea a fost transportată la Spitalul de Neurochirugie din Iași, unde i-au fost făcute toate investigațiile indicate de medici. După câteva ore, duminică seara, doamna a fost externată. Niciun alt spectator aflat în perimetru nu a fost afectat', au transmis organizatorii Romanian Creative Week.

Citește și: Cum își menține silueta Maria Dragomiroiu, la 68 de ani: ‘Fără sacrificii nu se poate. Eu sunt o gurmandă. Dacă mi-e foame, mănânc…’ Unde ține cântarul / EXCLUSIV

Citește și: Ce dietă ține Oana Mizil, după ce a slăbit: „Am trei mese pe zi. De exemplu, dimineața îmi fac…’. Vedeta are acum 53 de kilograme

Romanian Creative Week (RCW), cea mai mare prezentare de modă din România

Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federație patronală reprezentativă la nivel național în sectorul Industriilor Creative din România. În anul 2023, RCW a fost recunoscut ca fiind evenimentul care atrage cel mai mare număr de industrii creative la un loc în Europa, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

În cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană, a avut loc anul acesta cea de-a 25-a ediție a evenimentului dedicat modei, care a fost organizat pentru prima dată la Iași.

Începând de atunci, sute de designeri au influențat trendurile în modă, iar alte câteva sute de designeri debutanți și-au început cariera pe podiumul din capitala Moldovei.

Peste 100 de designeri, atât tineri cât și consacrați, și 300 de fotomodele au participat la cel mai impresionant podium de modă din țară, având o lungime de aproximativ 50 de metri și panouri cu mii de leduri. Acesta este, pe scurt, Romanian Fashion Week, eveniment care a avut loc în Grădinile Palas din Iași, în perioada 24-26 mai 2024.

Conceptul de body-positivity a ajuns pe catwalk sub îndrumarea Ioanei Dodoloi, studentă a Universității de Modă și Design de la Cluj-Napoca, dar și prin prezența unor fotomodele trecute de vârsta de 50 de ani și cu forme imperfecte, dar cu o gândire sănătoasă și pline de încredere.

„Body positivity e un concept foarte important, pentru că orice persoană trebuie să poată vedea cum ar arăta o piesă vestimentară pe ea, indiferent câte kilograme are. Pentru că, dacă ne uităm numai în direcția modelelor cu dimensiunile ideale de 90-60-90 și producem modă numai pentru ele, majoritatea oamenilor normali nu se vor regăsi în modă. Trebuie să existe reprezentare, pentru că da, sunt și persoane care sunt natural slabe, dar multe se chinuie groaznic și nu e sănătos deloc. Eu cred că dacă tu esti sănătos și corpul tău se simte bine, nu contează ce greutate ai. Nu trebuie să ne forțăm să fim toate la fel', a declarat Ioana Dodoloi, pentru protv.ro, care a și urcat pe scenă să prezinte creațiile Ioanei Ciolacu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton