Migdalele pot fi toxice! Conțin o substanță periculoasă, care poate pune în pericol viața

 Lupescu Anca
.

Migdalele sunt plante de arbuști. Forma semințelor de migdale este cu siguranță foarte asemănătoare cu cea a piersicii, și sunt aproape la fel în dimensiune. Tufișurile cresc în principal pe un teren stâncos, preferând pietrișul cu conținut ridicat de calciu. Acestea se găsesc, de regulă, în grupuri de trei sau patru unități, distanțate unele de altele la o distanță de cinci metri.

Există aproximativ patruzeci de feluri de migdale, dar să vorbim despre cele mai frecvente trei dintre ele:

  • Amigdamă amară, care conține glicozida amigdalinei, una dintre cele mai periculoase substanțe otrăvitoare.
  • Migdalele dulci, ale căror fructe se disting prin dulceață, iar glicozidul din ea este mult mai puțin. Acesta este folosit în principal drept condimente, în special pentru prepararea mâncărurilor de pește.
  • O migdală fragilă a cărei coajă e subțire și foarte fragilă, iar miezul este foarte dulci.

După cum am aflat deja, cele mai periculoase dintre cele trei tipuri principale sunt migdalele amare crude, datorită prezenței unei substanțe în ea, care, divizându-se în stomac, se împarte în trei componente constituite din benzaldehidă, zahăr și cianură de hidrogen (acid cianhidric). Ultimul element reprezintă cel mai mare pericol pentru sănătatea umană și chiar pentru viață. Pentru adulți, o doză de cincizeci de fructe este letală, pentru copii, zece sunt suficiente. Cu toate acestea, după tratamentul termic, cianura de hidrogen este volatilizată, iar migdalele amare devin bune de consumat.

Fiind unul dintre cele mai otrăvitoare produse, migdalele amare sunt de asemenea cele mai aromate.

Se consideră că mirosul de migdale este dat exact de acidul acid cianhidric otrăvitor.

Puteți simți efectul negativ al acidului cianhidric asupra organismului în timpul perioadei de înflorire a cireșelor, din cauza conținutului bogat al acestei substanțe în ea, simțim o durere de cap, mirosind ca un exces de flori parfumate.

Simptomele de otrăvire cu migdale amare se manifestă prin deteriorarea sistemului nervos, amețeli, dureri de cap și dificultăți de respirație.

Unele guverne ale statelor individuale au introdus chiar o lege care interzice vânzarea de migdale amare, datorită proprietăților sale otrăvitoare. De exemplu, una dintre aceste țări este Noua Zeelandă.

Migdalele sunt cunoscute nu numai datorită proprietăților lor extrem de dăunătoare. Se folosesc în gătit, cosmetică și medicină.

Nutriționiștii recomandă să se înmoaie fructele pentru a elimina constituenții toxici, deoarece nu toate elementele benefice conținute în migdale (uleiuri, acizi grași) sunt capabile să reziste la procesare la temperaturi ridicate.

În medicina populară, substanța amigdalină, care este conținută în migdale, este considerată a fi o componentă care poate avea un efect pozitiv asupra corpului în lupta împotriva celulelor canceroase. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, potrivit datelor medicale oficiale, folosirea de către pacienți a produselor care conțin această otravă ca auto-tratament în oncologie este strict interzisă, deoarece poate fi periculoasă pentru sănătate și conduce, de asemenea, la consecințe ireversibile!

Nucile au multe proprietăți pozitive. În special, migdalele saturează sângele cu vitamina E, care are antioxidanți.

Migdalele în exces pot afecta negativ organismul. Ele pot provoca probleme la nivelul stomacului, iar dacă mănânci migdale neajunse la stadiul de maturitate te poți otrăvi.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton