Mamele ar putea ieși mai devreme la pensie, în funcție de numărul copiilor: "Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame"

 Radulescu Ruxandra
.

Mamele ar putea ieși mai devreme la pensie, în funcție de numărul copiilor. Vești bune pentru milioane de mame din România! Liberarlii au propus o lege prin care femeile, care au copii, să poată ieși mai devreme la pensie. Iată ce presupune, de fapt, această inițiativă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Liberalii au propus o lege prin care femeile care sunt mame ar putea ieși mai devreme. Potrivit unei inițiative a liberalilor, acestea ar putea ieși mai devreme la pensie, în funcție de numărul copiilor. Această propunere vine după ce ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a cerut inițial o reducere de șase luni a vârstei de pensionare, pentru mame, în cazul fiecărui copil. Iată mai multe detalii!

Mamele ar putea ieși mai devreme la pensie, în funcție de numărul copiilor

În funcție de câți copii au, mamele din România ar putea ieși mai devreme la pensie. Dacă legea va fi adoptată, vârsta de pensionare ar putea scădea cu câte un an pentru fiecare copil. Nicolae Ciucă a anunţat că prin noua lege a pensiilor sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut şi crescut mai mulţi copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani şi 6 luni.

Citește și: Alexia și Aris Eram, mărturisire în lacrimi, în fața preotului, la America Express: „E ca un tată pentru noi. M-am rugat pentru…”

Citește și: Cum au fost surprinși Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău, după ce s-au împăcat. Au încercat să se ascundă, dar paparazzi i-au prins în fapt

Citește și: Cătălin Cazacu îl laudă pe Marius Elisei și o ironizează pe Oana Roman, după ce s-au despărțit: „Omul își vede de treaba lui, nu dă curs la nimic. Poate e cazul să…'

Citește și: Cine este sora Laurei Giurcanu de la America Express. Bianca are 27 de ani și lucrează ca însoțitoare de zbor

Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut și crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani și 6 luni',a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

În ce context va fi aplicată noua lege a pensiilor

Pentru ca această inițiativă să fie aplicată este necesar ca legea pensiilor să fie actualizată și adoptată în această formulă. Inițiativa este sprijinită atâr de premier, cât și de liderul liberalilor, Nicolae Ciucă.

Potrivit proiectului, atât femeile, cât și bărbații, au un stagiu minim de cotizare contributiv de 15 ani, iar stagiul complet de cotizare contributiv este de 35 de ani. Începând cu anul 2035, vârsta de pensionare pentru femei va crește la 65 de ani.

Situația este diferită în ceea ce privește femeile care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani.

Pentru acestea, vârsta de pensionare se va reduce cu câte un an pentru fiecare copil, astfel încât pentru creșterea a doi copii vârsta de pensionare se reduce cu doi ani.

Persoanele fizice şi juridice au, conform legii, obligaţia de a participa la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale exercitându-se corelativ cu îndeplinirea obligaţiilor. Asigurații care au realizat cel puțin stagiul minim de cotizare în sistemul public de pensii beneficiază de tratament nediscriminatoriu, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege ', se arată în proiectul de lege.

Conform spuselor premierului Ciolacu, noua lege a pensiilor își propune să corecteze inechitățile și să majoreze pensiile mici, urmând să fie aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2024.

FOTO: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton