Nelu Tătaru, audiat la DNA pentru luare de mită, în peste 100 de situații. Fostul ministru al Sănătăţii ar fi acceptat de la pacienți bani, ouă sau rațe

.

Nelu Tătaru a fost dus la audieri la DNA, fiind acuzat că lua mită de la pacienţi, inclusiv păsări și ouă. Procurorii ar avea peste 100 de acte materiale în acest caz. La perchezițiile efectuate de către DNA Iași ar fi fost găsite și înregistrări video care îl prezintă pe Tătaru în timp ce ar lua mită. Nelu Tătaru a fost ministru al Sănătății în perioada martie – decembrie 2020, în timpul pandemiei de COVID-19.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Nelu Tătaru a fost adus la DNA Iași unde va da declarații. Între timp, procurorii fac percheziții la Spitalul Municipal Huși, dar și la farmacia din Vaslui a soției fostului ministru.

444960097_976704070908880_5901373055239369377_n444960097_976704070908880_5901373055239369377_n

Nelu Tătaru, audiat la DNA pentru luare de mită

Surse apropiate anchetei spun că fostul ministru al Sănătății ar fi luat mită pentru acte medicale inclusiv găini și ouă de la pacienți sau rudele acestora. La dosar ar exista mai multe imagini video cu Nelu Tătaru în timp ce ar fi luat mită.

Din primele informații, Nelu Tătaru a fost săltat de procurorii DNA din spital, unde venise să își vadă pacienții, și e dus la Iași, pentru audieri.

Nelu Tătaru a scris într-o postare anterioară pe Facebook că muncește ca medic doar pentru pacienți, nu pentru bani.

„„Nelu, tu pentru ce muncești atât la spital?', mă întreabă o cunoștință. / „Pentru pacienți', îi răspund.
„Cum, nu pentru bani?', mă întreabă. „NU', i-am raspuns.

În multe domenii de activitate, mulți oameni muncesc doar pentru partea financiară sau recunoaștere. Alții, la fel de mulți, muncesc pentru că le place ceea ce fac. Unii, nu știu câți, merg la muncă pentru că le place să răspundă la provocări, unele chiar riscante. Eu fac tot ce îmi stă în putință pentru viața și sănătatea pacienților mei! Aceasta este misiunea mea!' Așadar, cei care aveți bucuria de a face în fiecare zi câte ceva bun vă spun că vă admir pentru ceea ce faceți„, scria Nelu Tătaru pe Facebook.

Conform declarației de avere depusă de Nelu Tătaru, în calitate de deputat, acesta deține două apartamente, achiziționate în 2017 și 2018 și peste un milion de lei în conturi.

Familia Tătaru are 4 conturi unul de 1,03 milioane de lei, altul cu 350 de mii de lei, iar un al treilea cu 55 de mii de lei. Mai au deschis și un cont în euro, în care se aflau 3.380 de euro.

Fostul ministru a menționat un împrumut luat de la Banca Transilvania, în 2017, în valoare de 578 de mii de lei.

Nelu Tătaru a declarat venituri de 141 de mii de lei de la Camera Deputaților și 18.437 de lei, în urma profesiei de medic chirurg la Spitalul Municipal de Urgență. Soția sa, Rodica Tătaru, a menționat venituri de peste 72 de mii de lei.

Citește și: Dansul mirilor de la nunta Cristinei cu Andrei Rotaru de la Insula Iubirii i-a șocat pe fani: „Ferească Dumnezeu, cu așa bărbat nu-ți mai trebuie dușmani!'

Citește și: Adelina Pestrițu și Virgil Șteblea, anunț neașteptat despre mariajul lor: „Dacă ne despărțim, o facem pentru totdeauna, dacă rămânem împreună, va fi pentru totdeauna. Nu cred în pauze’

Nelu Tătaru, demis din PNL și retras de pe liste la parlamentare

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, a declarat, joi, că Nelu Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista de candidaţi la parlamentare, susţinând că acesta este un act de demnitate.

„V-aş aduce aminte că aşa ar trebui să procedeze toată lumea. Asta nu a făcut bine PNL în ultimii ani ce s-a întâmplat, că nu a luat măsuri. M-aş da exemplu pe mine, când m-a chemat Portocală la Ploieşti, de la Ploieşti mi-am dat demisia din funcţia de copreşedinte al PNL.

E adevărat că după şapte ani de zile nouă judecători – cred că este caz unic în România – în unanimitate au spus că sunt nevinovat, dar una este asta – prezumţia de nevinovăţie – şi alta este expresia politică”, a spus Blaga, înainte de şedinţa BPN a PNL care are loc la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează situaţia lui Nelu Tătaru.

Nicolae Ciucă a confirmat demiterea lui Nelu Tătaru din funcțiile interne din PNL, dar și scoaterea lui de pe lista de candidați la alegerile parlamentare din iarnă:

„Ultima decizie, care sunt convins că interesează pe toată lumea e cea legată de liderul filialei Vaslui, deputatul Nelu Tătaru, care, la propunerea mea, a fost eliberat din funcția de președinte de filială și, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziția de președinte a comisie de sănătate. Va asigura interimatul domnul Varujan Vosganian. Nu are cum să mai rămână candidat. Este o situație care îl afectează pe cel care trebuie să răspundă de faptele sale – partidul a procedat și a luat măsuri în conformitate cu prevederile statutare', a declarat Nicolae Ciucă.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton