Martor în dosarul deceselor de la Spitalul Sfântul Pantelimon: una dintre doctoriţele arestate, "surprinsă şi dezamagită" dacă moartea pacientului nu survenea în scurt timp

 Dumba Gabriela
.

Un martor în dosarul deceselor de la Spitalul Sfântul Pantelimon a declarat că una dintre doctoriţele suspectate de omor, Mirela Păiuș și Maria Miron, „verifica în mod repetat ca dispoziţiile sale să fie duse la îndeplinire, în sensul menţinerii dozei scăzute de noradrenalină pacienţilor aflaţi în stare critică până la momentul decesului acestora, fiind surprinsă şi dezamagită când acest lucru nu se întâmpla într-un timp scurt'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Detalii şocate ies la iveală, din declaraţiile date de unii martori, despre modul în care cei doi medici ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon îi tratau pe pacienţii despre care considera co nu mai au anse de supravieţuire.

Un martor din dosarul Pantelimon face declarații șocante

Un martor în dosarul deceselor de la Spitalul Sfântul Pantelimon a povestit că una dintre doctoriţe era „surprinsă şi dezamăgită' atunci când pacienţii cărora le scădea doza de noradrenalină nu mureau în timp scurt.

„Din declaraţiile martorilor a rezultat că inculpata … verifica în mod repetat ca dispoziţiile sale să fie duse la îndeplinire, în sensul menţinerii dozei scăzute de  noradrenalină pacienţilor aflaţi în stare critică până la momentul decesului acestora, fiind surprinsă şi dezamagită când acest lucru nu se întâmpla într-un timp scurt.

Acesta este motivul pentru care …. au declarat că le era mai greu să ţină pacienţii în viaţă pe tura inculpatei … decât pe cea a inculpatei …, aceasta din urmă neurmărind eficienţa dispoziţiilor sale în acest sens. Inculpata … avea grijă ca pentru pacienţii cărora le scăzuse brusc rata de noradrenalină, dacă aceştia nu intrau in stop cardio-respirator până la ora de vizită, să o modifice înapoi la valorile normale, conform fişelor de observaţie, astfel încât aparţinătorii care deţineau cunoştinţe medicale, să nu observe modificările operate de aceasta.

După terminarea vizitei, inculpata … revenea în salon şi modifica înapoi la valori minime rata de administrare a noradrenalinei', se arată în încheierea de şedinţă prin care Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare pe  numele celor doi medici. 

Din acelaşi document reiese că nu doar cantitatea de noradrenalină era modificată, ci şi alte substabţe care îi ţineau pe pacienţi în viaţă.   

„Din declaraţia martorului … a mai rezultat că inculpata … a ajustat inclusiv parametrii ventilatoarelor la valori sub 30, chiar 10, la pacienţi aflaţi în stare foarte gravă, unde, de regulă, medicii setau parametrii la valori de peste 50', se mai arată în documentul citat de news.ro.

Conform instanţei „s-a apreciat de către martori că motivul pentru care inculpatele procedau în acest fel era de a se pune bine cu conducerea (secţiei, spitalului) prin detensionarea situaţiei existente între ATI şi UPU'.

Citește și: Ce salariu va avea Mircea Lucescu la Națională: „Am vrut să vin gratis, mi-au spus că nu se poate. Iau de zece ori mai puţin decât luam prin alte părţi'

Citește și: Marina Almășan, adevărul despre infidelitatea din căsnicia cu regretatul Victor Socaciu, la 3 ani de la moartea lui: „A fost mai degrabă o salbă de minciuni, gravitând în jurul disperării ‘sinucigașului meu soț de a se întoarce la viața de dinainte de transplant' / EXCLUSIV

Citește și: Salman Khan are un trecut amoros tumultuos. Acuzații grave din partea actriței Aishwarya Rai, fostă Miss World și fosta lui iubită: „Am ajuns la capătul abuzului și infidelității. A fost un coșmar!'

Doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron au fost arestate pe 8 august

Doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron, ultima poreclită în secție „Doamna cu coasa', au fost arestate preventiv pe 8 august de Tribunalul București, acuzate de omor calificat şi tentativă de omor calificat.

Tot din motivarea tribunalului aflăm și despre declarația unui martor care susține că una dintre doctoriţe a cerut asistentei ca, atunci când a scăzut prima dată doza de noradrenalină bolnavului în vârstă de 54 de ani, să nu treacă acest lucru în fişa de observaţie.

Pacientul de 54 de ani se numea Marian Militaru, în cazul căruia procurorii au adus probe că a murit pe 4 aprilie prin scăderea bruscă a dozei de noradrenalină.

„La data de 26.03.2024, orele 16.45, ca urmare a acţiunii inculpatei … rata de administrare a noradrenalinei este scăzută pe injectomatul atribuit pacientului … brusc de la 15 ml/h la valoarea de 1 ml/h şi este menţinută la această valoare timp de 5 ore şi 11 minute. Această scădere nu se regăsește în foaia de observaţie a pacientului, ba chiar fiind menţionată în continuare administrarea noradrenalinei cu o rată de 15 ml/h.

Astfel, judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine din declaraţiile martorilor faptul că, ulterior scăderii ratei noradrenalinei pe injectomat, inculpata … le-a ordonat asistenţilor medicali să noteze în fişa de observaţie în continuare valoarea de 15 ml/h, deşi, în fapt, pacientul primea 1 ml/h', se arată în documentele Tribunalului Bucureşti.


Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton