Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale: "Sunt sigur că împreună vom reuși să recâștigăm președinția după 20 de ani"

 Dumba Gabriela
.

Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a anunțat, marți, colegii din partid că va candida la alegerile prezidențiale. Ciolacu a evitat până acum să spună clar dacă va candida sau nu pentru Palatul Cotroceni, inclusiv unii dintre colegii săi de partid considerând că ezitările sale ar arăta că, de fapt, nu își dorește să candideze.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

În weekend-ul trecut, însă, președintele PSD a purtat discuții telefonice cu șefii organizațiilor județene, pentru a se asigura că are spijinul lor pentru această candidatură, mai ales în condițiile în care Congresul, care va reuni la București câteva mii de social-democrați, trebuie să dea un semnal triumfalist pentru lansarea campaniei electorale pentru prezidențiale. 

451863374_1021084626054767_7738470917841681301_n451863374_1021084626054767_7738470917841681301_n

Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale

Decizia lui Marcel Ciolacu de a candida la prezidențiale a fost comunicată liderilor PSD după o serie de consultări care au avut loc în ultimele două zile. Singurul social-democrat care a câștigat președinția României a fost Ion Iliescu. De 20 de ani PSD nu a mai reușit să trimită pe nimeni la Palatul Cotroceni, iar liderii social-democrați care au pierdut alegerile au pierdut și conducerea partidului.

Sâmbătă, 24 august, social democrații vin la București la Congresul partidului, unde președintele va fi ales prin vot pe telefon, cu un cod QR.

„Vă salut. Sunt Marcel Ciolacu. După ce m-am consultat cu foarte mulți dintre domneavoastră am luat decizia să candidez la președinția României. Am vrut să aflați asta de la mine și nu de la televizor pentru că această decizie o vom dezbate sâmbătă la Congresul PSD. Avem cea mai bună echipă pentru România așa cum am arătat la toate alegerile din acest an.

Sunt sigur că împreună vom reuși să recâștigăm președinția după 20 de ani. Sâmbătă, la Congres voi prezenta planul meu pentru România. Sper din toată inima să îmi acordați onoarea de a lupta în numele dvs. și al românilor. Contez pe voi toți și vă aștept alături de campania noastră', le-a transmis Ciolacu colegilor din partid, potrivit Antena 3.

Pe lângă mesajul intern, liderul PSD a înregistrat un videoclip în care va anunța public decizia de a candida. Redăm mai jos mesajul care va însoți anunțul oficial.

'Dragi colegi, împreună am reușit să facem din PSD principala forță politică din România și tot împreună îmi doresc să câștigăm următoarele alegeri! Sunt un partener de încredere al dumneavoastră și sunt un om de echipă. De aceea, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu dumneavoastră am decis să îmi depun candidatura la Președinția României.

Sunt pregătit să-mi asum acum responsabilitatea de a fi președintele tuturor românilor. Am credința că pot contribui la viitorul țării mele – un viitor în siguranță și bunăstare. La Congresul de sâmbătă voi veni în fața românilor cu Planul meu pentru România și vă voi cere sprijinul pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Așa să ne ajute Dumnezeu!'

Citește și: Kira Hagi se mărită cu iubitul grec! Thomas Ferfelis a cerut-o de soție în vacanța din Salonic / Cu ce se ocupă viitorul soț al fiicei lui Gică Hagi

Citește și: Cum gestionează Dana Rogoz și Radu Dragomir diferența de vârstă și cum mențin pasiunea în cuplu, după 11 ani de căsnicie: „Astea sunt nebuniile noastre. Serile, dacă mai avem forță…’ / EXCLUSIV

Marcel Ciolacu a anunţat lansarea platformei „România Dorită'

În urmă cu o zi, Marcel Ciolacu a anunţat lansarea unei platforme program de dezvoltare a României, care să plece de la ideile venite de la oamenii obişnuiţi, el precizând că este momentul ca priorităţile reale ale românilor să se reflecte în acest plan pe baza căruia să administreze ţara în următorii 4 ani.

Platforma online, intitulată „România Dorită', are drept scop, aşa cum se menţionează pe site-ul său, construirea unui program de dezvoltare a României „care să adune în primul rând ideile valoroase venite de la oamenii obişnuiţi, nu să fie un plan realizat, ca de obicei, doar de politicieni şi de experţii stabiliţi de conducerea partidului'.

„Vă propun să construim un program de dezvoltare a României care să plece de la ideile venite de la oamenii obișnuiți. Este momentul ca prioritățile reale ale românilor să se reflecte în acest plan pe baza căruia să administrăm țara în următorii patru ani.De aceea, lansăm această platformă prin care dorim să adunăm propuneri pe fiecare domeniu important, de la sănătate, educație, muncă și mediu la economie, transport, agricultură și justiție', a scris Ciolacu pe Facebook.

Postarea sa conține un link către site-ul www.romaniadorita.ro, unde este prezentat mai pe larg obiectivul proiectului.

„Scopul nostru este să construim un program de dezvoltare a României care să adune în primul rând ideile valoroase venite de la oamenii obișnuiți, nu să fie un plan realizat, ca de obicei, doar de politicieni și de experții stabiliți de conducerea partidului', se spune pe site.

Cei care au lansat platforma susțin că propunerile vor fi selectate pentru fiecare din domeniile importante de interes public.

„Te rugăm să ne scrii cum vezi tu soluții punctuale la cele mai importante probleme din viața unui om simplu și a familiei sale: ce se întâmplă cu educația copiilor, cum va fi dacă mă voi interna într-un spital, cum vom avea mai repede autostrăzi prin toată România, cum facem să respirăm un aer mai curat sau care sunt soluțiile ca să redeschidem fabrici și uzine locale ca să producem mai mult în România', se mai spune pe site.

foto: Facebook Marcel Ciolacu

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton