Minune la Iaşi: un student de 22 de ani și-a dat licenţa pe patul de spital, deși avea tumoare pe creier. Cum se simte după operație

.

Un student în vârstă de 22 de ani a supraviețuit în urma unei tumori de 9 cm în diametru, pe creier, descoperită de medicii Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. Înainte de operație, tânărul a reușit să susțină examenul de licență pe patul de spital, deși se simțea foarte rău.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Specializat în Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată, un student de 22 de ani a trecut printr-o experiență incredibilă, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. În ciuda presiunii și stresului provocate de această situație, tânărul nu a renunțat la visul său de a-și susține examenul de licență și a reușit.

Medicii, surprinși de puterea studentului de 22 de ani de a susține examenul de licență în spital

Cazul remarcabil de la Iași a început când tânărul avea simptome neobișnuite și dureri de cap persistente. După consultarea specialiștilor și efectuarea unor investigații de imagistică de înaltă precizie, a fost descoperită o tumoare cerebrală de proporții impresionante.

Tumoarea, cu un diametru de 9 cm, reprezenta o amenințare serioasă pentru viața tânărului, arată medicii de la Iaşi.

Cu determinare și dorința de a învinge obstacolul, el a lucrat din greu și a pregătit materialul pentru examen direct de pe patul de spital, în timp ce era supravegheat de medicii. După o pregătire intensă și încurajat de eforturile și sprijinul medicilor, tânărul și-a susținut examenul de licență cu succes, demonstrând un nivel remarcabil de rezistență și dedicație, potrivit observatornews.ro.

Imediat după examen, tânărul a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe pentru îndepărtarea tumori. Neurochirurgii pricepuți și întregul personal medical au depus eforturi extraordinare pentru a realiza o rezecție totală a tumori, în timp ce au menținut integritatea vaselor importante din creier. Operația a fost un succes și tânărul a fost eliberat din pericol, potrivit reprezentanţilor spitalului.

„În ciuda stresului pe care l-a resimțit, tânărul și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus unei intervenții chirurgicale de succes, care i-a salvat viața ca prin miracol. Acum, tânărul numește medicii săi eroi și le mulțumește pentru salvarea sa”, au transmis reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași pe pagina de Facebook. 

Citește și:Câți bani câștigă pe lună Bianca Giurcă, concurentă la Insula Iubirii, sezonul 7: „Nu am nevoie de un bărbat să mă întrețină'

Citește și:George Burcea și Viviana Sposub s-au despărțit, după 3 ani de relație: „Viața nu se întâmplă așa cum ne așteptăm noi. Nu mai formăm un cuplu’

Citește și:Ilinca Vandici și Andrei Neacșu au divorțat oficial, după 7 ani de relație. Anunțul prezentatoarei TV: „Așa cum este normal să se întâmple…'

Cum se simte studentul din Iași după operație

În prezent, tânărul student se află în perioada de recuperare și se simte bine. El îi numește pe medicii săi eroi, recunoscând eforturile lor de a-i salva viața și de a-i oferi o șansă la un viitor sănătos și promițător.

Experiența sa impresionantă servește drept inspirație pentru mulți alți tineri care se confruntă cu provocări medicale. Este un exemplu de curaj, rezistență și determinare, subliniind importanța sprijinului medical și devotamentul echipei de specialiști.

„S-au manifestat dureri în zona ochilor. Simțeam că se umflă ca cepele. După a înaintat durerea către zona cervicală. Aveam stări de greață în timpul somnului. Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. Vedeam tulbure înainte acum văd bine. M-am stresat foarte tare. Vă mulțumesc! Eroi de sacrificiu! Să nu renunțe niciodată la visele lor. Vă mulțumesc!”, a spus Carlo Felix Adam, student la Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată. 

Ce spun medicii despre cazul studentului de 22 de ani

„E un caz complex al unui tânăr student. De câteva luni prezinta tulburări de comportament și accentuarea durerilor de cap, motiv pentru care s-a prezentat în serviciul nostru pentru diagnostic și tratament. În urma explorărilor de imagistică de înaltă performanță, respectiv rezonanță magnetică nucleară, s-a descoperit o tumoare la nivelul creierului.

O tumoare de nouă centimetri în diametru care invada vase importante la nivelul creierului și zone din creier care îi dădeau simptomatologia respectivă, și anume lobii frontali. Supus unor investigații laborioase, inclusiv unui tratament de închidere a vaselor preoperatorii care țineau acea tumoare, ceea ce noi numim embolizare preoperatorie, ulterior a fost supus unei intervenții chirurgicale. Am realizat o rezecție totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă. Pacientul este bine în momentul de față, urmează câteva zile de recuperare și se va reintegra social în siguranță.

Sunt din ce în ce mai mulți tineri cu probleme și cu tumori, am mai spus acest lucru. Acest lucru este probabil datorat unei vieți stresante, utilizării tehnologiei și mă refer la telefoanele mobile. Faptul că au o viață dezorganizată îi face să se adapteze mai greu stresului.

Mai mult decât atât, și posibilitățile de explorare imagistică astăzi sunt mult mai ușor accesibile decât acum câțiva ani și atunci aceste leziuni sunt depistate mult mai ușor. Uneori în faze incipiente și pot fi tratate și vindecate, uneori în faze avansate care pot fi tratate sau parțial tratate în funcție de tipul de patologie”,  a explicat conf. univ. Dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton