Ministrul Finanțelor anunță că joi va fi dată OUG care permite amânarea ratelor la bănci: Perioada va fi "mai aproape de 6 luni decât de 3 luni"

 Cica Cristina
.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că urmează să fie adoptată o ordonanță de urgență care va permite companiilor și persoanelor fizice să primească o amânare a plății ratelor la bănci.

Florin-Citu-1Florin-Citu-1

„Este o decizie a Asociației Europene a Băncilor. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluție pentru tot sistemul bancar, pentru toți clienții', a declarat Cîțu la Digi24.

Pentru că se preconizează că efectele crizei economice generate de pandemia de coronavirus se vor prelungi, ministrul a ținut să precizeze că va fi adoptată o ordonanță de urgență, ce va permite amânarea ratelor pe o perioadă mai mare decât cea a stării de urgență.

„Ne gândim că și după această perioadă va fi nevoie de un timp pentru a reveni la normal', a menționat el la Digi24.

În egală măsură, a spus că este vorba despre o amânare pentru o perioadă „mai aproape de 6 luni decât de 3 luni”.

„Aici va fi implicat și statul, dar nu vom discrimina, cei care vor cere vor avea acces la această facilitate', a adăugat el.

De asemenea, vizate ar fi și persoane fizice și persoane juridice.

„Cei care au nevoie de păsuire vor putea accesa această facilitate', a specificat Cîțu.

Această declarație survine după anunțul BNR: „În cazul unor rate neplătite, aceste neplăți fiind cauzate de situația epidemiei de coronavirus, creditul respectiv să nu fie considerat neperformant. În consecință, banca nu este obligată să constituie provizioane, să declare un credit problemă, ssă ia măsuri împotriva celui care nu face această plată sau să vină cu costuri suplimentare', a spus Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton