Modificări în programul național pentru creșterea natalității. Anunțul Gabrielei Firea despre voucherele pentru fertilizare in vitro

 Dumba Gabriela
.

Au fost făcute modificări în programul prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile. Gabriela Firea a anunțat că acest program va fi îmbunătățit, iar perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului va crește de la 5 la 15 zile. Mai mult, ministrul Familiei a anunțat că va fi lansată și o platformă digitală pentru depunerea dosarelor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Potrivit anunțului făcut de Gabriela Firea, de modificările apărute în programul prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile sunt vizate doar dosarele depuse după publicarea noului regulament, menționând că, pentru dosarele deja depuse, va fi folosit regulamentul care este acum în vigoare.

După ce au fost analizate peste 7.600 de dosare, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat că programul prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile va fi îmbunătățit, iar perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului va crește de la 5 la 15 zile, citează Spynews.ro.

Modificări în programul național pentru creșterea natalității

Iată care vor fi schimbările:

– va fi lansată o platformă digitală pentru depunerea dosarelor, în paralel cu transmiterea pe email-ul cunoscut deja. Trebuie să știți însă că transmiterea dublată a dosarelor va fi interzisă.

– așa cum menționam și în rândurile de mai sus, va fi majorată de la 5 la 15 zile perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului, în cazul în care se constată că lipsesc documente, sau au fost completate greșit.

Citește și: Cum arată Cristina Bâtlan nemachiată și fără filtre, la 50 de ani: ‘Un mare act să te arăți reală. Mi se pare că…’

Citește și: Drama neștiută a Cristinei Bâtlan. Tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer: ‘A fost la un pas de moarte, în comă 2 luni

Citește și: Primele declarații ale Biancăi Drăgușanu, după ce s-a afișat pentru prima dată la un eveniment monden cu Gabi Bădălău: „Au trecut trei ani. Sunt fericită că lucrurile au intrat într-o normalitate'

– unitate medicală poate fi schimbată doar până când solicitantul este declarat eligibil

– farmaciile sau clinicile care solicită taxe în plus beneficiarilor vor fi excluse din program.

– reînscrierea în program se poate face numai după finalizarea fără succes a unei proceduri de fertilizare in vitro, în baza unor documente medicale.

'Aproape 3.000 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari'

Potrivit anunțului făcut de Gabriela Firea pe pagina de Facebook, „(…) 4.200 de contracte au fost transmise către beneficiari pentru semnare și aproape 3.000 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Prin Programul național pentru creșterea natalității sprijinim cuplurile infertile cu 15.000 de lei pentru fiecare procedură de fertilizare in vitro, până la maximum trei pe an.

Mă bucur că aceste vouchere sunt din ce în ce mai folosite în farmacii și clinici. Avem deja câteva zeci de doamne care au sarcini în evoluție și abia aștept să dau tuturor vești despre bebelușii, când vor veni pe lume', scrie Firea pe pagina sa de Facebook.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton