Rezultatele autopsiei. De ce a murit, de fapt, Diana, fata atacată de urs pe Jepii Mici / Mama ei a prevestit tragedia

 Dumba Gabriela
.

Medicii legiști au stabilit, în urma necropsiei, că Diana, fata atacată de urs, la Bușteni, pe traseul Jepii Mici, a murit în urma căzăturii în prăpastie. Rănile și traumatismele au fost incompatibile cu viața, spun aceștia. Potrivit medicilor, rana provocată de animal, înainte ca tânăra să cadă în prăpastie, nu era atât de gravă încât să îi pună viața în pericol.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Diana și prietenul ei mai aveau trei kilometri până la Cascada Caraiman, când – aproape de Cascada Spumoasă, au dat nas în nas cu ursul. Din declaraţia tânărului, ursul a apărut pe potecă, chiar în faţa lor, venind din pădure. Amândoi şi-au aruncat rucsacurile şi au început să fugă în cealaltă direcţie. Pentru Diana a fost, însă, ultima drumeție la munte.

Rezultatele autopsiei: Diana, fata atacată de urs pe Jepii Mici, a murit în urma căzăturii în prăpastie

Medicii au încheiat astăzi autopsia Dianei, fata de 19 ani din Iași, care a murit pe traseul Jepii Mici, din Bușteni, după ce a fost atacată de urs. Potrivit prietenului ei, Diana ar fi fost prinsă de picior de urs, când se aflau pe potecă, și târâtă în râpă, acolo unde salvamontiștii i-au și găsit trupul neînsuflețit.

În urma autopsiei, legiștii au stabilit că Diana nu a murit în urma mușcăturilor ursului, ci moartea a survenit în urma căzăturii în râpă, de la aproximativ 200 de metri înălțime. Diana a suferit multiple traumatisme, care i-au provocat hemoragii interne, iar mușcătura ursului nu a fost de natură să-i pună viața în pericol, citează Antena 3.

„Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime', a declarat, joi şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici, potrivit Agerpres.

Familia Dianei urmează să ajungă la serviciul de Medicină Legală să ridice trupul neînsuflețit al acesteia.

De asemenea, în urma analizelor efectuate, s-a stabilit că ursul nu avea rabie, a precizat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, George Stratulat. În acest caz a fost vorba despre o femelă de 4-5 ani, care nu era gestantă şi nu avea alte probleme.

Citește și: Jador confirmă despărțirea de Oana Ciocan: ‘Nu mai alcătuim un cuplu. Motivele…’ Artistul pregătește o piesă pentru cei care suferă din dragoste / EXCLUSIV

Citește și: Rusia a emis un mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia. De ce este acuzată văduva lui Aleksei Navalnîi: „Vladimir Putin este un ucigaş şi un criminal de război'

Mama Dianei a prevestit tragedia și a insistat să nu plece la munte

Mama fetei a povestit faptul că i-a spus tinerei să nu meargă în drumeție la munte și să aibă grijă la pericolele la care se poate expune. Femeia a declarat că nu era pentru prima dată când fusese fugărită de urs în pădure.

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o şi i-am zis: „Dia, nu te du, te rog, nu te du!'. I-am spus să aibă grijă și ea a spus „nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta'. 

Şi i-am spus: „Dacă te duci, ai te rog grijă cu urşii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta', a declarat mama Dianei.

Iubitului fetei rănite de urs: Am făcut tot ce mi-a stat în putere să o salvez

Iubitul fetei ucise de urs a reacţionat şi spune că „a fost un accident şi atât'.

„Nu pot să declar nimic. Ce a fost de declarat am declarat, s-a întâmplat un accident şi atât. (…) Imaginaţi-vă cum este pentru mine şi pentru persoanele apropiate ei'.

Întrebat cum a ajuns ursul lângă ei, tânărul spune că: „e pădure, la urma urmei. Nu am apucat să-l vedem… Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere să o salvez. Dar…', a spus iubitul victimei.

„Eu eram într-un punct superior şi îi lansam pe colegii mei pe coardă. M-am temut pentru viaţa colegilor mei', spune Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Buşteni.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton