Ministerul Sănătății anunță o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19. Autoritățile din domeniul sănătății au susținut că, din această toamnă, ar putea începe administrarea unei noi variante de vaccin, adaptată tulpinilor circulante. În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 9.106 cazuri noi de coronavirus si 40 de decese.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a susținut că, în ultima perioadă, țara noastră înregistrează un număr tot mai mare de infectări cu Covid-19. În urmă cu puțin timp, acesta a avertizat că, din toamnă, România ar putea fi lovită de al șaptelea val COVID, în condițiile în care în care varianta BA.5 a Omicron continuă să fie dominantă. Cu toate acestea, în acest scenariu, ministrul Sănătății a susținut că nu se va mai impune obligativitatea purtării măştii de protecţie.
Ministerul Sănătății anunță o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19. Noul ser este adaptat tulpinilor mai contagioase și ar putea fi distribuit în curând.
Citește și: Ce este ambrozia și cum se manifestă alergia la ambrozie
Citește și: Ce este burn-out și cum îți dai seama că te afectează
Citește și: De ce infecțiile urinare sunt mai frecvente vara
Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită
Ministerul Sănătății anunță o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19
Alexandru Rafila a susținut că, din luna otombrie, ar putea fi lansată o nouă campanie de vaccinare cu noul ser împotriva Covid-19. Acesta este mai eficient decât vaccinurile existente și este adaptat tulpinilor circulante și mai contagioase.
„Doza patru de vaccin, sper să avem succes cu o nouă campanie de vaccinare, începând cu luna octombrie când se pare că vom fi în posesia vaccinului adaptat tulpinilor circulate‘, a susținut Alexandru Rafila potrivit spynews.ro.
Alexandru Rafila, despre scenariile de funcționare a școlilor
Ministrul Sănătății a susținut că, deocamdată, nu se ia în calcul scenariul închiderii școlilor din cauza ratei de infectate cu Covid-19. Acesta a adăugat că, în prezent, gradul de ocupare a paturilor din spitale se situează între 15% și 17%.
„Este așteptarea noastră ca și autorități de sănătate publică. Sigur, aici lucrăm îndeaproape cu Ministerul Educației, e normal să fie așa. (…) Monitorizarea strictă a numărului de paturi ocupate, evaluarea capacității sistemului de a oferi asistență medicală a dus la o schimbare radicală inclusiv în acest domeniu.
Știți bine că noi am discutat și în valul al cincilea am propus o închiderea un temporară, pentru timp scurt, a unei școli sau a școlilor dintr-o anumită zonă, dintr-un anumit județ, când se depășea 75% din numărul de paturi alocate.
Ori acum avem, de exemplu, 15-17 % suntem departe de un astfel de scenariu și nici atunci nu am ajuns în scenariul acesta care să facă necesară închidere a școlilor. Ori la începutul pandemiei, când s-a luat acea decizie nefericită, erau 30 de cazuri pe zi în toată țara și am stat cu școlile închise câteva luni Nu, nu avem analiza vreo măsură restrictivă’, a declarat ministrul Sănătății, potrivit Antena 3.
Sursa foto: Freepik