Consumi brânză vegetală din comerț? Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce nu e sănătoasă

 Lupescu Anca
.

Mulți dintre cei care sunt vegetarieni sau țin post apelează la brânza vegetală din comerț. Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce ar trebui să renunțăm la ea și ce ingrediente deloc sănătoase conține acest aliment.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE,GRATIS, AICI!

Nutriționistul explică faptul că ingredientele din care se face brânza vegetală nu sunt deloc naturale. Ea conține 10 ingrediente care fac mult rău organismului.

'Când bucătăria devine laborator de chimie.

  • Din ce se face brânza' vegetală?
  • E nevoie de 10 ingrediente:
  • -apă minerală
  • -amidon modificat
  • -proteine din mazăre
  • -grăsime de cocos/palmier
  • -betacaroten
  • -sare
  • -acid citric
  • -arome în pulbere
  • -arome lichide
  • -sorbatat de potasiu(conservant)

Întrebarea e de ce ai vrea să mănânci așa ceva?! Dacă ai hotărât să ții post sau să elimini produsele de origine animală din dietă, atunci asumă-ți că trebuie să renunți la brânză! Pentru că produsul care se vinde sub denumirea de brânză vegetală' este orice, mai puțin mâncare sănătoasă!, scrie Mihaela Bilic pe o rețea socială. 

Sfaturi pentru cei care nu consumă carne sau lactate:

Dacă vrei să ții post sau te-ai hotărât să renunți la carne, iată câteva sfaturi importante pe care nutriționistul le oferă:

1. Incercati sa depozitati legumele in frigider, la intuneric si la temperatura joasa. Astfel, evitati distrugerea vitaminei C din vegetale, un antioxidant pretios care lupta impotriva radicalilor liberi, toxine care se formeaza in organism.

2. Nu va feriti de uleiurile vegetale presate la rece. Adaugati-le in salate, pentru a creste absorbtia betacarotenului si licopenului. Betacarotenul care se gaseste in morcovi si spanac contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii si parului, iar licopenul din rosii este implicat in prevenirea bolilor cardiovasculare.

3. Nu consumati varza si broccoli in exces pentru ca pot incetini metabolismul si pot declansa chiar tulburari tiroidiene.

4. Preparati legumele la aburi sau puneti-le direct in apa clocotita. Astfel, scade riscul de distrugere a vitaminei C, prin neutralizarea la 100 de grade a enzimei responsabile pentru aceasta degradare.

5. Spalati legumele sub jet de apa. Astfel, reduceti pierderile de vitamine hidrosolubile (B si C) si va puteti bucura de toate avantajele legumelor care le contin.

Incercati sa vedeti postul ca pe o perioada in care organismul sa fie mai putin solicitat pentru digestie, prin urmare evitati excesul de prajeala, dulciurile si produsele de patiserie bogate in grasime', scrie Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton