Nu puțini sunt cei care au făcut cumpărături în exces, încă de dinainte de a se instaura starea de urgență. Alții continuă să se aprovizioneze, astfel că se frigiderele și cămările sunt pline în multe case. În altă ordine de idei, mai sunt și cei care nu-și doresc să iasă mai mult de o dată pe săptămână din casă. Din păcate, nu toate produsele rezistă pe cât de mult ne-am dori. Iată, însă, ce se poate face pentru a le prelungi perioada de valabiliate unora dintre ele.
Dacă sunt depozitate corespunzător, anumite alimente pot fi păstrate mai mult timp. De exemplu, brânza rezistă o perioadă îndelungată dacă este învelită într-un prosop de hârtie, umezit cu oțet diluat cu apă. Ținută în acest fel, într-o caserolă de plastic, brânza nici nu se mai îngălbenește.
Un truc poate fi pus în aplicare și pentru a menține pâinea proaspătă mai mult timp: se poate acoperi cu un prosop de bucătărie și poate fi băgată într-o pungă de hârtie.
În urma unui experiment s-a constat că lămâile pot rezista până la o lună dacă sunt sunt depozitate în frigider, într-o pungă de plastic.
Bucățile de avocado trebuie stropite cu suc de lămâie sau cu ulei de măsline pentru a nu oxida.
Pentru a nu se mucegăi, ciupercile pot fi păstrate mai mult timp într-o pungă de hârtie.
Cartofii trebuie păstrați departe de ceapă, din cauza căreia ar putea începe să încolțească mai devreme. Ar fi bine ca aceștia să fie depozitați în pungi.
Fructele si legumele trebuie neapărat să fie ținute separat. De ce? Pentru că acestea emit niveluri mari de etilenă, o substanță ce poate altera cu ușurință alte alimente. În egală măsură, este important ca fructele să nu stea lângă legume sau alte alimente sensibile la acest gaz, potrivit diete24.ro.
Sursa foto: pixabay.com