O mamă din Iași și-a aruncat bebelușul de la etaj pentru a-l salva de flăcări. Detalii cutremurătoare despre tragedie: femeia avea conflicte mari cu soțul ei

 Dumba Gabriela
.

O mamă din Iași și-a aruncat bebelușul de cinci luni de la etajul trei, învelit în mai multe pături, pentru a-l salva de flăcările care cuprinseseră apartamentul în care se aflau. Ulterior, a sărit și ea, disperată să scape cu viață din incendiu. Din păcate, copilul a murit la spital, ea se află în stare gravă. Poliția cercetează de ce femeia nu a ieșit pe ușa apartamentului și a ales să se arunce pe geam. Detalii cutremurătoare despre tragedia de la Iași.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Tragedia a avut loc miercuri, cu puțin înainte de ora 15:00, într-un bloc din cartierul Cantemir, din Iași. În apartamentul în care familia se mutase de curând a izbucnit un incendiu. În încercarea de a-şi salva copilul, femeia, care este medic rezident, a trecut prin foc, a îmbrăcat bebelușul de cinci luni în mai multe straturi de haine, l-a înfășurat într-o plapumă si l-a aruncat de la geam.

rasturnare-situatie-bebelus-murit-aruncat-pe-geam-mama-sa-apartament-flacari-iasi-vecini-880055rasturnare-situatie-bebelus-murit-aruncat-pe-geam-mama-sa-apartament-flacari-iasi-vecini-880055

Tragedie imensă la Iași: bebelușul aruncat de la etaj, de mama lui, a murit

Înainte de a recurge la gestul extrem, femeia de 30 de ani l-a învelit pe băiețelul de 5 luni în mai multe pături şi hăinuţe, pentru a-i atenua impactul la cădere. A crezut că, astfel, îi va salva viața.

Potrivit martorilor, la venirea ambulanței, aceasta ar fi strigat, cu ultimele puteri, la medici că bebelușul este în apropiere, să-l caute sub pături și să îl salveze. Bebelușul a ajuns la spital în stare foarte gravă, în urma unui traumatism cranian, și a decedat miercuri noaptea.

„Pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, prezentând comă de gradul al IV-lea, stop cardiorespirator resuscitat, traumatism craniocerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi contuzie abdominală”, a declarat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria' din Iaşi, unde bebelușul a fost dus inițial.

Și starea mamei lui este extrem de gravă. Femeia este internată la Chirurgie Plastică, cu arsuri de gradul al II-lea pe 12% din suprafața corpului, pe piept și mâna dreaptă. În plus, s-a ales cu răni grave și după ce s-a izbit de sol.

„Pacienta a suferit o fractură complexă de bazin, fractură complexă sacrum (n.red. os triunghiular care face parte din bazin), fracturi costale pe partea stângă, în dreptul vertebrelor C6-C7” a declarat, pentru Ziarul de Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Citește și: De ce s-a întors Nadine în România. Ce a dezamăgit-o pe artistă, după un an petrecut în Franța: „Ei fac imediat legătura cu rromii. La un moment dat, îți ajunge la os…

Citește și: Alina Sorescu, față în față cu Alexandru Ciucu. Ce probleme întâmpină în procesul de custodie: „Tatăl lor nu este de acord…’

Citește și: Văduva lui Nelu Ploieșteanu suferă teribil la aproape trei ani de la moartea artistului: „Cimitirul a devenit a doua mea casă. În noaptea dintre ani am fost și am stat de vorbă cu amândoi și am dat de pomană'

Mama care și-a aruncat bebelușul de la etajul apartamentului în flăcări era încuiată în casă

Anchetatorii au revenit în apartamentul mamei care și-a aruncat bebelușul de la etajul trei, după ce casa a fost cuprinsă de flăcări, la Iași.

O ipoteză susținută de informații pe surse este că ușa apartamentului era încuiată. Soțul femeii insistă însă că femeia avea propriile chei.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru omor comis asupra unui membru al familiei, însă dosarul este momentan in rem, adică se efectuează cercetarea faptelor, fără a fi momentan formulate acuzații față de o persoană.

Anchetatorii încearcă să înțeleagă cu exactitate ce s-a întâmplat: cum a pornit acel incendiu și de ce a ales tânăra mamă soluția de a-și arunca copilul pe geam, după care s-a arunca și ea.

Unele surse spun că ușa apartamentului ar fi fost încuiată. Anchetatorii au găsit în casă cheile de rezervă și încearcă reconstituie filmul dramei, citează Antena 3.

Se știe că soțul femeii fusese acasă cu câteva ore înainte de incendiu, însă nu se cunoaște cu exactitate dacă la plecare și-a încuiat soția și copilul în apartament.

În timpul incendiului de la blocul din Iași, 15 persoane s-au auto-evacuat, iar alte zece au fost evacuate de pompieri.

Mama care și-a aruncat bebelușul pe geam la Iași era agresată de tatăl copilului

Vecinii spun că cei doi soți se certau des, iar tragedia plutea în aer. Tatăl femeii care și-a aruncat bebelușul de la etaj este polițist și i-ar fi spus acesteia, după sărbători, după un aparent conflict în familie: „de astă dată te-am salvat, dar data viitoare te scot în sicriu„, a relatat Antena 3 CNN.

Potrivit declarațiilor apropiaților, se pare că în această familie nu era străină violența domestică. De altfel, vecinii povestesc faptul că, de sărbători, tânăra a mers la o vecină și a cerut ajutorul, cerând să cheme poliția, după ce ar fi fost agresată de soț.

'Ea, înainte de Crăciun, a fost la mine că a bătut-o bărbatul ei. Nu are un an de când e mutată aici. Eu nu am primit-o, că efectiv nu am recunoscut-o, avea fesul în cap și a spus să sun la părinții ei. Am sunat la taică-su, care e mare polițist în Suceava sau în Vaslui, și el a spus când a ajuns aici 'să știi că acuma da, am salvat, dar data viitoare te scot în sicriu'. Așa i-a spus tatăl ei. Ei nu au fost de acord cu căsătorie', a spus una dintre vecine.

Vecinii îl descriu pe soțul femeii ca fiind recalcitrant.

'El e puțin mai recalcitrant. Nu pot să-mi dau seama despre ce este vorba. Eu îi cunosc. Ea este o femeie de nota 20, nu știu el un felul cum se comporta în casă, am auzit cu a fost și țipete, au fost și bătăi, acum nu știu ce s-a întâmplat. Ori că a fost un scurt circuit la apartament, ori că s-a făcut intenționat. Nu pot să-mi dau seama', a mărturisit un alt vecin. 

Acum, anchetatorii încearcă să stabilească exact ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, asta pentru că încă nu există o sursă certă care să spună de la ce a pornit acel incendiu, fie că e vorba de un incendiu provocat intenționat sau de un incendiu accidental.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton