Șase medici chirurgi oncologi de la Spitalul Municipal de Urgenţă din Timişoara, acuzați că ar fi primit mită de la pacienți bani, miere și bulion

 Dumba Gabriela
.

Șase medici chirurgi oncologi de la Spitalul Municipal de Urgenţă din Timişoara sunt acuzați că ar fi primit mită de la pacienți, atât bani, cât și diverse bunuri precum borcane cu miere sau cu bulion. În acelaşi dosar este cercetată, tot pentru luare de mită, şi o asistentă. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Percheziţii de amploare la secţia de oncologie a Spitalului municipal din Timişoara. Unul dintre medici a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA, chiar în timp ce primea un plic de la o pacientă. Toţi cei şapte sunt cercetaţi sub control judiciar. 

Mai mulţi medici din Timişoara primeau mită bani, bulion sau miere

Unul dintre medicii acuzați că lua mită de la pacienții oncologici este chirurgul Laurențiu Drăghici, pe numele căruia anchetatorii au în vedere 10 acte de luare de mită.

1.000 de euro şi 1.200 de lei au găsit ofiţerii DGA în cabinetul doctorului Laurenţiu Drăghici, chirurg în cadrul Secţiei de Chirurgie Oncologică a Spitalului Municipal din Timişoara. Flagrantul a avut loc după ce medicul a încheiat un examen Papanicolau făcut unei paciente. 

În faţa jurnaliştilor, medicul zâmbeşte. Potrivit unor surse judiciare, el le-ar fi spus anchetatorilor că banii găsiţi în cabinet sunt de la o bolnavă, pentru a-i cumpăra medicamente şi produse necesare unei viitoare intervenţii chirurgicale. Procurorii spun că 10 pacienţi s-ar fi „revanşat” faţă de acest medic, în decurs trei luni, cu plicuri cu bani pentru tratamentele sau operaţiile făcute în spitalul de stat, potrivit Observator.

Ofiţerii Secţiei Generale Anticorupţie au ridicat zeci de mii de lei şi zeci de mii de euro de acasa de la şase medici şi de la o asistentă, de asemenea, şi mai multe plicuri cu bani nedeschise. Cadrele medicale nu ar fi primit doar bani, ci şi borcane cu miere de albine sau bulion.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Andrei și Cristina Rotaru după ce au plecat despărțiți de pe Insula Iubirii. Au divorțat, s-au împăcat, iar acum locuiesc cu chirie: ‘Nu știu ce va urma, dar știu că ne-am trezit…’

Citește și: Cum arată acum Iustina de la Insula iubirii, în ultimele luni de sarcină. Ce a spus soțul ei, Cornel, despre ispita Loredana, după ultima lor întâlnire din emisiune: „Simt că mi-am făcut testul bine de tot și…’

Citește și: Ce surpriză i-a făcut Răzvan Simion soției lui, Daliana, cu ocazia zilei de naștere: „Îți mulțumesc pentru această viață și toate viețile care vor urma!'

Până acum, conducerea spitalului municipal din Timişoara nu a făcut nicio declaraţie oficială pe marginea acestui subiect, deşi jumătate din medicii de la secţia de Oncologie sunt vizaţi de ancheta procurorilor. Au fost monitorizaţi de ofiţerii DGA cu ajutorul camerelor video instalate în încăperile spitalului în care se întâlneau cu pacienţii.

Acuzații de mită și în trecut în Spitalul Municipal de Urgenţă din Timişoara

n urmă cu doi ani, în aceeaşi Secţie de Chirurgie Generală Oncologică, anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru şpagă. Acesta era pe atunci şeful secţiei, iar anterior chiar manager al Spitalului Municipal Timişoara.

Anchetatorii au stabilit că acesta a luat bani de la pacienţi sau aparţinători de 26 de ori în mai puţin de două luni. Medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acum profesează şi este chiar director medical la Spitalul din Drobeta Turnu Severin.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton