Motivul neașteptat pentru care Kim Jong-un și-ar fi înscenat moartea. Dictatorul nord-coreean a apărut în public, după 20 de zile de controverse

 Dumba Gabriela
.

Răsturnare de situație în Coreea de Nord. După 20 de zile de controverse legate de liderul Kim Jong-un, timp în care s-a vehiculat ba ideea că a murit, ba că se află în stare vegetativă în urma unei operații nereușite sau că se ascunde de teama COVID-19, a apărut acum ipoteza că dictatorul și-ar fi înscenat moartea pentru a-i prinde pe trădători.

La rencontre du leader Nord Coreen Kim Jong Un et sa femme Ri Sol Ju avec le president chinois Xi Jinping et sa femme Peng LiyuanLa rencontre du leader Nord Coreen Kim Jong Un et sa femme Ri Sol Ju avec le president chinois Xi Jinping et sa femme Peng Liyuan

Acuzația de înscenare survine după ce un diplomat nord-coreean și-a cerut scuze în urma afirmațiilor sale, potrivit cărora Kim este atât de bolnav încât nu se poate ridica din pat. La câteva zile, Kim Jong-un a fost filmat în timp ce fuma, scrie The Sun.

Sky News Australia susține că liderul Kim, în vârstă de 36 de ani, și-a înscenat moartea și a lipsit 20 de zile, pentru a prinde mai mulți „trădători' din anturajul său.

Revenirea lui Kim a reprezentat o lovitură dură pentru „dezertorii' din Coreea de Nord, care au speculat că acesta suferă de o boală gravă sau chiar este mort.

Unul dintre aceștia, Thae Yong-ho, a fost adjunctul ambasadorului nord-coreean la Beijing și s-a ocupat de finanțele tiranului, potrivit gandul.ro. Thae a fugit în Coreea de Sud în 2016 și a fost unul dintre disidenții aleși în parlament, luna trecută.

Prima apariție publică, după 20 zile

Potrivit agenţiei de presă KCNA, Kim Jong-Un a participat la inaugurarea unei fabrici de fertilizatori.

Liderul autoritarist de la Phenian a fost însoţit la ceremonie de alţi membri ai regimului, inclusiv de sora sa, Kim Yo Jong. KCNA nu a oferit imagini de la eveniment. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Un oficial din cadrul comunităţii agenţiilor de informaţii americane a declarat pentru agenţia Reuters că rapoarte credibile primite de Administraţia SUA sugerează că motivul pentru care trenul liderului cord-coreean a fost observat în staţiunea Wonsan este prezenţa lui Kim Jong-Un acolo pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Un alt oficial american a declarat că evaluarea Administraţiei SUA privind situaţia lui Kim Jong-Un este asemănătoare cu cea a Coreei de Sud. Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat luni că ştie care este starea lui Kim Jong-Un, exprimând speranţa că este bine, dar fără a oferi detalii, potrivit Mediafax.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton