Marcel Ciolacu a fost desemnat de Klaus Iohannis noul premier al României: "Îmi doresc un Guvern performant"

 Dumba Gabriela
.

Marcel Ciolacu a fost desemnat premier al României, de președintele Klaus Iohannis, după ce Nicolae Ciucă a renunţat ieri la funcţie prin rotativa guvernamentală. Prima ședință a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii după parcurgerea procedurilor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Marcel Ciolacu a fost desemnat de Klaus Iohannis noul premier al României. Desemnarea lui Marcel Ciolacu în funcţia de premier vine după aproape trei săptămâni de întârziere din cauza grevei profesorilor. Tot luni, președintele Iohanis l-a numit pe Cătălin Predoiu premier interimar și a convocat partidele politice la consultări.

„Îmi doresc un Guvern al României performant. Nu mă voi întoarce la modelul guvernării de dreapta când miniștrii se trăgeau din căciulă. O să susțin viitorii și actualii miniștri care livrează rezultate„, a declarat Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că demisionează din funcția de prim-ministru al României, astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală.  Conform înțelegerii din coaliția de guvernare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcția din fruntea Guvernului.

„Cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliţia a decis acum un an şi jumătate să funcţioneze pe un model nou pentru România cu schimbarea la jumătatea perioadei de guvernare.

Acest model până acum a funcţionat foarte bine. În prima parte, l-am avut pe Nicolae Ciucă premier, care a condus un guvern, în perioada în care România a trecut prin mai multe crize şi a trecut cu bine de criza energetică, de inflaţie şi toate acestea sunt rezultatul unei munci intense.

Cred că nu e nicio surpriză să-l desemnez pentru poziţia de premier al României pe Marcel Ciolacu” a anunţat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

Ceilalți premieri PSD au fost: Victor Ponta (de mai multe ori), Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

Citește și:Romică Țociu și Cornel Palade rememorează perioada de glorie a lui Dan Spătaru. Ce pățeau pe scenă: „Noi intram după el, mai bine te împușcai’

Citește și:Andreea Bălan va cânta la botezul fiicei Andreei Antonescu. Ce moment pregătesc împreună: „Sunt foarte tipicară și perfecționistă, astfel încât…’

Citește și:Oana Zăvoranu a cântat melodia lui Pepe „Numai iubirea', în fața soțului ei. Reacția neașteptată a lui Alex Ashraf: „Băi, ai…'

Iohannis a explicat de ce a ales un premier de la PSD

La începutul mandatului, Klaus Iohannis anunța că 'voi scăpa țara de PSD', astfel că susținătorii președintelui sunt revolvați acum de decizia acestuia.

'S-au terminat consultările și voi anunța decizia mea. Coaiția de guvernare a decis, acum un an și jumătate să funvționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor. Acest model a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa foarte bine.

Am avut premierul Nicolae Ciucă, care a condus un Guvern compus din miniștirii desemnați de partidele din coaliție. România a trecut prin mai multe crize și datorită modului în care coaliția a lucrat am reușit să depășim aceste crize. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine.

Faptul că azi ne găsim aici să finalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare politică. românilor li s-a promis stabilitate și au stabilitate. Românilor li s-a promis depășirea marilor crize.

În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, îl desemnez pe domnul Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. Domnule prim-ministru desemnat vă doresc mult succes în formarea Guvernului și vă aștept la depunerea jurământului', a spus Klaus Iohannis.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton